Amazon și FedEx utilizează blockchain, Netflix va ajunge la 1000 de show-uri originale în 2018, Apple TV și Canal+ încheie un acord promoțional

 

Amazon încheie un parteneriat blockchain.

Amazon va deveni partener al Kaleido, start-up născut în urma incubatorului de afaceri blockchain Consensys. Compania are drept obiectiv realizarea unei căi facile care să permită clienților AWS să își gestioneze sistemele blockchain. Fondatorul platformei Ethereum, care va fi folosită atât de Kaleido cât și de AWS, declară că este cea mai mare mișcare a Amazon în zona blockchain. (sursă)

 

Canal+ renunță la propriile receivere și încheie un acord cu Apple TV.

Conform publicației Next Inpact, abonații Canal+ primesc un Apple TV 4K cu sistemul myCanal preîncărcat. Canal+ a încheiat în ultimii ani mai multe acorduri cu companii de distribuție de programe premium prin satelit, cablu și online. Reprezentanții rețelei TV au declarat că datorită Apple TV, abonații pot obține experiențe de vizionare mai bune. (sursă)

 

Yandex Taxi se extinde în Estonia.

Compania de ride-hailing deținută de gigantul tech rus Yandex se va lansa pe piața din Tallinn. Astfel, Yandex va fi prezent de acum pe 10 piețe în total, din care 2 piețe aflate în UE. Yandex Taxi va colabora în exclusivitate cu firme de taxi locale autorizate. Utilizatorii serviciului vor putea plăti cash sau prin card. În martie, Yandex Taxi s-a lansat și în Letonia. (sursă)

 

Mai multe bănci franceze vor oferi plăți mobile P2P prin serviciul Paylib.

Paylib este un wallet mobile dezvoltat de un consorțiu de bănci franceze care va introduce plăți P2P utilizând numerele de telefon ale clienților. BNP Paribas este prima bancă ce va introduce acest serviciu. Printre membrii consorțiului Paylib se numără Societe Generale, La Banque Postal și Credit Agricole, bănci care vor introduce plățile P2P în vară. (sursă)

 

Flixbus se lansează în SUA.

Serviciul de transport data-driven Flixbus ajunge și în SUA, după 5 ani pe piața din Germania. Compania a demarat operarea pe mai multe rute în sud-vestul SUA, operând în zona Los Angeles pentru început. Flixbus colaborează cu 6 firme de transport locale care folosesc brandul acesteia, compania ocupându-se de branding, marketing și rezervări. (sursă)

 

Chief Content Officer Netflix: În 2018 vor fi disponibile pentru streaming 1000 de producții originale.

Conform Netflix, 85% din bugetul său va merge către producția de conținut originial în 2018. Compania se așteaptă la încasări de 8 miliarde USD anul acesta. Până la finalul anului vor mai debuta 500 de noi producții originale. (sursă)

 

 

Ofo refuză oferta de achiziție din partea Didi Chuxing.

CEO-ul companiei de bike-sharing a declarat că dorește să păstreze independența Ofo, chiar dacă aceasta continuă să se afle pe pierdere. Principalul competitor al Ofo, Mobike, a fost achiziționat de Meituan, ceea ce înseamnă că va avea la dispoziție fonduri pentru extindere. Segmentul de bike rental din China este pus sub presiune după ce marile municipalități au interzis introducerea de noi biciclete în sistem bike-sharing în zonele metropolitane ale acestora. (sursă)

 

Apple Music atinge 50 de milioane de abonați.

Cifra reprezintă o veste bună pentru Apple, care plănuiește lansarea unui serviciu de conținut video, serviciu în care va investi 1 miliard USD. Apple a angajat deja mai mulți executivi din zona TV pentru a dezvolta câteva zeci de producții originale video. Conform reprezentanților companiei, primele producții vor fi disponibile în primăvara lui 2019. Apple nu a menționat cum vor fi monetizate aceste producții. (sursă)

 

FedEx testează tehnologie blockchain în zona logistică.

CEO-ul FedEx a declarat că blockchain-ul va transforma complet industria de livrare de colete. Compania folosește blockchain pentru a înregistra fiecare pas al unei tranzacții și a monitoriza fiecare pas din procesul de livrare printr-un ledger digital. Atât zona blockchain cât și Internet of Things fac parte din strategia FedEx de a-și îmbunătăți serviciile și a-și ține la distanță competitorii. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.