Amazon lansează un browser Android, JD se extinde în Spania, electrocasnicele LG ThinQ pot primi comenzi de la asistenții virtuali ai Amazon și Google, Nokia și KDDI testează aplicații de vehicule conectate

 

Amazon a lansat o aplicație de web browsing pentru Android.

Aplicația se numește Internet și este proiectată pentru a consuma cât mai puține date, pe modelul Facebook Lite sau YouTube Go. Aplicația a fost introdusă în Google Play din martie, însă Amazon nu a anunțat public lansarea sa. Momentan Internet este disponibilă doar pentru utilizatorii din India pe device-uri Android 5.0 sau mai avansate. (sursă)

 

JD își extinde operațiunile e-commerce în Spania.

JD are o nouă platformă, Joybuy.es. Este o platformă de limbă spaniolă, adresată pieței din Spania. Compania are planuri de a o extinde și către țările din America Latină și a se adresa celor 400 de milioane de vorbitori de spaniolă din lume. JD va folosi servicii poștale directe cross-border și livrare directă din depozitele sale din Spania. Compania va lansa la finalul anului primul depozit din Spania. (sursă)

 

Amazon poartă negocieri cu linia aeriană Azul în vederea livrării de articole în Brazilia.

Linia aeriană braziliană este prezentă în multe din aeroporturile din țară. Prin aceste negocieri, Amazon urmărește să își optimizeze serviciile de distribuție pentru a vinde către consumatorii din Brazilia. De asemenea, retailerul american își propune să depășească provocările logistice din Brazilia: teritoriu mai mare decât al SUA, infrastructură slabă de drumuri, probleme de securitate. (sursă)

 

Apple plănuiește lansarea unui abonament de știri.

Noul serviciu este așteptat la finalul anului și va fi dezvoltat în urma achiziției din luna martie a revistei Texture de către Apple. Compania americană a concediat aprox. 20% din angajații Texture în urma achiziției dar a integrat restul personalului revistei în cadrul echipei sale de știri. Apple plănuiește și lansarea unei versiuni actualizate a aplicației Apple News. (sursă)

 

Electrocasnicele LG pot fi controlate cu ajutorul asisteților virtuali ai Amazon și Google

LG produce electrocasnice din gama ThinQ care pot fi manevrate cu ajutorul Alexa și Google Assistant. Gradul de control poate varia. LG nu este prima companie care oferă suport pentru mai mulți asistenți virtuali, însă este printre cele mai mari, având în vedere prezența sa pronunțată la nivel internațional. (sursă)

 

Amazon renunță la planurile de a vinde și distribui medicamente.

Compania se va concentra pe a vinde provizii farmaceutice cu risc redus către spitale și clinici private prin Amazon Business. Amazon a schimbat macazul din cauză că nu a reușit să convingă spitalele să își schimbe procesul tradițional de achiziții, care implică o serie de intermediari. Pentru o astfel de operațiune, retailerul ar avea nevoie de o rețea logistică mai sofisticată, capabilă de a gestiona produse farmaceutice sensibile la temperaturi extreme. (sursă)

 

IBM raportează al doilea trimestru consecutiv pe creștere.

Încasările companiei au crescut cu 5%, la 19 miliarde USD. Profiturile IBM au scăzut cu 4%, la 1,68 milioarde USD. Prețul acțiunilor gigantului tech a scăzut cu 5,7% în urma raportului de încasări, ajungând la prețul de 160,91 USD. CEO-ul IBM se așteaptă la creșterea cifrelor de vânzări, mizând pe serviciile cloud, AI și blockchain ale companiei. (sursă)

 

AirBnb lansează un birou pentru un turism sănătos

Noul serviciu al AirBnb va oferi municipalităților asistență pe zona de marketing și date pentru a direcționa turiștii într-o direcție sau alta. Orașe precum Amsterdam sau Barcelona s-au confruntat recent cu valuri de turiști în creștere, datorită ieftinirii biletelor de avion și dezvoltării serviciilor hostelurilor și AirBnb. Aceste orașe au impus limite la numărul de rezervări AirBnb. (sursă)

 

Nokia și KDDI testează aplicații pentru vehicule conectate.

Testele au avut la bază tehnologia LTE, tehnologie care ar putea automatiza complet condusul. Serviciul pe bază de LTE, Multimedia Broadcast Multicast Service, a permis în cadrul testelor partajarea de informații în timp real între vehicule multiple. Vehiculele au trimis informații referitoare la locația lor, direcția și vitezei de deplasare senzorilor de pe șosele. Conform reprezentanților Nokia, aplicațiile testate s-au dovedit eficiente și au oferit date precise de navigație. (sursă)

 

Morgan Stanley îmbunătățește ratingul acordat Twitter.

Un analist Morgan Stanley a declarat că acțiunile Twitter au șanse mari să crească pe fondul creșterii numărului de utilizatori ai rețelei sociale, relației acesteia cu advertiserii și review-urilor pozitive primite. Acțiunile Twitter au crescut marți cu 11%. Conform analiștilor, Twitter și-a îmbunătățit tool-urile de advertising iar prețurile mai scăzut de promovare atrag mai mulți advertiseri. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.