Amazon își extinde amprenta grocery în Franța, prețul Bitcoin ajunge la 8000 USD, Microsoft ar putea fi prima companie care atinge o valoare de piață de 1 trilion USD, C&A deschide magazine online în 11 țări

 

Wal-Mart nu mai acceptă plăți prin Alipay în mai multe hypermarket-uri din sud-vestul Chinei.

Magazinele Wal-Mart din provinciile Yunan, Guizhou, Sichuan și orașul Chongqing vor continua să accepted oar WeChat Pay ca opțiune de plată mobile. Retailerul a declarat că a format un parteneriat consolidate cu WeChat, aplicația susținută de Tencent. Wal-Mart China a declarat că va stimula utilizatorii WeChat Pay prin oferirea de promoții speciale. (sursă)

 

HelloFresh devine liderul pieței de semi-preparate din SUA, devansând Blue Apron.

Compania germană este acum liderul pe piața meal-kit din SUA, în valoare de 5 mld USD. HelloFresh a achiziționat săptămâna trecută Green Chef, ceea ce îi permite să controleze în prezent 36% din piață. Cota de piață a Blue Apron a scăzut de la 48% în februarie 2017 la 35% în prezent. Conform studiului Earnest Research, HelloFresh ar fi depășit oricum Blue Apron chiar și fără achiziția Green Chef, deoarece compania americană continuă să aibă probleme cu logistica și retenția clienților. (sursă)

 

Amazon își extinde amprenta grocery în Franța.

Monoprix, unul dintre cele mai mari lanțuri de grocery retail din Franța, va vinde produsele sale prin intermediul programului Amazon Prime Now începând de anul acesta. Retailerii din Hexagon au demarat strategii de îmbunătățire a ofertelor online după achiziția Whole Foods de către Amazon, anticipând că următoarea țintă a gigantului american va fi Europa. Supermarketurile franceze au fost lente în a adopta e-commerce, însă Carrefour, Casino și Leclerc au demarat acțiuni în acest sens. (sursă)

 

Apple va lansa un serviciu video în 2019.

Apple a anunțat drept obiectiv lansarea propriului său serviciu video în martie anul viitor, cel târziu în vara lui 2019. Serviciul va fi condus de o echipă care a activat în cadrul diviziei TV a Sony. În prezent, Apple Worldwide Video are 40 de angajați care evaluează producții și care au drept scop lansarea de drame, programe pentru copii și de conținut pentru America Lantină și Europa. (sursă)

 

BMW și Lexus anunță un program-pilot de finanțare a achiziției de vehicule pe bază de abonament.

Cei doi producători auto vor testa un nou model de finanțare a achizițiilor de vehicule. BMW și Lexus se alătură unor companii precum Volvo, Cadillac, Ford și Porsche care renunță la modelele tradiționale de finanțare în favoarea unor modalități mai flexibile și inovative. Noile servicii de finanțare permit în general schimbarea vehiculelor sau combinarea costului asigurării cu cel al mașinii. (sursă)

 

Prețul Bitcoin ajunge la 8000 USD.

Trendul descendent al prețului Bitcoin continuă în luna martie, înregistrând o scădere de 8,7%. Astfel, pe luna martie, prețul celei mai populare criptomonede a scăzut cu aproximativ 25%. Scăderea se datorează în special deciziilor Facebook și Twitter de a interzice toate reclamele referitoare la criptomonede pe platformele lor. După prețul record de aproape 20.000 USD în decembrie, Bitcoin a scăzut cu aproape 60% până în prezent. (sursă)

 

Alibaba AI Labs anunță lansarea AliGenie 2.0.

Acest sistem permite integrarea mai multor funcții AI în cadrul smart speakerului Tmall Genie X1. Printre funcțiile AI se numără recunoașterea vizuală, scanarea și citirea a peste 100 de cărți pentru copii și a prospectelor de medicamente. AliGenie 2.0 este activat prin scanarea unui cod QR. Scanarea și recunoașterea vizuală are loc prin camera telefonului. (sursă)

 

Saga obține 30 de milioane pentru crearea unei criptomonede stabile.

Spre deosebire de alte companii din zona crypto, Saga a optat pentru metode tradiționale de finanțare și nu pentru un ICO. Compania elvețiană este susținută de o rezervă monetară fracționară ancorată în sistemul SDR al Fondului Monetar Internațional. Obiectivul Saga este de a crea o nouă monedă, nu o nouă soluție pe bază de tehnologie blockchain. (sursă)

 

Morgan Stanley pariază pe Microsoft în cursa către o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari.

Conform Morgan Stanley, Microsoft va atinge în următoarele 12 luni o capitalizare de 1 trilion USD, datorită poziției care permite creșterea adopției cloud, canalelor de distribuție și bazei de clienți. Acești factori vor permite Microsoft să își îmbunătățească marjele de profit. Valoarea de piață a Microsoft este de 671 de miliarde USD în prezent, față de cele 856 de miliarde USD ale Apple, 747 de miliarde USD ale Amazon și 730 de miliarde USD ale Alphabet. (sursă)

 

C&A deschide magazine online în 11 țări europene.

Compania a lansat un nou shop online în UE, acesta permițând livrarea către clienți din Croația, Cehia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Suedia. Lansarea face parte din strategia de extindere a C&A, retailerul fashion fiind acum activ online în 20 de țări. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.