Alibaba, GoPro, Mail.ru publică rapoartele de încasări, JP Morgan aplică pentru un patent blockchain, board-ul Flipkart va vinde pachetul majoritar către Walmart, Uber Eats și Deliveroo vor afișa rating-ul de siguranță al restaurantelor

 

Alibaba publică raportul trimestrial de încasări.

Alibaba a avut o creștere de 50% a vânzărilor de pe trimestrul 1, față de estimările analiștilor de 42%. Încasările au crescut cu 61%, la 9,7 miliarde USD. Venitul net a scăzut cu 29%, în urma investițiilor efectuate de companie, în special cu achiziționarea firmei de livrare de mâncare Ele.me și companiei de logistică Cainiao. Marja de profit operațional a scăzut cu 10%. (sursă)

 

Board-ul Flipkart aprobă achiziția unui pachet de 75% din acțiuni de către Walmart.

Conform Wall Street Journal, achiziția va valora 15 miliarde USD. SoftBank va vinde cele 20 de procente deținute în gigantul e-commerce indian. Este de așteptat ca și Alphabet să participe la achiziția participației majoritare în Flipkart. În urma finalizării achiziției, este de așteptat ca acționarii Tencent, Naspers și Microsoft să rețină doar participații foarte mici în Flipkart. (sursă)

 

Facebook ia în calcul oferirea unui abonament plătit de utilizare a rețelei sociale.

În cadrul rețelei sociale accesate prin abonament plătit nu ar mai exista reclame. Facebook a mai luat în calcul această opțiune, însă aceasta capătă din ce în ce mai multă tracțiune în urma scandalului Cambridge Analytica. Ideea de abonamente plătite a mai fost lansată și pentru alte rețele sociale, precum Twitter, mai ales în contextul utilizării acestui concept de către site-urile de știri. (sursă)

 

Samsung Pay oferă o opțiune cashback.

Odată cu adăugarea acestei funcții, utilizatorii americani pot primi bani înapoi în urma achizițiilor efectuate la retaileri parteneri. O serie de oferte exclusive de la mai mulți retaileri vor fi disponibile în secțiunea Cash Back a ecranului Home din Samsung Pay. Samsung ia în calcul și opțiunea de a permite utilizatorilor săi să cumpere puncte recompensă, pe modelul liniilor aeriene. (sursă)

 

Apple a înregistrat vineri un preț record al acțiunilor sale.

Acțiunile Apple au închis ziua la prețul de 183,83 USD per unitate. Creșterea se datorează achiziției de către Berkshire Hathaway, companie deținută de Warren Buffett, a 75 de milioane de acțiuni Apple. Astfel, Apple se apropie de o capitalizare de piață de 1 trilion USD, lipsind pentru acest prag doar 20 USD per acțiune. Acțiunile Apple reprezintă aprox. 25% din portofoliul Berkshire Hathaway. (sursă)

 

JP Morgan aplică pentru un patent blockchain.

Conform unor surse apropiate companiei, JP Morgan a depus documentația pentru un patent descris drept “Sisteme și metode de aplicare a ledger-elor distribuite pentru plăți în rețea cu dezvăluirea settlement-urilor de pe bursele de exchange financiar”. Acest anunț vine în pofida declarațiilor CEO-ului JP Morgan, care afirma că bitcoin reprezintă o escrocherie. (sursă)

 

GoPro înregistrează un trimestru 1 cu încasări peste estimările analiștilor.

GoPro a anulat linia de drone Karma pentru a-și limita pierderile și a investit mai mult în advertising și oferte promoționale, produse noi și programe de schimb. Cheltuielile de operare ale companiei au scăzut cu 24%, la 119,7 milioane USD. Pierderile nete au scăzut la 76 de milioane USD în T1. Veniturile au scăzut cu 7,4%, la 202 milioane USD, peste estimările de 184 de milioane USD. (sursă)

 

Încasările Mail.ru cresc pe trimestrul 1.

Încasările grupului Mail.ru au crescut cu 27%, la aprox. 259 milioane USD. Veniturile nete ale companiei au scăzut cu 19%, la 66 milioane USD. Cifrele nu includ performanțele recent achiziționatei companii ESforce. Veniturile din advertising au crescut cu 40%, la aprox. 103 milioane USD. Creșterea se datorează ratei mai mare de engagement a utilizatorilor și îmbunătățirii tehnologiei publicitare. (sursă)

 

Deliveroo și Uber Eats vor cere un rating minim de 2 din 5 restaurantelor de la care vor livra.

În urma unui studiu recent, s-a aflat că minim 23 de restaurante prezente pe platformele Uber Eats și Deliveroo au un rating de 0 din 5 acordat de UK Food Standards Agency, acestea neîndeplinind norme minime de igienă, curățenie și control al dăunătorilor. Deliveroo a declarat că susține demersul de creștere a standardelor de igienă a restaurantelor prin accesul la companii specializate independente. Uber Eats va cere un rating minim de 2 din 5 FSA la înscrierea restaurantelor. (sursă)

 

Autoritățile britanice ordonă Cambridge Analytica să le pună la dispoziție toate datele colectate de la utilizatori

Oficiul Comisarului pentru Informați din Marea Britanie (ICO) a ordonat Cambridge Analytica să predea toate datele obținute în cadrul alegerilor din SUA. Această mișcare ar putea deschide drumul tuturor entităților de a vizualiza datele colectate de această companie. ICO a declarat că închiderea companiei nu o scutește pe aceasta de la a preda autorităților toate datele colectate. În cazul în care Cambridge Analytica nu va preda aceste date, ICO o va trata drept o entitate care a comis o infracțiune. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.