Adobe cumpără Magento pentru 2 mld USD, AT&T lansează butonul LTE-M, La Belle Vie obține 6,5 mil USD finanțare și va concura Amazon Prime, Carrefour și Tencent deschid un magazin în China

 

Adobe cumpără Magento pentru aprox. 2 miliarde USD.

Magento a acceptat oferta de 1,68 miliarde USD a Adobe. Astfel, Adobe va concura pentru o cotă mai mare din piața e-commerce cu Salesforce și Oracle. Este a treia cea mai mare achiziție de până acum a companiei. Adobe urmărește crearea unui sistem complet de creare de site-uri e-commerce, reclame digitale, experiențe pozitive pentru utilizatori și finalizare de comenzi. Magento va oferi software de gestiune a magazinelor online, a comenzilor, livrărilor și retururilor. (sursă)

 

AT&T lansează butonul LTE-M, similar cu Amazon Dash.

AT&T oferă developerilor ocazia de a dezvolta propriul buton IoT. Butonul oferit de AT&T folosește o versiune 4G mai ieftinp față de Amazon Dash. Astfel, acest buton va putea efectua toate operațiunile caracteristice Dash și poate fi folosit pentru altele, fără a necesita WiFi, precum feedback de clienți în locuri publice sau gestiune de șantier. Prețul LTE-M pornește de la 30 USD per unitate. (sursă)

 

Șeful diviziei Research a IBM: criptarea datelor protejate de cele mai avansate sisteme de securitate din prezent va putea fi în curând ocolită cu ajutorul quantum computing.

Conform avertismentului aceluiași reprezentant al IBM, acest lucru va putea fi posibil în următorii 5 ani datorită avansurilor tehnologice în cadrul tehnicii de calcul cuantice. Astfel, toți utilizatorii care doresc să beneficieze de protecția datelor lor pentru următorii 10 ani ar trebui să treacă la o formă alternativă de criptare a acestora cât mai curând. Datorită avansului tehnologic în privința materialelor de fabricare și operării la temperaturi scăzute, computerele cuantice au o capacitate de procesare de câteva miliarde de ori mai mare decât cea a computerelor convenționale. (sursă)

 

Retailerul german de mobilă Home24 plănuiește un IPO pe bursa din Frankfurt.

Prin această mișcare, compania urmărește să obțină 236 de milioane USD. Home24 a fost lansată în 2009 în Berlin și operează pe 7 piețe europene plus Brazilia. Reprezentanții firmei au declarat că vor folosi capitalul pentru a investi în proprietăți, echipament și tehnologie și pentru a plăti datoriile acumulate. Rocket Internet deține o participație de 41% în Home24. (sursă)

 

La Belle Vie, start-up francez din zona grovery, obține 6,5 milioane USD finanțare.

La Belle Vie vinde produse proaspete de bază, alimente organice, carne, pește și legume. Anul trecut, compania a achiziționat 62degrés, firmă care operează pe același segment, asfel că în prezent vinde și mâncare proaspăt gătită. La Belle Vie va folosi fondurile obținute pentru a deschide un al doilea depozit în Paris, pentru a se extinde în mai multe orașe și pentru a concura cu Amazon Prime și operatori locali precum Carrefour Livraison Express sau Franprix. (sursă)

 

Klarna achiziționează start-up-ul german fintech Shop.co.

Compania din Düsseldorf oferă, printre altele,  o extensie de browser gratuită prin care consumatorii online pot cumpăra de la magazinele lor favorite și efectua check out cu un singur click. Klarna va achiziționa infrastructura Shop.co și va angaja 8 persoane din personalul companiei. Funcționarea extensiei de browser va fi întreruptă. (sursă)

 

Qi Lu, COO Baidu, demisionează.

În urma acestei vești, acțiunile Baidu au scăzut. Demisia lui Qi Lu survine la un an și jumătate de la asumarea poziției de președinte și COO al companiei. Qi Lu a declarat că se va concentra mai mult pe timpul petrecut cu familia sa și pe o activitate mai pronunțată în cercetare și investiții. Demisia COO-ului Baidu este văzută drept o lovitură pentru ambiția companiei de a se extinde mai departe de zona de motoare de căutare. (sursă)

 

Biroul de Taxe și Impozite din Seminole County, Florida  a declarat că va accepta plăți în bitcoin începând din iunie.

