Uber înregistează creșteri pe T1, JD creează o alianță AR, Amazon UK oferă abonaților Prime un test drive gratuit cu Volvo V40, Mark Zuckerberg răspunde întrebărilor parlamentarilor UE

 

Uber publică raportul de încasări pe trimestrul 1.

Încasările Uber au crescut cu 70% față de T1 2017, compania înregistrând un profit de 2,46 miliarde USD, față de o pierdere de 847 de milioane USD din urmă cu un an. Uber a obținut 3 miliarde USD de pe piețele din Asia de Sud-Est și Rusia. Reprezentanții companiei au declarat că un consorțiu de 3 investitori va cumpăra acțiuni la prețul de 40 USD per unitate, ceea ce implică o valoare a companiei de 62 de miliarde USD. (sursă)

 

Didi Chuxing ar putea valora 80 de miliarde USD în urma IPO-ului său.

Didi ar putea fi listată public pe bursa din Hong Kong în a doua jumătate a anului în cadrul a ceea ce ar putea deveni cel mai mare IPO al anului. În urma IPO-ului, Didi Chuxing ar putea ajunge să valoreze 80 de miliarde USD, o creștere semnificativă față de evaluarea de 50 de miliarde USD din decembrie 2017. Didi Chuxing are peste 450 de milioane de utilizatori în China. (sursă)

 

Samsung plănuiește integrarea funcționalităților AI în toate produsele sale până în 2020.

Compania nu a ascuns aceste planuri pentru integrarea asistentului său virtual Bixby în mai multe dispozitive în afară de smartphone-uri.  Pentru atingerea acestui obiectiv, Samsung va angaja peste 1000 de ingineri AI și va rearanja personalul astfel încât divizia AI să beneficieze de cât mai mulți angajați. Samsung urmărește să își capitalizeze prezența masivă pe piață pentru a atinge acest obiectiv. (sursă)

 

Apple și Volkswagen semnează un acord pe segmentul de mașini autonome.

În urma acordului, microbuzele T6 Transporter vor fi integrate cu tehnologia pentru condus autonom a Apple. Compania tech încheie acest acord după ce a ratat semnarea unor înțelegeri similare cu producătorii auto de lux BMW și Mercedes Benz. Mașinile autonome produse de VW și dotate cu tehnologia Apple vor fi folosite pentru a transporta personalul celor două companii. (sursă)

 

Square continuă extinderea în afara SUA.

Divizia britanică a Square lansează un sistem POS pe această piață. Unul din elementele hardware ale Square poate transforma un iPad într-un sistem POS. Acest sistem urmează să fie vândut cu 64 GBP. Pe piața din Marea Britanie, Square vinde și alte sisteme, precum Square Reader, aplicația Point of Sale, Instant Deposit, Virtual Terminal și aplicația Cash. Această nouă mișcare a Square vine în contextul recentei achiziții a iZettle de către PayPal. (sursă)

 

Ofo va vinde reclame care vor rula în cadrul aplicației și bicicletelor sale.

Ofo creează astfel o nouă sursă de venit. Compania va lansa o linie de biciclete personalizate și, ulterior, reclame pentru piese custom de biciclete. Conform unor voci din industria de bike-sharing, Ofo nu și-ar fi plătit furnizorii de echipamente, ceea ce ar fi încetinit creșterea comenzilor, și, implicit, lansarea de noi biciclete pe drumuri publice. (sursă)

 

JD creează o alianță AR.

JD a anunțat crearea Augmented Reality Innovation Alliance, care va reuni parteneri din AR și retail, precum Intel, WalMart, Vipshop sau Lenovo. Scopul acestei alianțe este să combine experiențele de shopping online și offline cu tehnologii AR. Astfel, retailerii vor putea folosi tool-uri de 3D modeling, marketing și dispozitive AR pentru a-și micșora costurile de promovare și a-și îmbunătăți eficiența operațională. JD a anunțat în același timp și lansarea a 3 produse AR. (sursă)

 

Abonații Amazon Prime din Marea Britanie vor putea face test drive cu Volvo V40.

Test drive-ul cu un vehicul Volvo V40 hatchback va putea fi programat de orice abonat care folosește Amazon Prime Now. Clientul va primi mașina la ușă și va conduce gratuit, timp de 45 de minute, cu un specialist Volvo ca pasager, în timpul weekend-ului. Promoția este valabilă în lunile iunie și iulie și numai pentru locuitorii din Londra, Birmingham, Manchester și Edinburgh. (sursă)

 

Răspunsul lui Mark Zuckerberg către UE: Compania sa nu va fi despărțită în mai multe entități și utilizatorii afectați de acțiunile Cambridge Analytica nu vor fi compensați.

Conform CEO-ului său, Facebook nu va compensa în nici un fel utilizatorii europeni ale căror date au fost folosite ilegal de Cambridge Analytica, deoarece datele bancare ale acestora nu au fost partajate. Zuckerberg a fost audiat în Parlamentul European la începutul săptămânii și a declarat de asemenea că au fost vândute datele utilizatorilor americani către Cambridge Analytica, și nu cele ale userilor din Europa. CEO-ul Facebook a respins și despărțirea serviciilor Facebook Messenger și WhatsApp. (sursă)

 

Vicepreședintele diviziei Alexa a Amazon demisionează.

Jim Freeman a renunțat pentru a doua oară la poziția de VP Alexa pentru a se întoarce la Zalando. Freeman a petrecut șapte ani în cadrul Amazon, activând în mai multe proiecte, apoi lucrând pentru Zalando în 2016. Freeman s-a întors la Amazon în 2017 ca VP Alexa, demisionând în aprilie pentru a se întoarce la Zalando. Anunțul demisiei vine în contextul plecării VP-ului diviziei Physical Stores a Amazon, Tim Stone, pentru a activa în postul de CFO la Snap. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.