PayPal și Google demarează un proces amplu de integrare, Amazon permite monitorizarea livrării în timp real, Coinbase achiziționează platforma de trading Paradex, capitalizarea de piață a Netflix a depășit-o pe cea Disney

 

PayPal și Google demarează un proces amplu de integrare.

În urma colaborării, utilizatorii care introduce detaliile contului PayPal în contul Google Play vor putea plăti facturi și pentru alte servicii fără a fi nevoiți să părăsească sistemul Google. Integrarea cu PayPal va acoperi aplicații precum Gmail, YouTube, Google Store prin intermediul Google Pay. Utilizatorii vor putea face transferuri de bani P2P și plăți online și mobile. (sursă)

 

Adyen confirmă IPO-ul de pe bursa din Amsterdam.

Adyen, companie de plăți online, a declarat că va merge mai departe cu IPO-ul pe bursa Euronext Amsterdam și că va vinde 15% din acțiunile sale. Compania urmează să primească o evaluare între 7 și 11 miliarde USD în urma IPO-ului. Veniturile nete din 2017 ale Adyen s-au ridicat la 218 milioane EUR, cu 38% mai mult față de 2016. Compania a procesat un volum de plăți de 108 miliarde EUR pentru companii precum UBer, Netflix, Facebook, Spotify, Vodafone sau Booking.com. (sursă)

 

Visa investește într-o companie de plăți mobile din America Latină.

Visa a făcut o investiție strategică în procesatorul de plăți mobile și token-uri YellowPepper, companie care operează în America Latină și Caraibe. Cele două companii au încheiat un parteneriat în urmă cu doi ani iar Visa a investit 12,5 milioane USD în YellowPepper în cadrul unei runde de finanțare. YellowPepper procesează 480 de milioane de tranzacții anual pe 6 piețe din regiune. (sursă)

 

Netflix depășește Disney în ce privește capitalizarea de piață.

Netflix a înregistrat o creștere de 1%, atingând o capitalizare de piață de 151,9 miliarde USD. Disney a scăzut cu 1%, capitalizarea sa ajungând la 151,6 miliarde USD. Pentru o scurtă perioadă de timp, Netflix a devenit cea mai valoroasă companie media din SUA. Acțiunile companiei au crescut cu 70% anul acesta. Disney se pregătește să lanseze propriul serviciu de streaming. (sursă)

 

Revolut adaugă suport pentru XRP și Bitcoin Cash.

Prin această mișcare, Revolut avansează pe piața de criptomonede. Revolut oferă deja suport pentru Bitcoin, Litecoin și Ethereum, disponibile inclusiv pentru schimburi în monedă fiat în decembrie. Compania vine astfel în întâmpinarea investitorilor care caută să își diversifice portofoliul crypto. Revolut raportează 100.000 de tranzacții crypto efectuate pe zi și percepe un comision de 1,5% din volumul tranzacției. (sursă)

 

Acțiunile Blue Apron cresc.

Blue Apron, companie de semi-preparate susținută de Amazon, a înregistrat o creștere ale acțiunilor sale cu 4%, după ce Kroger a anunțat achiziția companiei concurente Home Chef. Industria de meal kits continuă procesul de consolidare. Deși a crecut, prețul acțiunilor Blue Apron este în continuare cu 69% mai scăzut față de prețul de IPO. (sursă)

 

Coinbase achiziționează platforma de trading Paradex.

Compania de crypto exchange americană Coinbase va achiziționa platforma de tranzacționare Paradex. Obiectivul Coinbase este de a-și crește competitivitatea pe piața crypto și a-și îmbunătăți propria platformă de trading pentru investitori profesioniști, GDAX. GDAX și noul produs Coinbase Pro vor co-exista până pe 29 iunie, când vor fi integrate, împreună cu Paradex, într-un produs unic. (sursă)

 

Amazon oferă clienților posibilitatea de a monitoriza în timp real pachetul comandat.

Amazon a lansat serviciul Map Tracking în SUA. Traseul pachetului livrat poate fi monitorizat în timp real pe o hartă, clientul poate primi un timp estimat de livrare și poate vedea câte opriri face pe drum curierul. Serviciul de live tracking nu este disponibil pentru coletele livrate de FedEx, UPS și USPS, ci numai pentru coletele livrate strict prin serviciile logistice ale Amazon. (sursă)

 

Sberbank testează o platformă de investiții în ICO-uri.

Sberbank și serviciul național rus de decontare vor conduce un ICO. Acesta va fi supravegheat de Banca Națională a Rusiei. Emitentul de monedă virtuală va fi LevelOne, companie care gestionează cel mai mare fond de educație comercială. Proiectul pilot a fost lansat de Bank of Russia în aprilie 2018 pentru a testa și implementa noile servicii și tehnologii financiare care urmează să fie supuse unor noi reglementări. (sursă)

 

Amazon încheie un acord cu Lennar pentru a vinde tehnologie smart home.

Amazon este cel mai mare retailer al lumii iar Lennar este unul din cele mai mari branduri de produse din zona home. Amazon urmează să creeze showroom-uri experiențiale în cadrul caselor smart construite de Lennar. Acestea sunt certificate WiFi, acest lucru însemnând că în orice punct al casei există semnal de internet. Cele două companii vor vinde și servicii pentru zona home, de la instalare de sisteme tech până la curățenie și bricolaj. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.