Amazon deschide o librărie în Texas, Franța va investi 2 mld USD în AI până în 2022, Alibaba cumpără start-up-ul food delivery Ele.me, Walmart cumpără un serviciu de livrare a rețetelor medicale

 

Walmart achiziționează serviciul de livrare a rețetelor medicale PillPack.

Achiziția a costat Walmart puțin sub 1 miliard USD. Surse din industrie au afirmat că detaliile nu sunt în întregime finalizare și că Amazon s-a aflat de asemenea pe lista posibililor cumpărători. PillPack este un serviciu care livrează medicamentele și ajută de asemenea pacienții să își sorteze medicamentele pe doze individuale. Compania folosește un software de management intitulat PharmacyOS. (sursă)

 

Alibaba achiziționează start-up-ul de livrare de mâncare Ele.me.

Alibaba a anunțat achiziția acțiunilor Ele.me, compania food delivery care efectuează în jur de 4,5 milioane de livrări zilnic, de la 1,3 milioane de comercianți parteneri. Alibaba nu a dezvăluit suma de achiziție, însă a declarat că Ele.me este evaluată acum la 9,5 miliarde USD, față de 5,5 miliarde USD anul trecut. (sursă) 

 

Franța va investi 1,85 de miliarde USD în AI până în 2022.

Președintele Macron a promis o investiție de aprox. 2 miliarde USD din fonduri publice pentru a ajunge din urmă SUA și China pe domeniul AI. Investiția face parte dintr-o strategie pusă la punct de institutul de cercetare al College de France. Primul obiectiv al programului este îmbunătățirea sistemului educațional și reținerea pe piața internă a specialiștilor din inginerie. (sursă) 

 

HSBC adaugă PayPal ca opțiune de plată pentru clienții business.

Această nouă opțiune de plată este disponibilă prin serviciul Global Disbursement, care oferă transferuri de bani interne și internaționale în 136 de monede. Datorită parteneriatului cu PayPal, HSBC ar putea atrage mai mulți clienți. HSBC ar putea crește volumul de plăți efectuate prin colaborarea cu Global Disbursement Service al PayPal. (sursă) 

 

Walmart China deschide primul supermarket high-tech din țară

Walmart are drept obiectiv atragerea clienților care cumpără online, segment care chetuiește de două ori mai mult în SUA față de cei care cumpără doar din magazine fizice. Magazinul Walmart din Shenzhen va avea disponibile peste 8000 de articole din multiple domenii, 90% din produse fiind disponibile și online. Clienții pot plăti prin WeChat și pot primi comenzile în mai puțin de jumătate de oră dacă se află pe o rază de maxim 2 kilometri în jurul supermarketului. (sursă) 

 

EBay Fashion demarează o nouă campanie digitală.

Prin această mișcare, eBay țintește să se poziționeze ca o variantă viabilă la Amazon. eBay caută să atragă prin noua campanie cumpărători din generațiile Millennials și Gen-Z. Retailerul și-a intitulat campania Wear It Your Way și face parte dintr-o strategie mai amplă de rebranding cu focus pe mobile. (sursă) 

 

Acțiunile iQiyi au scăzut cu 1,1% după IPO.

Compania a obținut 2,25 miliarde USD în cadrul IPO-ului său american. Acțiunile au debutat la prețul de 18,2 USD pe bursa din New York, scăzând însă ulterior. Astfel, compania chineză de streaming a ajuns la o capitalizare de piață de 12,6 miliarde USD. Fondurile strânse vor fi direcționate către achiziția și crearea de conținut și dezvoltarea de noi tehnologii în zona video. (sursă) 

 

Orașul Seoul propune o monedă digitală proprie pentru finanțare programelor sale de asistență socială.

Primarul capitalei sud-coreene a declarat că va lansa o criptomonedă numită S-Coin, care va fi folosită în finanțare programelor de asistență socială implementate de municipalitate. O serie de reglementări referitoare la noua criptomonedă vor fi publicate la finalul lunii aprilie. Seoul-ul va demara și un fond public pentru susținerea start-up-urilor din zona crypto. (sursă) 

 

Amazon deschide o librărie în Texas.

Librăria deschisă în Austin este prima astfel de locație din Texas și a cincisprezecea sub brandul Amazon Books. Este a doua extindere a Amazon către Midwest-ul american, compania având o prezență consistentă în orașele de coastă. Cealaltă librărie a Amazon aflată între cele două coaste americane în afară de cea din Austin este locația sa din Chicago. (sursă) 

 

Acțiunile Amazon scad din nou în urma unor comentarii ale președintelui Donald Trump.

Donald Trump a afirmat recent că US Postal Service pierde în medie 1,5 USD pentru fiecare colet pe care îl livrează pentru Amazon. Acțiunile Amazon au scăzut cu 3,9% în urma acestor declarații. Amazon a replicat că poșta americană are probleme financiare de mai mulți ani și că are avantaje de pe urma colaborării deoarece retailerul efectuează singur o mare parte din procesarea coletelor. (sursă) 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.