Mark Zuckerberg depune mărturie în fața Congresului SUA, Walmart se aliază cu Postmates, Verifone a fost cumpărată pentru 3,4 miliarde USD, Uber lansează o nouă aplicație pentru șoferi

 

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a depus mărturie în fața Congresului SUA.

Audierea CEO-ului Facebook a avut loc în fața Comisiei Comerciale și Comisiei Judiciare a Congresului SUA. Mark Zuckerberg a declarat că își asumă întreaga responsabilitate pentru greșelile făcute în administrarea datelor personale ale utilizatorilor rețelei sociale și că își cere scuze. De asemenea, Zuckerberg a afirmat că se află într-o bătălie constantă cu operatorii ruși care încearcă să exploateze Facebook. Conform acestuia, investigatorul situației implicării Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, Robert Mueller, a interogat o mare parte din angajații Facebook. (sursă)

 

Ant Financial urmărește să obțină 9 miliarde USD finanțare.

În urma noii runde de finanțare, Ant Financial ar urma să valoreze 150 de miliarde USD. Compania țintește obținerea unei infuzii de capital înaintea mult-anticipatului său IPO. Dacă Ant Financial se va lista public la o evaluare de peste 100 de miliarde USD, ar urma să fie mai valoroasă decât multe companii financiare din SUA. Ant a avut profituri brute de 1,96 miliarde USD anul trecut, în creștere cu 360% față de 2016. (sursă)

 

Ofo urmărește să introducă un sistem de recompense în criptomonede.

Compania de bike-sharing chineză se diversifică spre segmentele de blockchain și crypto. Ofo testează un sistem prin care să ofere recompense în criptomonede celor care îi utilizează sistemul de bike-sharing. Practic, cei care vor merge cu bicicletele Ofo vor mina token-uri GSE (Global Sharing Economy). Momentan, token-urile GSE nu sunt listate pe nici o bursă de crypto exchange, nu pot fi schimbate sau minate prin alte mijloace și numărul lor este limitat la 10 miliarde. (sursă)

 

Walmart încheie un parteneriat cu Postmates.

Prin acest parteneriat, Walmart urmărește să livreze comenzi grocery pentr 40% din gospodăriile din SUA. Parteneriatul va demara în Charlotte, North Carolina și va fi extins la nivel national în următoarele luni. Conform experiților din domeniu, spațiul grocery va crește pe măsură ce clienții comandă din ce în ce mai mult online și livrările devin mai rapide și mai eficiente. Suma minimă pentru o comandă grocery Walmart-Postmates este 30 USD, la care sa adaugă 9,95 USD cost de livrare. (sursă)

 

Verifone, compania de plăți POS, a fost achiziționată pentru 3,4 miliarde USD.

Francisco Partners a cumpărat Verifone în cadrul unei tranzacții cash. Verifone urmărește să se dezvolte de la statutul de provider de terminale POS la un statut de partener comercial. Compania are în prezent peste 30 de milioane de sisteme de plată POS instalate de către peste 150 de companii. (sursă)

 

 

Tencent lansează un smart speaker.

Compania chineză se pregătește să lanseze propriul smart speaker, numit Tingting, dotat cu funcționalități din propriul ecosistem, centrate în special pe WeChat. Data oficială de lansare nu a fost dată publicității, însă aplicația este deja disponibilă pe Apple App Store. Tingting este primul produs pe zona home dezvoltat de unitatea Tencent Smart Innovation. (sursă)

 

L’Oreal va achiziționa 70% din brandul sud-coreean de fashion și cosmetice Style Nanda.

Tranzacția va fi în valoare de 37 de milioane USD. Style Nanda a fost lansată în 2005 ca un brand fashion, însă a început ulterior și activitatea pe zona de cosmetice. În prima jumătate a lui 2017, aproape 70% din vânzările totale de 78 de milioane USD au venit de la brandul său 3CE. Prin această mișcare, L’Oreal țintește o prezență mai puternică pe piața de beauty din Coreea de Sud și China. (sursă)

 

Airbnb testează un program pilot prin care ar putea elimina taxele pentru oaspeți.

Prin acest program, Airbnb urmărește creșterea numărului de rezervări. Compania a trimis anumitor gazde din cadrul sistemului invitația de a se alătura programului. În prezent, taxele aplicate gazdelor și oaspeților totalizează maxim 15% din prețul unui listing. Prin noul program, gazda va fi taxată cu 12%, iar oaspeților nu li se va aplica vreo taxă. Testele vor dura aprox. o lună, după care tarifele vor reveni la normal. (sursă)

 

Walmart va integra peste 500 de Pickup Towers în cadrul magazinelor sale din SUA anul acesta.

Turnurile de pickup ale Walmart sunt practic automate high-tech de vânzare și au fost introduse pentru început în aproape 200 de magazine în 2017. Prin introducerea acestor sisteme, Walmart urmărește să contracareze prezența în retailul fizic al Amazon. Strategia Walmart: clienții economisesc mai mult în cazul comenzilor online, ridică din magazin comenzile, iar în locația fizică aceștia pot cumpăra mai multe articole, retailerul reducând cheltuielile de livrare. (sursă)

 

Uber lansează o nouă aplicație pentru șoferii săi.

Prin noua aplicație, Uber va facilita șoferilor recunoașterea localizării stimulentelor și sesiunilor de surge și boost. Printre alte funcții prezente vor fi și afișarea distanței rămase până la destinație și răspunsurile one-tap. Aplicația va avea și un mod de funcționare offline. Uber a lansat inițial noua aplicație în Los Angeles și Atlanta. (sursă)

 

24 de țări UE semnează un acord referitor la AI.

Mișcarea face parte dintr-o “abordare europeană” asupra AI prin care spațiul UE urmărește să concureze cu giganții tech din America și Asia. Toate statele membre UE în afară de Cipru, Croația, România și Grecia au promis că vor modeniza politicile naționale de dezvoltare de sisteme AI la scară largă. Miniștrii europeni au declarat că vor lua în considerare acordarea de finanțări pentru cercetare AI, însă nu s-a vehiculat o anume sumă dedicată investițiilor în acest segment. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.