Bitcoin va putea fi folosit pentru a plăti pentru emiterea și reînnoirea de cărți de identitate și plăcuțe de înmatriculare și pentru taxe și impozite locale. Acceptarea bitcoin și bitcoin cash va promova transparența plăților. Conform unui purtător de cuvânt al instituției similare din comitatul vecin, nu există planuri de a implementa la nivel mai larg un sistem de plată a impozitelor folosind criptomonede. (sursă)

 

Secretarul Trezoreriei SUA solicită investigarea marilor companii tech privind potențiale încălcări ale legilor antitrust.

Solicitarea oficialului american vine în urma difuzării unui documentar 60 Minutes care a afirmat monopolul de facto al Google asupra domeniului de motoare de căutare. Conform Secretarului Trezoreriei, Departamentul american de Justiție ar trebui să investigheze companiile precum Google, deoarece acestea au un impact semnificativ

 

Carrefour deschide un magazin smart în China, în colaborare cu Tencent.

Locația smart retail se va numi Le Marche și va opera în Shanghai. Conceptul dezvoltat de Carrefour și Tencent se concentrează pe zonele de dining, alimente proaspete și bunuri de import. Le Marche, extins pe 700 de metri pătrați, combină alimentele proaspete, procesarea acestora și elemente de dining. Prețurile articolelor din magazin sunt ajustate dinamic printr-un sistem electronic de etichetare. Clienții pot plăti folosind aplicația de recunoaștere facială a WeChat. (sursă)

 

Piața globală de smart speakere se triplează față de anul trecut.

În trimestrul 1 2018 au fost efectuate 9,1 milioane de transporturi de smart speakere, față de 2,4 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Amazon este în continuare lider pe piață, cu 4 milioane de livrări, în creștere de la 2 milioane. Cota sa de piață s-a înjumătățit însă odată cu intrarea în competiție a smart speakerelor produse de Alibaba, Apple și Xiaomi. Google și Amazon dețin o cotă de piață combinată de 70%, Alibaba, Apple și Xiaomi deținând 7,6%, 6% și respectiv 2,4%. (sursă)

 

Amazon lansează un marketplace pentru software.

Marketplace Appstore, magazin de aplicații disponibil momentan doar în America de Nord prin hub-ul Seller Central, va include tool-uri de gestiune pentru pricing, inventar, publicitate și alte funcții adresate comercianților. Noul app store va fi introdus treptat. (sursă)

 

 

Facebook și Qualcomm colaborează pentru a dezvolta o nouă versiune de Internet wireless broadband.

Facebook lucrează la dezvoltarea de tehnologie wireless care funcționează pe spectrul wirleless de 60 GHz cu scopul de a livra internet de mare viteză (20 – 30 GB pe secundă) fără a fi nevoită să instaleze fibră optică sau cabluri. Principalul impediment al celor două companii va fi să propage undele radio prin pereți. Noua versiune de WiFi ar putea fi lansată în 2019. (sursă)

 

Prețurile Tesla se dublează.

Elon Musk, CEO Tesla, a dezvăluit specificațiile pentru o versiune mai rapidă și mai puternică a Tesla Model 3. Prețul unui astfel de automobil va crește de la 35.000 USD la 78.000 USD, propulsând astfel Model 3 în zona vehiculelor de lux. Noul preț nu va include funcția de asistență a șoferului intitulată Autopilot. (sursă)

 

Microsoft achiziționează start-up-ul de AI conversațional Semantic Machines.

Prin achiziția Semantic Machines, Microsoft își propune să rezolve una dintre cele mai mari provocări din zona de AI conversațional: să facă chatbots-ii să sune mai uman. Semantic Machines declară că AI este capabilă de conversații care răspund solicitărilor utilizatorilor, prezic întrebări ulterioare și curg în mod natural. Compania nu a dezvoltat

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.