H&M intră pe platforma TMall, IBM lansează oficial Watson Assistant, Google dezvoltă tehnologie blockchain, iar Mark Zuckerberg dă declarații în scandalul Cambridge Analytica

 

Tencent își dublează profitul pe trimestrul 4.

În ultimele 3 luni ale lui 2017, Tencent a înregistrat un profit de 3,29 miliarde USD. Încasările au crescut cu 51%, la 10,2 miliarde USD, pe fondul creșterii pe segmentele de servicii de plată, advertising și content. În prezent sunt 580.000 de mini-aplicații pe WeChat, rețea socială care numără peste 170 de milioane de utilizatori active zilnic. Mai multe divizii din cadrul companiei au înregistrat IPO-uri de success, astfel că Tencent a anunțat majorarea investițiilor în zone precum video, plăți, smart retail și AI. (sursă)

 

FedEx caută moduri de a livra comenzile direct în interiorul locuinței clienților.

Compania de livrări a studiat modul în care Amazon a abordat acest segment, prin programul Amazon Key. August Home, producător de încuietori smart, achiziționat recent de giganul suedez din domeniu Assa Abloy, are un program similar în colaborare cu start-up-ul de livrări Deliv. FedEx ia în considerare dezvoltarea unui program similar, însă ia în calcul și probleme în zona de privacy. (sursă)

 

H&M se lansează pe platforma Tmall.

Este pentru prima oară când H&M vinde articolele sale accesibile ca preț prin intermediul unei tețe platforme. Prin intrarea în cadrul Tmall, H&M se alătură mai multor branduri vestice de fashion care au deschis un magazin online pe platforma deținută de Alibaba, precum Zara, Gap, Asos sau Amazon. H&M a lansat propriul magazin online în China încă din 2014. (sursă)

 

Target testează un nou program de fidelizare

Programul Target Red combină discount-uri la livrare și cashback la cumpărături ulterioare. Noul program va fi o alternativă la programul existent, REDcard, pe care clienții îl pot accesa prin înscrierea la un card de credit sau debit Target. Cu Target Red, clienții vor primi 1% cashback la cumpărături, precum și o reducere de 50% la abonamentul Shipt și livrare gratuită a doua zi prin Target Restock. (sursă)

 

Alibaba ia în considerare achiziția diviziei din Pakistan a Rocket Internet.

Cele două companii negociază un preț pentru achiziția unității de retail Daraz. Negocierile se află în fază incipientă. Această mișcare vine după achiziția unei participații de 45% în Telenor Bank pentru 184,5 milioane USD. Piața e-commerce din Pakistan este una din cele mai dinamice din lume, datorită procentajului foarte mare de tineri din cadrul populației. (sursă)

 

IBM lansează oficial Watson Assistant.

Noul asistent virtual vocal al IBM va avea aplicații pentru zona de ospitalitate, retail, banking și pentru alte segmente. Prin intermediul tehnologiei sale și partenerilor tech, Watson poate învăța limbajul oricărei industrii. Harman va instala Watson Assistant în cadrul cockpit-ului unui Maserati GranCabrio. IBM a lansat anul trecut o versiune a asistentului său vocal pentru zona de securitate cibernetică. (sursă)

 

Jack Dorsey, co-fondatorul Twitter și Square, declară că în maximum 10 ani Bitcoin va fi folosit pe scară largă.

Dorsey a declarat că în următorii ani, omenirea va avea o monedă unică și că, de asemenea, Internetul va avea o monedă unică, cel mai probabil Bitcoin. Magnatul tech a declarat pentru publicația The Times că momentan Bitcoin este lent și costisitor, însă aceste defecte pot fi depășite prin adopția la scară largă și dezvoltarea tehnologiilor blockchain. (sursă)

 

Play2Live, platformă blockchain de e-sports, obține 30 de milioane USD în urma ICO-ului.

Fondurile vor fi folosite pentru construcția unui ecosistem de streaming și dezvoltarea de proiecte de gaming. Sistemul de plată în cadrul acestui ecosistem va avea la bază criptomoneda LevelUpCoin (LUC). În cadrul sistemului Play2Live, toți participanții (spectatori, streameri, organizatori de turnee) vor interacționa și vor putea câștiga bani în urma acestei interacțiuni. (sursă)

 

Google dezvoltă propria sa tehnologie blockchain.

Google s-a alăturat giganților tech, precum Microsoft, IBM sau Oracle, implicați în zona blockchain. Google nu a oferit detalii referitor la tehnologia dezvoltată, însă mai multe surse afirmă că ar fi vorba de un ledger care va permite părților tețe să verifice tranzacțiile. Blockchain ar putea fi o metodă pentru Google de a îmbunătăți securitatea în zona cloud. (sursă)

 

Mark Zuckerberg dă declarații în cadrul scandalului referitor la folosirea datelor personale ale utilizatorilor Facebook.

Zuckerberg a oferit detalii privind pașii pe care Facebook îi va face pentru a recâștiga încrederea utilizatorilor săi. Prima etapă va fi îmbunătățirea securității programului de logare în aplicații terțe prin folosirea contului de Facebook. Va urma reducerea cantității de date pe care utilizatorii vor fi nevoiți să o ofere la logare, aceștia urmând a se loga doar cu numele, fotografia de profil și adresa de e-mail. Zuckerberg a menționat că deși Facebook era responsabilă pentru protecția datelor utilizatorilor, compania a fost indusă în eroare de Cambridge Analytica. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.