Silver Lake oferă 3 miliarde USD pentru Zoopla, JD lansează două smart speakere, BorderX Lab obține 20 de milioane USD finanțare, HSBC realizează prima tranzacție comercială prin blockchain

 

Silver Lake face o ofertă de achiziție de 3 miliarde USD pentru Zoopla.

Portalul imobiliar Zoopla este lider pe piața din Marea Britanie, cu 50 de milioane de utilizatori zilnic active și peste 25.000 de parteneri business.  Cifra reprezintă o dublare a valorii companiei după listarea publică din 2014. De asemenea, este cu 30% mai mare față de prețul acțiunilor la închiderea de săptămâna trecută. În 2017, Zoopla a raportat încasări de 331 de milioane USD, cu 51 de milioane USD profit. (sursă)

 

JD lansează două smart speakere.

Compania a lansat smart speakerele DingDong Play și DingDong Mini 2, la prețul de 230 USD și respectiv 12 USD. Device-ul DingDong Play are un ecran tactil de 8 inci și o serie de funcționalități precum recunoaștere de imagini și facială și AR/VR interactiv. DingDong Mini 2 are o rată de succes a activării vocale de 96% și include o funcție de personalizare a comenzilor vocale. (sursă)

 

BorderX Lab, companie de tehnologie pentru e-commerce cross-border, obține 20 de milioane USD finanțare.

BorderX Lab gestionează o platformă e-commerce cross-border care permite consumatorilor din toată lumea să descopere și să cumpere articole autentice de la branduri vestice. Fondurile obținute vor fi folosite pentru extinderea companiei la nivel internațional, creare de noi funcționalități pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor și noi angajări în cadrul echipelor companiei din SUA și China. (sursă)

 

HSBC realizează prima tranzacție financiară comercială folosind tehnologia blockchain.

Tranzacția a fost efectuată de HSBC și ING și a avut loc în domeniul agricultural, grupul agricol Cargill cumpărând alimente. Folosirea tehnologiei blockchain are drept obiectiv reducerea riscurilor de fraudă în cazul creditelor și reducerea numărului de pași necesari pentru a finaliza o tranzacție. Comerțul internațional ar putea economisi sume semnificative prin utilizarea blockchain. (sursă)

 

Comcast publică raportul de încasări trimestriale.

Comcast a avut încasări de 4,2 miliarde USD pe zona online pe trimestrul 1. Numărul de abonați la serviciile online ale companiei a crescut la 26 de milioane, numărul de abonați la serviciul TV plătit scăzând la 22 de milioane. Veniturile din zona online reprezintă aproape 75% din totalul veniturilor companiei. Anul trecut, Comcast a cheltuit 12,9 miliarde USD pentru programe TV. (sursă)

 

Mogulul hollywoodian Jeffrey Katzenberg obține 800 de milioane USD pentru noul său start-up, NewTV.

Compania va folosi fondurile obținute pentru a finanța seriale TV high-end. Printre investitorii NewTV se numără 21st Century Fox și Warner, care au finanțat NewTV cu 200 de milioane USD. Restul sumei a fost obținută de la investitori instituționali. Fiecare serial produs de compania lui Katzenberg va costa între 5 și 6 milioane USD pe oră. Serialele vor avea episoade de maximum 15 minute. (sursă)

 

Compania hotelieră Life House obține 40 de milioane USD finanțare.

Life House propune o experiență hotelieră nouă, bazată pe experiențe în cadrul unor hoteluri boutique. Compania va folosi fondurile obținute pentru a-și dezvolta brandul propriu și a lansa un portal de rezervări în această vară. De asemenea, Life House va lansa și o rețea socială în cadrul platformei sale, care va permite oaspeților să se conecteze cu colegii lor de cameră după efectuarea unei rezervări. (sursă)

 

NomNomNow, companie care oferă meniuri personalizate pentru câini, obține 13 milioane USD finanțare.

Compania vinde mâncare proaspătă, porționată și personalizată după sfaturile veterinarilor. Fondurile obținute vor fi folosite pentru extinderea operațiunilor companiei și a capacității sale de producție pe piața din SUA. Mesele pentru câini sunt gătite în bucătăria companiei, cu ingrediente la calitate de restaurant. NomNomNow oferă 5 tipuri diferite de meniu. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.