Amazon, Expedia, eBay, Microsoft și Baidu publică rapoartele de încasări pe T1, Revolut se extinde internațional, Kinnevik scade cu 12% evaluarea Quikr, unitatea Bitcoin cu nr. 17 milioane a fost minată

 

Amazon își dublează profitul trimestrial la 1,6 miliarde USD.

Încasările Amazon au crescut cu 43% în trimestrul 1, la 51 de miliarde USD. Veniturile din publicitate au crescut cu 139% la 2,03 miliarde USD. Veniturile din serviciul Prime au crescut cu 60%, la 3,1 miliarde USD. Și cheltuielile companiei au crescut, cu 42%, la 49 de miliarde USD, în special pe zona de livrări, acest segment aducând costuri de 6,1 miliarde USD. Amazon Web Services a adus venituri în creștere cu 49%, de 5,4 miliarde USD. Venitul operational a crescut cu 57%, la 1,4 miliarde USD. (sursă)

 

Kinnevik scade cu 12% evaluarea Quikr.

Kinnevik deține o participație de 18% în Quikr, valoarea acesteia fiind de 159 de milioane USD. În urma acestei evaluări a Kinnevik, Quikr are în prezent o valoare de piață de 884 de milioane USD, cu 12% mai jos față de anul precedent. Scăderea se datorează investițiilor consistente efectuate de Quikr în ultima perioadă, compania achiziționând recent 13 companii. (sursă)

 

Revolut se extinde la nivel internațional în urma unei finanțări de 250 de milioane USD.

În urma finanțării, banca digitală este evaluată la 1,7 miliarde USD. Compania procesează 1,8 miliarde USD lunar și afirmă că aduce între 6000 și 8000 de clienți noi pe zi. Capitalul obținut va fi folosit pentru extinderea serviciului în SUA, Canada, Singapore, Hong Kong și Australia numai în 2018. Revolut are în total 2 milioane de clienți. Obiectivul companiei: 100 de milioane de clienți în următorii 5 ani. (sursă)

 

Expedia depășește așteptările analiștilor privind încasările trimestriale.

Expedia a raportat o pierdere de 137 milioane USD, mai accentuată față de cea din trimestrul precedent de 86 de milioane USD. Încasările companiei au crescut cu 15%, la 2,5 miliarde USD, față de cifra estimată de 2,4 miliarde USD. Segmentul de cazări a adus 64% din venituri, advertising-ul a adus 11%, biletele de avion 11% iar restul segmentelor de business 15%. Portofoliul global de proprietăți al Expedia a crescut cu 74%, la 665.000 de proprietăți. (sursă)

 

Amazon va crește prețul unui abonament la serviciul Prime pentru clienții din SUA.

Abonamentul Amazon Prime va crește de la 99 USD la 119 USD pe an pentru clienții americani. Creșterea va intra în vigoare din luna mai. Este pentru prima oară când compania anunță o creștere de preț pentru Prime de la lansarea acestui serviciu în 2014. Vor exista și beneficii noi: avantaje pentru clienții Whole Foods, conținut nelimitat Alexa pentru copii și livrare in-home și in-car. (sursă)

 

A fost minată unitatea Bitcoin cu numărul 17 milioane.

Conform datelor Blockchain.info, în acest moment au fost minate 80% din unitățile Bitcoin. Conform regulilor criptomonedei, doar 21 de milioane de unități din aceasta pot fi create. Astfel, doar 20% din unitățile Bitcoin mai sunt disponibile. Această informație este relevantă pentru viitorii mineri de Bitcoin și investitorilor în criptomonede aflați la început de drum. (sursă)

 

Profitul eBay scade.

Încasările eBay au crescut cu 12% față de T1 2017, de la 2,3 miliarde USD la 2,58 de miliarde USD. Veniturile brute din segmentul marketplace au crescut cu 7%, la 22,5 miliarde USD. StubHub a adus companiei venituri de 232 de milioane USD, în creștere cu 9%. eBay a raportat 171 de cumpărători activi în T1, sub așteptările analiștilor, și venituri nete de 407 milioane USD, față de 1,04 miliarde USD din T1 2017. (sursă)

 

Microsoft înregistrează o creștere de 35% a profitului pe trimestrul 1.

Profitul Microsoft a crescut la 7,4 miliarde USD. Încasările brute au crescut cu 16%, la 26,8 miliarde USD. Cea mai mare creștere a unui segment Microsoft a fost cea a business-ului cloud, Azure, de 93%. Segmentul Office 365 a crescut cu 42%. Cele două segmente au adus companiei 6 miliarde USD, o creștere de 58%. Veniturile din segmentul personal computing au crescut cu 13% la 9,9 miliarde USD. (sursă)

Sursa – https://www.wsj.com/articles/cloud-business-boosts-microsofts-earnings-1524774601

 

Guvernul filipinez va permite mai multor companii blockchain și crypto să opereze într-o zonă economică din țară.

10 platforme de crypto exchange vor putea fi licențiate în cadrul Cagayan Economic Zone. Aceste companii vor putea mina criptomonede, iniția ICO-uri și vor putea efectua operații de exchange. Schimburile din monedă virtuală în monedă forte vor fi efectuate off-shore pentru a nu încălca reglementările existente. Companiile vor investi fiecare câte 1 milion USD în următorii doi ani și vor plăti 100.000 USD fiecare pentru licențe de funcționare. (sursă)

 

Baidu raportează profituri peste estimările analiștilor.

Încasările Baidu au crescut pe trimestrul 1 cu 24%, la 3,3 miliarde USD. Este cea mai mică rată de creștere pe ultimele 3 trimestre. Veniturile din online marketing au crescut cu 23%, la 2,7 miliarde USD. Veniturile din segmentul Core au crescut cu 26%, iar cele de la platforma video streaming iQiyi au crescut cu 57%. Profitul net a fost de 1 miliard USD, față de 281 de milioane USD din urmă cu un an. (sursă)

 

Amazon se va lansa în curând în Turcia.

Versiunea dedicată clienților turci, Amazon.com.tr, ar putea fi lansată în curând. În Turcia, Amazon nu va avea doar o versiune locală a site-ului, ci propriile birouri și depozite. Momentan, compania se află în procedura de contactare și ofertare a retailerilor online din Turcia. De asemenea, Amazon a demarat și procesul de angajare de personal pentru biroul din Istanbul. (sursă)

 

PayPal și eBay reiau colaborarea.

PayPal va fi acceptat ca metodă de plată pe EBay până în 2023. Contractele dintre PayPal și eBay vor fi valabile până în 2020, moment în care era de așteptat ca opțiunea de plată prin PayPal să nu mai fie reînnoită. eBay a reînnoit înțelegerea cu compania de plăți, deși a încheiat o colaborare și cu Adyen. Retailerul a realizat că și-ar putea aliena baza de clienți care utilizează frecvent PayPal. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.