Apple, Snap și Shopify publică rapoartele de încasări, Didi și Volkswagen au un nou parteneriat, Amazon se extinde în Vancouver și lansează Prime Book Box, Google și NBC colaborează pe VR

 

Didi și Volkswagen anunță un parteneriat.

Volkswagen și Didi vor acționa în comun pentru a dezvolta serviciile de mobilitate în China. Este primul pas pentru o posibilă alianță mai largă între cel mai bine vândut brand auto și liderul global pe piața de ride-hailing. Cele două vor dezvolta servicii de mobilitate, proiecte de condus autonom și robo-taxiuri. Inițial, Volkswagen va deține 40% din noul joint venture. (sursă)

 

Andra Capital obține 500 de milioane USD pentru a lansa o nouă criptomonedă.

Noul token se numește Silicon Valley Coin (SVC) și este construit pe blockchain-ul Ethereum. Moneda virtuală este bazată pe investițiile în companiile americane tech care valorează minim 500 de milioane USD. Andra Capital va organiza un ICO în vară. În SUA, vor putea participa la ICO doar investitorii acreditați sau cei care au active în valoare de peste 1 milion USD. (sursă)

 

ANZ și IBM anunță o soluție blockchain care urmează să îmbunătățească industria de asigurări.

ANZ va construi, în colaborare cu IBM și compania de servicii financiare Suncorp New Zealand, o platformă bazată pe tehnologia blockchain care va ușura transferul de date și plățile premium între brokeri și asiguratori. Această platformă va face procesele mai rapide și mai transparente. ANZ a participat la înregistrarea unui prototip blockchain în 2016 împreună cu Wells Fargo și Swift. (sursă)

 

Fitbit și Google Cloud for Healthcare încheie un parteneriat.

Dispozitivele wearable Fitbit ar putea deveni astfel și mai valoroase. Device-urile vor putea de acum trimite datele medicale către doctori, care vor putea monitoriza astfel atât înregistrările electronice căt și date medicale în timp real. Fitbit s-a putut extinde în zona healthcare datorită recentei achiziții a Twine Health. (sursă)

 

Amazon se extinde din nou în Vancouver.   

Compania a anunțat planuri pentru un nou birou, de aprox. 140.000 mp, în orașul canadian. Amazon va angaja 3000 de persoane în domenii precum e-commerce, servicii cloud și machine learning. Gigantul retail are în prezent peste 1000 de angajați în Vancouver, în zonele de retail, produse AWS și tehnologie de resurse umane. (sursă)

 

Google colaborează cu NBC pe zona de conținut VR pentru TV.

Cele două companii au încheiat un acord prin care VR-ul să poată ajunge în mainstream. Google și NBC vor produce împreună 10 seriale VR, care vor constitui conținut adițional pe lângă programele NBC și ale partenerilor săi. Utilizatorii vor putea vedea show-urile în VR pe Google Cardboard și Daydream View și acestea vor fi prezente inclusiv pe YouTube. (sursă)

 

Apple publică raportul de încasări și depășește așteptările analiștilor.

În trimestrul 1, Apple a vândut 52,2 milioane de unități iPhone. Apple și-a extins programul de retur al capitalului cu 100 de miliarde USD, răscumpărând acțiuni în valoare de 23,5 miliarde USD în martie. Astfel, datoria companiei a scăzut la 145 de miliarde USD. Acțiunile Apple au crescut cu 3,7%. Compania a avut încasări de 61,1 miliarde USD pe trimestrul 1, față de 52,9 miliarde USD în T1 2017. (sursă)

 

CEO-ul Grubhub vorbește despre extinderea companiei

Grubhub are planuri de a se extinde pe 100 de noi piețe anul acesta, după recenta extindere pe 50 de noi piețe. Strategia companiei a fost de a încheia parteneriate cu lanțuri de restaurante locale, cele mai proeminente fiind cele cu KFC și Taco Bell. Grubhub este prezentă în peste 600 de orașe și a raportat venituri de 232,6 milioane USD în trimestrul 1, o creștere de 49% față de T1 2017. (sursă)

 

Verizon și Samsung semnează un acord de distribuție.

Subsidiara Oath a Verizon a semnat un contract cu Samsung prin care va plasa 4 dintre cele mai populare aplicații ale sale în cadrul a milioane de device-uri Samsung în SUA, și ulterior la nivel global. Aplicațiile selectate sunt Newsroom, Yahoo Sports, Yahoo Finance și Go90. Acestea vor fi pre-instalate în device-urile Samsung Galaxy S9 și S9+. Samsung și Oath vor împărți veniturile din publicitate. (sursă)

 

Snap raportează încasări sub așteptările analiștilor.

Pe trimestrul 1, rețeaua socială Snapchat a avut 191 de milioane de utilizatori activi zilnic. Încasările au fost de 230,7 milioane USD, sub predicția de 245 de milioane USD. Cifrele sub estimări se datorează redesign-ului aplicației Snapchat, ceea ce a făcut ca numărul de utilizatori noi să scadă și la fel și încasările din publicitate. (sursă)

 

Shopify publică rapoartul de încasări.

Shopify a avut încasări de 214 milioane USD, peste estimările analiștilor. Acțiunile Shopify au scăzut cu 6%, în ciuda depășirii așteptărilor de profit pe trimestrul 1. Veniturile brute ale companiei au crescut cu 64%. De asemenea, Shopify a înregistrat profit, estimările inițiale ale analiștilor indicând că va fi înregistrată o pierdere. (sursă)

 

Amazon lansează serviciul Prime Book Box.

Amazon adaugă livrarea de cărți în format fizic în cadrul serviciului său premium. Prin abonamentul Prime Book Box, clienții pot primi cărți în format fizic, selectate de editorii Amazon. Serviciul va demara pe bază de invitație în SUA anul acesta. Prețul unei cutii de cărți pentru copii va fi de 22,99 USD, preț despre care Amazon declară că este cu 35% mai mic decât cel de listă. (sursă)

 

Alibaba lansează un proiect pilot pe zona de blockchain.

Alibaba va folosi o bază de date blockchain pentru a determina autenticitatea unui articol alimentar care merge de la producător la consumator. Inițial, programul va fi folosit pentru a combate produsele alimentare contrafăcute importate din Australia și Noua Zeelandă. Odată ajuns alimentul la clientul din China, acesta  din urmă poate scana un cod QR prin care poate verifica dacă produsul cumpărat este autentic. (sursă)

 

O decizie a Curții Supreme de Justiție din Califonia ar putea afecta masiv economia tip sharing.

Curtea Supremă a Californiei a dat un verdict prin care a simplificat criteriile prin care o persoană poate fi considerată angajată. Dacă se consideră că o companie are un angajat, aceasta este răspunzătoare din punct de vedere legal pentru acordarea unui salariu minim pe economie și plata orelor suplimentare. Conform recentului verdict, o persoană este declarată angajată dacă îndeplinește 3 criterii, spre deosebire de 11, așa cum prevedea până de curând legea.  (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.