Asos are venituri în creștere și continuă investițiile, Kinnevik finanțează Livongo cu 41 de milioane USD, Ripple investește 25 de milioane USD în XRP, iar Netflix se retrage de la Cannes

 

Uber va oferi servicii de car-sharing.

La finalul lunii, Uber va lansa Uber Rent în colaborare cu Getaround, un serviciu P2P de car-sharing. CEO-ul Uber a declarat că mașinile nu mai reprezintă focusul unic al companiei, aceasta devenind una de mobilitate, disponibilă oricui, oriunde. De asemenea, Uber a anunțat un parteneriat cu Masabi, serviciu de ticketing pentru transport public. (sursă)

 

GrubHub își extinde serviciile de livrare pe alte 34 de piețe din 19 state americane.

Expansiunea GrubHub s-a produs în decursul unui trimestru. Cele 34 de noi piețe se adaugă celor 80 pe care serviciul de livrare este prezent. De asemenea, GrubHub se află la o treime din targetul stabilit, anume acela de a se extinde pe 100 de piețe în 2018. Principalele piețe țintă sunt orașele de mărime medie, unde există magazine Yum! Brand și este awareness mic față de serviciile de livrare de mâncare. (sursă)

 

Kinnevik investește 41 de milioane USD în Livongo Health.

Kinnevik a condus o rundă de finanțare de 105 milioane USD, care i-a adus o participație de 8% în providerul serviciului american de sănătate Livongo Health. CEO-ul Kinnevik a declarat că numărul de membri Livongo a crescut de 2,5 ori de la prima investiție a companiei. Compania americană a devenit lider în ameliorarea diabetului și hipertensiunii și va folosi infuzia de capital pentru a se extinde pe piață și a continua investițiile în data science. (sursă)

 

Asos înregistrează creșteri de profit și va continua investițiile.  

Profiturile brute ale companiei au crescut la 29,9 milioane GBP la jumătatea anului, încasările crescând cu 27%, la 1,15 miliarde GBP. Vânzările au crescut tot cu 27% la nivel global, în Marea Britanie crescând cu 22%. Asos a raportat livrarea a 29,9 milioane de comenzi, în creștere cu 28% față de anul precedent. Compania își menține previziunile de creștere anuală între 25% și 30%. (sursă)

 

Veniturile din aplicații au crescut la nivel global în trimestrul 1.

Numărul de descărcări iOS și Google Play a crecut cu peste 10% la nivel global, la 27,5 miliarde. Utilizatorii au cheltuit 18,4 miliarde USD pe cele două platforme, cifră în creștere cu 22% față de anul precedent. Cele mai mari creșteri în numărul de descărcări iOS s-au înregistrat în SUA, Rusia și Turcia, iar cele mai mari creșteri în numărul de descărcări Google Play au fost în India, Indonezia și Brazilia. (sursă)

 

Ripple investește 25 de milioane USD în criptomoneda XRP.

Ripple a făcut o infuzie de capital în cadrul noii runde de finanțare de 150 de milioane USD a Blockchain Capital. Ripple a declarat că dorește ca investiția să îi permită accesul la antreprenori și companii active în diverse forme pe segmentul blockchain, în special la entitățile axate pe XRP Ledger și Interledger Protocol. (sursă)

 

CoinTracker obține 1,5 milioane USD finanțare.

CoinTracker monitorizează active crypto în valoare de peste 200 de milioane USD. Compania permite clienților să își monitorizeze portofoliile de criptomonede. CoinTracker accesează API-urile a 14 companii de crypto exchange pentru a obține informațiile necesare. Serviciul de monitorizare este gratuit, dar utilizatorii plătesc între 49 USD și 999 USD pe an pentru servicii avansate, precum calcularea câștigurilor de capital și completarea declarațiilor de impozit. (sursă)

 

Netflix se retrage de la Cannes.

Decizia a fost luată după ce Cannes-ul a hotărât să excludă din competiție filmele fără distribuție în cinematografe. CEO-ul Netflix a declarat că prezența la Cannes a filmelor produse de compania sa nu este benefică pentru cei implicați în crearea acestora. Netflix ar fi putut introduce mai multe filme în competiție, însă o lege din Franța stipulează că filmele nu pot fi distribuite pe platforme domestice timp de 36 de luni după lansarea acestora în cinematografe. (sursă)

 

Apple lansează o versiune roșie a iPhone 8 și 8 Plus.

Modelul iPhone 8 s-a aflat în umbra iPhone X timp de mai multe luni. Terminalele iPhone roșii vor costa la fel ca versiunile obișnuite de iPhone 8 și 8 Plus, anume 699 USD și respectiv 799 USD. Apple speră ca vânzările de iPhone 8 să crească înainte ca acest model să fie scos din producție după lansarea noilor device-uri pe care compania le are în pregătire. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.