EBay își personalizează marketplace-ul, Walmart publică raportul de încasări pe trimestrul 1, Amazon China va găzdui un eveniment de shopping, blockchain-ul Ethereum este considerat cel mai bun de către guvernul chinez

 

EBay își personalizează marketplace-ul.

EBay lansează o nouă funcție mobile, intitulată Shop your Interests, care oferă utilizatorilor liste personalizate de produse pe baza hobby-urilor și intereselor acestora. Selecțiile de produse vor fi organizate în grupuri pe homepage-ul userului. Metoda aplicată de retailer este similară cu cea folosită de Netflix pentru a personaliza conținutul video pentru abonații săi. (sursă)

 

PayPal va achiziționa iZettle pentru 2,2 miliarde USD.

Platforma suedeză dedicată IMM-urilor se va extinde astfel pe multiple piețe din Europa și America Latină și își va crește prezența și în cadrul magazinelor fizice. Această tranzacție este cea mai mare efectuată până acum de PayPal, tranzacție care îi va permite să concureze mai îndeaproape cu Square. După achiziție, PayPal se va aștepta la avantaje imediate pe anumite segmente de business. (sursă)

 

Walmart publică raportul de încasări pe trimestrul 1.

Walmart a raportat o creștere de 33% a vânzărilor. Compania plănuiește să extindă serviciul de livrări grocery în peste 800 de magazine până la finalul anului. Walmart a încheiat pe acest segment și un parteneriat cu JD, pentru a acapara o cotă cât mai mare de piață din China. Conform CEO-ului Walmart, compania are foarte mult de învățat de la operatorii e-commerce chinezi. (sursă)

 

YouTube lansează un serviciu pe bază de abonament.

Serviciul YouTube Red va fi redenumit YouTube Premium li va include și abonamentul YouTube Music pentru 2 USD în plus pe lună. YouTube Premium va fi lansat pe piețele unde deja este activ abonamentul Red, anume SUA, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și Coreea de Sud. De asemenea, va fi lansat curând pe 14 noi piețe din Europa și America de Nord. YouTube Premium va include acces la descărcări și la melodii originale. YouTube Music va urma un model de business similar cu al Spotify. (sursă)

 

Amazon China plănuiește un eveniment de shopping care va concura cu cele ale Alibaba.

Amazon va găzdui un astfel de eveniment în Hangzhou, orașul în care Alibaba își are sediul. Amazon urmărește să conecteze comercianții online cu peste 400 de producători chinezi de electronice, piese auto și articole pentru casă și cu consumatori din SUA și Europa. Retailerul va oferi comercianților informații pe baza trendurilor de shopping identificate. (sursă)

 

Mitsubishi plănuiește testarea unei monede digitale proprii.

Mitsubishi UFJ Financial Group va lansa un test scalat al monedei sale digitale în 2019. Banca va testa MUFG Coin împreună cu 100.000 de deținători de conturi și anumiți comercianți din Tokyo. Moneda digitală are o paritate de 1 la 1 față de yenul japonez, poate fi descărcată pe smartphone-uri și poate fi folosită la transferuri P2P și cumpărături online. (sursă)

 

Ethereum este cel mai bun sistem blockchain din spațiul criptomonedelor, conform guvernului chinez.

Topul Global Public Chain Assessment Index a fost alcătuit de China Center for Information Industry Development și a fost publicat pentru prima oară. Indicele va fi reevaluat lunar, după următoarele criterii: capabilitate tehnologică, utilitate a aplicării și gradul de inovare al proiectului. Pe locurile următoare s-au clasat sistemele blockchain Steem, Lisk, Neo și Komodo. Tehnologia blockchain din spatele Bitcoin s-a clasat pe locul 13. (sursă)

 

10% din veniturile Facebook vin din China.

Deși rețeaua Facebook nu are drept de operare în China, compania obține venituri anuale de 5 miliarde USD de pe această piață. Companiile chineze cheltuiesc, la nivel de țară, al doilea cel mai mare buget de publicitate pe rețeaua socială, după SUA. Analiștii estimează că bugetele de publicitate pe Facebook ale companiilor chineze vor crește, pe măsură ce producători precum Huawei sau Xiaomi vor încerca să se promoveze în fața consumatorilor din SUA. (sursă)

 

Municipalitatea Tianjin plănuiește crearea unui fond de investiții în AI de 16 miliarde USD.

Orașul portuar din nordul Chinei, Tianjin, va finanța sectoare precum dezvoltarea de roboți inteligenți, software și hardware. De asemenea, municipalitatea va crea și un sub-fond de 5 miliarde USD pentru dezvoltarea de dispozitive inteligente și îmbunătățirea tehnologică a industriilor tradiționale. Vice-primarul Tianjin-ului va aloca și 1,3 miliarde USD pentru promovarea IoT. (sursă)

 

Google va efectua operațiuni de social engineering.

Un clip video produs acum 2 ani de proiectantul-șef al Google, clip intitulat The Selfish Gene și care descrie un viitor în care compania strânge date despre utilizatori pentru a le da sugestii de îmbunătățire a vieții, a ajuns o sursă de inspirație în cadrul diviziei de proiecte Google. Compania ar putea compila date despre utilizatori în cadrul unui ledger digital. Datele ar urma să fie transmise din generație în generație și ar urma să ducă la o mai bună înțelegere globală a problemelor lumii. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.