Instacart este evaluată la 4 mld USD, taxele contribuie la scăderea prețului criptomonedelor, Uber își suspendă serviciile în Grecia, Virgin Galactic efectuează un zbor supersonic

 

Instacart primește 350 de milioane USD finanțare și este evaluată la 4,35 miliarde USD.

Compania din San Francisco va folosi capitalul primit pentru a-și dubla numărul de angajați și a se extinde în mai multe locații din America de Nord. Instacart va face investiții și în dezvoltarea de noi produse și servicii. Start-up-ul livrează comenzi grocery de la peste 200 de retaileri, inclusiv Target sau Costco. (sursă)

 

Lyft extinde serviciul său pe bază de abonament.

Serviciul pe bază de abonament al Lyft este disponibil de acum în 30 de piețe. Președintele companiei declară că abonamentele sunt viitorul domeniului de ride-sharing. Uber experimentează de asemenea cu servicii pe bază de abonamente. Taxarea pe lună și nu pe cursă tinde să descurajeze utilizatorii din a alege între cele două companii și poate construi loialitate față de Lyft. (sursă)

 

Stripe lansează un nou tool de facturare.

Noul serviciu va permite clienților să gestioneze venituri din abonamente și să emită mai ușor facturile. Toate operațiunile vor putea fi efectuate în cadrul ecosistemului Stripe. Scopul lansării noului serviciu este înlocuirea sistemelor analog și oferirea unei experiențe cât mai lipsită de dificultăți clienților. Stripe caută și un mod de a folosi machine learning pentru a preveni fraudele. (sursă)

 

Pinterest extinde programul Propel.

Pinterest Propel este un program prin care rețeaua socială caută să integreze afacerile locale mici în cadrul sistemului economic online. Pentru extinderea acestui program, Pinterest l-a angajat pe Matt Hogle ca director responsabil cu sectorul de small business. Hogle a petrecut 9 ani în același domeniu în cadrul Facebook. Numărul advertiserilor din cadrul segmentului business-urilor mici a crescut cu 50% pe Pinterest în ultimul an. (sursă)

 

Impozitele de la jumătatea lui aprilie scad capitalizarea de piață a criptomonedelor cu 25 de miliarde USD.

Conform Fundstrat Global Advisors, investitorii urmează să vândă din activele deținute pentru a plăti impozitele. Bitcoin a scăzut cu peste 40% în ultima lună, la prețul de 6750 USD la închiderea bursei din New York de joi. Compania de consultanță a estimat că impozitele pe acumulările de capital crypto vor depăși 168 de miliarde USD pe anul fiscal 2017. (sursă)

 

Banca Centrală Indiană interzice tranzacționarea în criptomonede.

Reseve Bank of India a declarat că instituțiile financiare reglementate din India nu vor mai putea oferi servicii către companii sau persoane fizice care tranzacționează în criptomonede. Totuși, RBI rămâne deschisă în privința tehnologiei blockchain, despre care declară că are potențialul de a îmbunătăți sistemul financiar. (sursă)

 

Uber își suspendă serviciile în Grecia.

Uber a luat această decizie în urma promulgării unor legi care impun reguli mai stricte pentru industria de ride-sharing din Grecia. Taximetriștii greci, la fel ca și cei din alte țări UE, s-au opus vehement prezenței Uber pe piață. Printre noile reglementări se numără obligativitatea unui parteneriat între Uber și flotele de vehicule ale companiilor de închirieri de mașini și agențiilor de turism, flote ale căror mașini nu au voie să fie mai vechi de șapte ani. (sursă)

 

Virgin Galactic efectuează primul zbor supersonic cu o rachetă.

Naveta Equity a decolat de la Mojave Air and Space Port. Equity a fost lansată cu ajutorul navei Eve, care a purtat-o pe aripa sa până la momentul desprinderii. Unity a urcat abrupt timp de 30 de secunde, atingând viteza de Mach 1,87. Înălțimea maximă la care a ajuns racheta a fost de 25685 de metri. Este primul zbor de la accidentul fatal al Spaceship Enterprise din 2014. Testele navetelor Virgin sunt cruciale, compania țintind să trimită cât mai curând turiști la marginea atmosferei. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.