Didi se lansează în Mexic și se pregătește pentru IPO, Amazon dezvoltă un robot, Walmart folosește blockchain pentru a nu mai irosi alimente, Kidbox obține 15 milioane USD finanțare

 

Didi se lansează oficial pe piața din Mexic.

Prin această mișcare, Didi își stabilește prezența pe una din cele mai importante piețe ale Uber. Prezența globală a Didi Chuxing a fost până de curând aproape inexistentă. Compania a achiziționat recent compania braziliană de ride-sharing 99, a anunțat un parteneriat cu SoftBank în vederea lansării unui serviciu similar în Japonia, s-a extins în Taiwan și a investit în Careem în regiunile EMEA. (sursă)

 

Alphabet are investiții în valoare de 11 miliarde USD.

Investițiile Google în start-up-uri și valoarea de piață a acestora au fost dezvăluite în urma aplicării unei noi legi care stipulează declararea valorii reale a acțiunilor deținute în alte companii în cadrul rapoartelor de încasări. În trimestrul precedent, investițiile Alphabet valorau 7,8 miliarde USD. Cea mai valoroasă participație a Alphabet este momentan în cadrul Uber. (sursă)

 

Amazon dezvoltă un robot domestic.

Amazon a demarat un proiect ambițios: un robot domestic denumit Vesta (după zeița romană a familiei și casei). Conform unor surse, proiectul se află de câțiva ani în procesul de dezvoltare iar lansarea sa oficială ar putea avea loc anul viitor. Aceleași surse menționează că Vesta va fi un asistent mobil AI care va însoți utilizatorii în locuri din casa lor fără acces la Alexa. (sursă)

 

Walmart utilizează blockchain pentru a reduce irosirea alimentelor.

Furnizorilor Walmart li s-a pus în vedere de către companie să își pună alimentele în blockchain pentru a reduce atât cantitatea de alimente stricate cât și cazurile de contaminare a acestora. Retailerul a demarat teste în colaborare cu platforma blockchain a IBM încă din 2016, astfel că acum poate implementa noua tehnologie în procesele sale de zi cu zi. (sursă)

 

Didi ia în calcul un IPO pentru anul în curs.

O listare pe piața americană ar aduce compania chineză pe piețele publice înaintea competitorilor de la Uber. Didi țintește o evaluare între 70 și 80 de miliarde USD pentru IPO. Compania de ride-hailing dorește să obțină lichidități cât mai mari pentru a descuraja competitorii de pe piețele pe care este deja prezentă. Atât Uber cât și Meituan au drept obiectiv listarea publică în 2019, respectiv anul acesta. (sursă)

 

Kidbox, start-up de îmbrăcăminte pentru copii, obține 15 milioane USD finanțare.

Serviciul Kidbox este similar cu cel al StitchFix, însă este adresat unei grupe de vârstă mai mici decât acesta. Kidbox va folosi fondurile pentru a se extinde și a-și scala business-ul. Kidbox trimite o selecție de 12 articole de îmbărăcăminte pentru un copil pe baza unui profil completat de părinții acestua. Livrările sunt bazate pe sezonalitate. Compania are în ofertă peste 100 de branduri adresate copiilor între 0 și 14 ani. (sursă)

 

MobileCoin obține 30 de milioane USD finanțare.

Binance Labs a condus o rundă de finanțare de 30 de milioane USD denominate în bitcoin și ethereum pentru noua criptomonedă. MobileCoin este o monedă virtuală rapidă, privată și ușor de utilizat pentru mediile cu resurse restrânse și utilizatori neexperimentați. Portofelul electronic  MobileCoin poate fi integrat cu WhatsApp, Facebook Messenger sau Signal. (sursă)

 

Netflix și Tata Sky semnează un acord strategic.

Netflix a încheiat un parteneriat cu providerul indian în vederea acordării accesului abonaților ambelor servicii la catalogul Netflix prin intermediul platformelor Tata Sky. Această mișcare face parte din strategia Netflix de a se extinde mai departe în India. În martie, gigantul streaming american a anunțat parteneriate strategice similare cu providerii locali Airtel și Videocon D2h. (sursă)

 

Apple a demarat procedura de transfer a 16 miliarde USD către guvernul Irlandei.

Prin această mișcare, Apple s-a conformat deciziei impuse de Comisia Europeană conform căreia gigantul tech trebuia să plătească Irlandei impozite retroactive pe profituri nedeclarate în ultimii 10 ani. Acordurile semnate de Apple cu guvernul irlandez au fost văzute de UE drept ilegitime. Atât Apple cât și Irlanda au demarat procedura de apel, însă UE a solicitat ca între timp sumele restante să fie virate către guvernul irlandez până în septembrie anul acesta. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.