JD cumpără 33% din Allianz China, Walmart își personalizează site-ul, Coop achiziționează marketplace-ul elvețian Siroop, iar Coinbase cumpără Earn.com pentru 100 de milioane USD

 

JD investește 85,4 milioane USD pentru o participație de 33% în unitatea chineză a Allianz.

Această mișcare face parte din strategia JD de a se extinde în zona serviciilor financiare. Investiția va face retailerul chinez al doilea cel mai mare acționar în cadrul Allianz China. JD Finance oferă mai multe servicii financiare, pritnre care servicii de creditare și wealth management. Allianz și JD au intrat într-un parteneriat care are ca scop dezvoltarea asigurărilor în China. (sursă)

 

Numărul de abonați internaționali Netflix crește.

Netflix a adăugat 7,4 milioane de noi abonați în trimestrul 1, cu 1 milion în plus față de estimările analiștilor. Datorită acestei creșteri, acțiunilie companiei au crescut și ele, cu 7%. 5,5 milioane din noii abonați sunt de pe piețe internaționale, ceea ce a mărit creșterea pe acest segment de la 8,7% la 15,3% de la un trimestru la altul. (sursă)

 

 

Aplicația suedeză de mobile banking Qapital obține 30 de milioane USD finanțare.

Qapital folosește reguli și scopuri ale utilizatorilor săi pentru a personaliza serviciile de banking. Un exemplu de regulă folosită de Qapital este că un cont al unui client este alimentat cu o anumită sumă după ce acesta plătește cu un card Qapital Visa. De asemenea, Qapital oferă și servicii de investiții. Start-up-ul are în prezent peste 420.000 de utilizatori. (sursă)

 

Alibaba confirmă testele cu mașini autonome.

Alibaba urmărește să angajeze încă 50 de specialiști în mașini autonome în cadrul laboratorului său de cercetare AI. Alibaba face constant teste pe drumuri private și are capabilitatea de a demara teste similare și pe drumuri publice. Ținta retailerului este de a avea o flotă de mașini autonome de capabilitate de nivel 4, adică mașini care să poată merge singure în majoritatea condițiilor de drum fără intervenție umană. (sursă)

 

Coinbase achiziționează Earn.com pentru 100 de milioane USD.

Compania de exchange de monede virtuale a achiziționat Earn, portal care permite utilizatorilor să câștige bani îndeplinind diverse sarcini. În cadrul noului său rol, fondatorul Earn va deveni un fel de “evanghelist digital” atât pentru Coinbase, cât și pentru întreaga industrie crypto. (sursă)

 

 

Walmart va lansa un site mai personalizat.

Walmart va face un redesign site-ului său actual prin introducerea unor noi elemente de personalizare și unor noi secțiuni dedicate experiențelor de shopping. Compania deja a refăcut pagina Home a site-ului său, urmând a implementa un redesign și pentru categoria fashion în această primăvară. Personalizarea se va face pentru utilizatorii finali, atât din punct de vedere regional cât și individual. (sursă)

 

Coop achiziționează marketplace-ul online Siroop.

Coop va fuziona Siroop cu canalul său de distribuție Microspot. Compania a explicat că această mișcare are drept scop capitalizarea pe know-how-ul și prezența pe piață a marketplace-ului și de asemenea consolidarea poziției online pe piața din Elveția. (sursă)

 

 

Facebook a fost dată în judecată pentru folosirea ilegală a unui sistem de recunoaștere facială fără permisiunea utilizatorilor.

Procesul a fost intentat de o serie de utilizatori din Illinois în 2015, acuzația adusă Facebook fiind că a încălcat legile statale privind utilizarea informațiilor biometrice. Facebook ar fi creat și utilizat un algoritm de recunoaștere facială după data de 7 iunie 2011. La acea dată, rețeaua socială a lansat funcția Sugestii de etichetare, prin care Facebook sugera etichetarea prietenilor utilizatorului după ce acesta încărca o fotografie. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.