Asda și Sainsbury’s fuzionează, Netflix mizează pe seriale scurte, 2018 este un an bun pentru IPO-uri tech, prețurile plăcilor video scad, Comisia Europeană propune reglementări pentru motoare de căutare

 

Asda și Sainsbury’s fuzionează.

Walmart a concluzionat că nu poate fi prezent în retailul din întreaga lume astfeș că va renunța la participațiile sale în magazine din Brazilia și Marea Britanie. Walmart va vinde participația sa majoritară în lanțul de supermarketuri Asda către competitorul Sainsbury. Walmart va rețien 40% din compania care va rezulta. O entitate Walmart-Sainsbury va deveni un gigant de 68,9 miliarde USD pe piața britanică. (sursă)

 

Sprint și T-Mobile, fuziune de 26,5 miliarde USD.

Fuziunea dintre cele două ar urma să creeze un gigant care va concura cu AT&T și Verizon pe piața de wireless. Deutsche Telekom și SoftBank au agreat prețul unei acțiuni Sprint la aprox. 10% din prețun unei acțiuni T-Mobile. Noua companie va folosi numele T-Mobile. CEO-ul SoftBank Masayoshi Son va fi inclus în consiliul de administrație. Valoarea noii companii va fi de aprox. 43 de miliarde USD. (sursă)

 

Go-Jek lansează un serviciu de video-streaming pe bază de abonament.

Serviciul Go-Play va fi adresat pieței indoneziene și va crea conținut pe baza datelor strânse de la utilizatorii aplicației. Go-Jek va crea și Go-Studios, o divizie de conținut care va produce filme și documentare pentru serviciul Go-Play. Compania a semnat și un parteneriat cu serviciul media american Vice pe zona de producție de conținut original. (sursă)

 

BlaBlaCar achiziționează start-up-ul de ride-sharing francez Less.

BlaBlaCar este unul dintre cele mai finanțare start-up-uri, obținând 330 de milioane USD de la înființarea sa din 2006. Astăzi BlaBlaCar are peste 60 de milioane de utilizatori în 22 de țări. BlaBlaCar este un serviciu de carpooling pe distanțe mari, Less fiind o completare pentru acest business, fiind un serviciu de ride-sharing pentru zona urbană. (sursă)

 

Amazon și Netflix investesc în seriale cu episoade scurte.

Netflix a achiziționat de la BuzzFeed serialul “Comedians in Cars Getting Coffee”, Amazon a achiziționat recent scurt-metrajele Funny or Die. Netflix în special caută să se diversifice, urmărind să se adreseze și utilizatorilor care se uită de pe mobile. Această mișcare ar putea favoriza strategia CEO-ului Jeffrey Katzenberg de a lansa un serviciu premium de seriale scurte. (sursă)

 

Anul 2018 continuă să fie unul bun pentru IPO-uri tech.

Săptămâna trecută au avut loc listările publice ale DocuSign și Smartsheet. Acțiunile DocuSign au crescut în prima zi după IPO cu 38%, la 29 USD per acțiune, compania ajungând la o capitalizare de piață de 6 miliarde USD. SmartSheet a crescut cu 30%, la o capitalizare de piață de 1,9 miliarde USD. Deși companiile încă înregistrează pierderi, arată semne de creșteri masive ale veniturilor. (sursă)

 

Delivery Hero continuă să înregistreze pierderi.

Compania germană de livrări de mâncare a raportat o creștere a pierderilor cu 50% pe 2017. Pierderea se datorează cheltuielilor masive pe zona de marketing. Delivery Hero a avut încasări brute de 115 milioane USD pe 2017. Cheltuielile de marketing au crescut cu 47%, la 327,1 milioane EUR. Compania este prezentă  pe 40 de piețe se așteaptă să atingă punctul de breakeven la finalul lui 2018. (sursă)

 

Comisia Europeană propune noi reglementări pentru motoarele de căutare.

Noua propunere legislativă a EC are drept obiectiv mărirea transparenței în piața de online search Pentru a preveni abuzurile, Comisia propune platformelor online să dezvăluie utilizatorilor business care sunt principiile folosite pentru a determina clasarea site-urilor și cum sunt tratate serviciile proprii, inclusiv criterii pentru delistarea de pe acele servicii. Acese reguli ar urma să se aplice motoarelor de căutare și comparatoarelor de prețuri. Platformele mari vor trebui să aibă un sistem intern de adresare a plângerilor și să se alăture unei platforme de mediere. (sursă)

 

Amazon își dublează linia de creditare.

Amazon și-a dublat linia de creditare la 7 miliarde USD pentru a-și continua extinderea. Retailerul va investi în noi centre de date, extindere internațională ți producție de conținut video original. Linia de creditare a Amazon este susținută de Bank of America și HSBC. Acordul dintre Amazon și cele două bănci este valabil până în aprilie 2021. (sursă)

 

Prețurile plăcilor video scad.

Principalii producători de pe piață, precum Gigabyte sau MSI, se așteaptă la scăderea livrărilor cu 49% în următoarea perioadă. Scăderea se datorează trendului descendent al monedelor virtuale, ceea ce produce scăderea investițiilor în operațiunile de minare. Spre exemplu, placa video Gigabyte GeForce GTX 1080 are pe Amazon prețul de 700 USD, cel mai mic preț din 2018. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.