Waymo și Jaguar încheie un parteneriat, Payconiq și Bancontact fuzionează, brandul online de lenjerie intimă Adore Me va deschide magazine fizice în SUA, Mark Zuckerberg va depune mărturie în fața Congresului american

 

Waymo încheie un parteneriat cu Jaguar.

Jaguar, brand deținut de Tata Motors, a declarat că primul său vehicul electric, numit I-Pace, va fi integrat cu software-ul Waymo. I-Pace va fi dotat cu senzori și software care urmează să fie folosit în viitoarele flote de taxi ale Waymo. Compania are opțiunea de a achiziționa până la 20.000 de vehicule I-Pace până în 2022. (sursă)

 

Payconiq și Bancontact fuzionează.

Payconiq este o aplicație de plăți mobile susținută de o serie de bănci belgiene și olandeze. Bancontact este liderul pieței belgiene de plăți digitale. Fuziunea face parte din strategia Payconiq de a crea un portofel electronic pan-european prin care să se poată efectua plăți online, in-store și P2P. În 2017, Bancontact și Payconiq au procesat 15 milioane de plăți mobile, de 4 ori mai mult ca în 2016. (sursă)

 

Brandul online de lenjerie intimă Adore Me plănuiește inaugurarea mai multor magazine fizice în SUA.

Adore Me plănuiește să deschidă între 200 și 300 de magazine fizice în următorii 5 ani. Obiectivul companiei este de a acapara o cotă consistentă de piață de la concurentul principal Victoria’s Secret. Reprezentanții Adore Me sunt de părere că magazinele fizice vor atrage clienții Victoria’s Secret, care are 1200 de magazine în SUA și Canada. Adore Me a vândut de 100 de milioane USD anul trecut. (sursă)

 

Kakao dezvăluie noua sa strategie de business.

Una din strategiile cheie în cadrul Kakao 3.0 este aceea de a integra serviciile Kakao în jurul KakaoTalk. Acest serviciu oferă gaming, shopping, plăți mobile, transferuri de bani și conținut digital. Kakao plănuiește ca până la finalul anului să lanseze motorul de căutare AI activat vocal Drawer Project, serviciu care va permite gestiunea tuturor activelor, precum și propria platformă blockchain. (sursă)

 

BBVA lansează Denizen, cont bancar pentru transferuri de bani internaționale.

Denizen atacă o piață dominată de companii de transferuri de bani non-bancare, precum TransferWise și Revolut. Contul Denizen va fi disponibil inițial în SUA și Spania. Acest nou serviciu va elimina costurile, incertitudinea și procedurile greoaie asociate în mod obișnuit cu operațiunile bancare. Publicul țintă este format din expați, imigranți, refugiați și cei care călătoresc des. (sursă)

 

Alibaba și Ford lansează un sistem automatizat de vânzare a mașinilor în Guangzhou.

Practic este vorba de un automat de vânzare înalt de aproximativ 5 etaje și care conține 42 de vehicule de diverse modele, precum Ford Explorer SUV sau Mustang. Utilizatorii Tmall care au un credit scoring ridicat pot cumpăra o mașină de la acest automat, fără asistență umană, în mai puțin de 10 minute. Clienții vor selecta modelul dorit în cadrul aplicației mobile Taobao, li se scanează fața de către aplicație iar identitatea le va fi verificată înainte ca vehiculul să fie livrat. (sursă)

 

China este liderul mondial în ce privește aplicațiile pentru patente blockchain.

În 2017, din China au venit 225 de aplicații pentru patente blockchain, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din cele 406 de aplicații la nivel global. SUA a fost pe locul 2 în acest top, cu 91 de aplicații. În cazul Chinei, aplicațiile au fost pentru patente de criptomonede și platforme comerciale pe bază de blockchain. (sursă)

 

 

Mark Zuckerberg va depune mărturie în fața Congresului SUA.

Membrii Congresului SUA vor răspunsuri referitoare la utilizarea datelor a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook de către compania de consultanță politică Cambridge Analytica. CEO-ul Facebook va răspunde la întrebările membrilor Congresului, nefiind încă stabilite comisiile și sub-comisiile în fața cărora acesta va apărea. În cadrul audierilor programate pe 10 aprilie vor depune mărturie și CEO-ul Alphabet și cel al Twitter. (sursă)

 

O instanță de judecată din Slovacia a ordonat Uber să își înceteze operațiunile.

Acțiunea în justiție în urma căruia s-a dat acest verdict a fost inițiată de o asociație a taximetriștilor certificați din Bratislava, entitate care a declarat că serviciul Uber reprezintă concurență neloială. În cadrul procesului demarat în ianuarie s-a afirmat că șoferii Uber nu întrunesc criteriile profesionale pentru a oferi servicii de taximetrie și că mașinile acestora nu întrunesc standardele de siguranță prevăzute de reglementările pentru servicii profesionale de transport. (sursă)

 

Google a demarat algoritmul de indexare mobile-first pentru rezultatele de căutare.

Google a decis să favorizeze site-urile care urmează cele mai bune practici pentru indexarea mobile-first. Reprezentanții Google afirmă că au descoperit că versiunile desktop ale site-urilor pot avea un conținut diferit de varianta mobile. S-a decis implementarea algoritmului de indexare mobile-first datorită faptului că majoritatea utilizatorilor sunt acum pe mobile. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.