Didi Chuxing se lansează în Mexic, Amazon are 70 de branduri proprii, încasările Samsung cresc cu 19% în T1, iar Facebook ar putea fi supusă unor noi reglementări din partea Congresului SUA

 

Postmates testează un serviciu de pickup.

Postmates testează serviciul Pickup în San Francisco și plănuiește lansarea oficială a acestuia în următoraele săptămâni. Momentan, 200 de comercianți s-au înscris în acest program. Postmates a adăugat în noiembrie servicii grocery și de livrări programate pe platforma sa. Compania efecturează 3 milioane de livrări lunar și are o cifră de afaceri de 1,2 miliarde USD. (sursă)

 

Didi se lansează pe piața din Mexic.

Didi Chuxing s-a lansat public pe piața mexicană. Compania a demarat serviciile în Toluca, hub urban aflat la 60 de km de capitala Mexico City. De asemenea, Didi are un centru operațional și într-un cartier din capitală. Provocările Didi: să învețe despre nevoile de transport ale comunității locale și să concureze cu Uber. (sursă)

 

Amazon deține peste 70 de branduri proprii.

Amazon a lansat propriile sale branduri private în 2009, ajungând în 2016 la 60. Aceste branduri sunt în general din categoriile fashion și accesorii. Strategia Amazon de a crea propriile linii de produse este una clasică în retail, un brand de casă putând fi comercializat la prețuri mai mici față de produse similare ale competitorilor. Amazon are un avantaj, putând strânge cantități mari de date referitoare la produsele comercianților pe care le vinde pe platforma sa. (sursă)

 

Mail.Ru investește într-un start-up de taxi online.

Mail.Ru a decis să investească 12 milioane USD în serviciul Citymobile, start-up din Moscova. Mail.Ru va controla astfel un pachet minoritar în companie, aprox. 26%. Citymobile a început inițial ca un serviciu de taxi clasic, dar și-a adaptat recent modelul de business pentru a se lansa și online. 65% din comenzile de taxi vin în prezent prin intermediul aplicației sale Mobile. (sursă)

 

Canaan Creative, companie care produce echipament de minare de criptomonede, vizează un IPO în SUA sau Hong Kong.

Cererea pentru echipamentele de mining produse de Canaan a crescut în urma creșterii de peste 1300% a Bitcoin în 2017. Compania nu s-a arătat îngrijorată de scăderea prețului criptomonedelor, indicând că cererea pentru produsele sale ar putea crește. Canaan declară că echipamentele sale oferă în jur de 25% din capacitatea totală de minare la nivel global. (sursă)

 

Samsung raportează o creștere de 19% a încasărilor pe trimestrul 1.

Samsung a declarat că profitul său operațional trimestrial a crescut la 1,45 miliarde USD, de la 925 de milioane USD în T1 2017, în urma unui studiu efectuat în colaborare cu 20 de firme de brokeraj. Samsung va publica oficial cifrele totale de vânzări la finalul acestei luni. Este de așteptat ca cifrele trimestriale să crească în urma vânzărilor solide de chip-uri și smartphone-urilor Galaxy S9. (sursă)

 

Uber și Careem își vor continua operațiunile în Egipt.

O instanță egipteană de judecată a dat un verdict conform căruia decizia juridică de a suspenda licența celor două companii de ride-sharing nu trebuie să fie aplicată. Mai multe asociații de taximetrie din Egipt au intentat proces împotriva Uber și Careem, motivând că șoferii acestora folosesc ilegal mașinile lor drept taxiuri. Curtea Supremă de Justiție va trebui să dea un verdict final în cazul serviciilor de transport web-based. (sursă)

 

Senatorul de Oregon Ron Wyden: “Facebook ar putea fi reglementată de o lege specială

Senatorul Ron Wyden a făcut mai multe declarații înaintea audierii lui Mark Zuckerberg în fața Congresului SUA. Senatorul de Oregon a afirmat că au existat mai multe propuneri legislative de a se împărți Facebook în mai multe divizii și că dacă aceasta nu își va onora promisiunile, acest lucru s-ar putea întâmpla. Wyden a mai declarat că recentul scandal în care este implicat Facebook a creat oportunitatea perfectă pentru a fi implementate reforme privind confidențialitatea datelor. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.