Tencent raportează un profit de 3,7 mld USD, Amazon oferă reduceri pentru Whole Foods, SoftBank plănuiește al doilea fond de investiții, Microsoft și KPMG lansează o platformă pentru IMM-uri

 

Tencent raportează un profit de aprox. 4 miliarde USD.

Profitul net raportat de Tencent a fost de 3,7 miliarde USD pe trimestrul 1, după încasări de 11,5 miliarde USD. Profitul net a crescut cu 61% față de aceeași perioadă a anului precedent.  Zona de gaming a fost principalul motor de creștere, aceasta înregistrând încasări de 3,4 miliarde USD, cu 68% mai mari față de anul precedent. WeChat a depășit pragul de 1 miliard de utilizatori activi lunar. (sursă)

 

SoftBank ia în calcul lansarea unui al doilea fond de investiții de 100 de miliarde USD.

În pofida criticilor privind investițiile din cadrul Vision Fund, Masayoshi Son a anunțat că ia în calcul deschiderea unui al doilea fond și că a avut discuții preliminare cu mai mulți investitori. S-au investit deja 45 din cele 100 de miliarde USD alocate de către Vision Fund, cu un impact semnificativ asupra industriei tech și fondurilor de investiții. (sursă)

 

Amazon oferă discount-uri pentru Whole Foods.

Amazon va oferi un discount de 10% pentru produse Whole Foods abonaților Amazon Prime. Reducerea a fost aplicată inițial clienților din Florida, urmând a deveni disponibilă și în restul SUA. Pentru a primi discount-uri, membrii Prime trebuie să descarce aplicația Whole Foods, să se logheze și să scaneze telefonul la ieșirea din magazin. (sursă)

 

JD investește în compania de logistică pan-asiatică ESR.

ESR este o companie care deține, dezvoltă și operează sisteme de logistică. JD a anunțat că va investi 306 milioane USD în ESR. Cele două companii vor explora o cooperare pe mai multe zone, inclusiv dezvoltare de proprietăți, gestionarea de fonduri de investiții și chiar investiții comune în regiunea Asia de Sud-Est. (sursă)

 

AtYourGate, serviciu e-commerce în cadrul aeroporturilor, obține 2 milioane USD finanțare.

AtYourGate este un serviciu de mobile e-commerce și de livrare la porțile de îmbarcare, disponibil în aeroporturile din SUA. Compania va folosi finanțarea pentru a se extinde către mai multe aeroporturi interne și internaționale. Plățile în cadrul acestui serviciu se fac prin intermediul GOLO, parte a grupului Paysafe Group. AtYourGate este folosit de pasageri, personalul din aeroport și echipajele de zbor. (sursă)

 

Home Depot publică raportul trimestrial de încasări.

Vânzările au crescut cu 4,2% în trimestrul 1, sub așteptările analiștilor, care au estimat 5,4%. Veniturile nete companiei au crescut la 2,4 miliarde USD. Încasările brute au crescut cu 4,4%, la 25 de miliarde USD. HomeDepot a adăugat și o funcționalitate prin care clienții pot adăuga servicii de instalare la comenzile lor online. (sursă)

 

Ant Financial investește în Like, platformă de car-sharing.

Ant Financial a condus o rundă de investiții în cadrul platformei de car sharing Like. Compania a obținut a treia finanțare în 3 luni, după o injecție de capital de 20 de milioane USD în aprilie. Like va folosi fondurile obținute pentru a se extinde pe piețe internaționale, pentru a-și mări flotele de vehicule operate și pentru a continua investițiile în cercetare și dezvoltare. (sursă)

 

Sberbank emite obligațiuni comerciale pe bază de tehnologie blockchain.

Sberbank și compania telecom MTS au implementat primele obligațiuni comerciale rusești pe baza unor contracte smart, utilizând o platformă blockchain dezvoltată de statul rus. Sberbank CIB a fost organizatorul emiterii de obligațiuni, precum și principalul cumpărător. Obligațiunile au termen de maturitate de 6 luni și sunt în valoare de 12 milioane USD. (sursă)

 

Microsoft și KPMG dezvoltă o platformă de management pentru IMM-uri.

Commonwealth Bank of Australia este de asemenea parteneră a celor două companii. Platforma dezvoltată se numește Wiise și este cloud-based. Obiectivul Wiise: să ofere firmelor de mici dimensiuni controlul asupra operațiunilor de gestiune, combinând în cadrul platformei contrabilitatea, ștatele de plată, operațiunile bancare, HR, gestionarea inventarului și producției. (sursă)

 

Angajații Deliveroo vor primi acțiuni în cadrul companiei.

Start-up-ul de livrare de mâncare oferă pachete de acțiuni tuturor angajaților săi full-time. Peste 2000 de angajați vor primi acțiuni în valoare totală de 13,5 milioane USD. Compania este evaluată în prezent la peste 2 miliarde USD. Angajații Deliveroo vor deține 0,675% din acțiunile companiei, reprezentând un bonus mediu de 6750 USD per membru al personalului. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.