Amazon investește în India, Alibaba finanțează un magazin online de articole de lux din Europa, valoarea acțiunilor Microsoft o depășește pe cea a Alphabet, Virgin Trains va colabora cu Uber

 

Amazon investește în compania indiană de plăți Tone Tag.

Start-up-ul de plăți digitale Tone Tag a obținut 10 milioane USD finanțare de la o serie de investitori strategici precum Mastercard și Amazon. Compania permite tranzacții digitale contactless prin telefoane mobile, device-uri de card swiping și alte dispozitive automatizate de plăți. Astfel, sunt facilitate plăți on-delivery și tranzacții P2P. Tone Tag lucrează cu peste 300.000 de comercianți. (sursă)

 

Uber Eats se lansează oficial în Nairobi, Kenya.

După luni de speculații, Uber Eats s-a lansat oficial în capitala Kenyei. Nairobi este al patrulea oraș din Africa în care operează compania de livrare de mâncare și singurul din afara Africii de Sud. Uber Eats mai activează în Cape Town, Johannesburg și Durban și va fi disponibil în mai multe cartiere din Nairobi. Extinderea Uber Eats în Nairobi indică ritmul accelerat de creștere al economiei locale. (sursă)

 

JD lansează un restaurant smart complet automatizat.

Noul restaurant lansat de retailerul chinez se va numi Joy’s și va demara operațiunile în luna august. Joy’s va include servicii complet automatizate de comandă, preparare și servire de mâncare. Mâncarea va fi gătită de un robot care poate pregăti un meniu de 50 de feluri. JD plănuiește să distribuie în sistem de franciză tehnologia din spatele restaurantului său robotizat și să susțină peste 1000 de francize până în 2020. (sursă)

 

PayPal plănuiește achiziția Jetlore, start-up specializat în sisteme de retail pe bază de AI.

Jetlore utilizează machine learning pentru a livra experiențe personalizate de retail  pentru lanțuri precum Uniqlo sau Nordstrom. Tehnologia predictivă a start-up-ului analizează miliarde de unități de date și permite sistemului să învețe preferințele clienților și să populeze cu conținut adaptat acestora zonele din magazine unde aceștia au cele mai mari șanse să interacționeze cu informația și ofertele. (sursă)

 

Alibaba achiziționează un pachet minoritar de acțiuni în platforma online de vânzare de articole de lux europeană ORDRE.

Printre designerii consacrați prezenți în cadrul vitrinelor digitale ale ORDRE se numără Dianne von Furstenberg, Vivienne Westwood și Jason Wu. ORDRE a fost lansată în 2015 și începând cu anul trecut este disponibilă și clienților Tmall. Alibaba și ORDRE plănuiesc conectarea brandurilor internaționale cu consumatorii chinezi. (sursă)

 

Hyundai dezvoltă un serviciu de plăți in-car.

Sistemul de plăți dezvoltat de Hyundai va permite șoferilor să plătească pentru benzină, parcare și mâncare și băuturi direct în cadrul ecranului de infotainment al mașinii. Hyundai utilizează tehnologia companiei Xevo pentru a-și conecta mașinile la platformele online ale comercianților. Pentru început, șoferii vor putea plăti doar pentru combustibil, parcare și cafea. Xevo și Hyundai vor dezvolta împreună și un wallet securizat și vor permite plata directă pentru rezervări și încărcare electrică. (sursă)

 

Prețul acțiunilor Microsoft îl depășește pe cel al acțiunilor Alphabet.

Valoarea de piață a Microsoft a depășit-o pe cea a Alphabet. Microsoft a atins în ziua de miercuri o capitalizare de piață de 760 de miliarde USD, față de cea de 744 de miliarde USD a Alphabet. Acțiunile Microsoft au fost predominant stagnante între 2001 și 2013, însă au intrat pe un trend crescător odată cu venirea lui Satya Nadella în rolul de CEO al companiei. (sursă)

 

WalMart va oferi subvenții pentru studiile angajaților săi.

Retailerul va subvenționa studiile universitare ale celor 1,5 milioane de angajați ai săi din SUA. Angajații Walmart se pot înscrie la cursuri de licență în business și management logistic la 3 universități non-profit, la costul de 1 USD pe zi. WalMart va  plăti manualele și taxele școlare  și va oferi angajaților sprijin pentru a aplica și a se înscrie la aceste universități. Retailerul estimează că 68.000 de angajați ai săi vor apela la acest program. (sursă)

 

Virgin Trains încheie un parteneriat cu Uber.

În urma colaborării, pasagerii Uber vor putea comanda o cursă către gara de la care vor călători cu trenul. Clienții vor putea primi și remindere pentru a comanda cursa. Comanda nu se va aplica și călătoriei de întoarcere. Virgin și Uber declară că acest parteneriat va stimula călătorii să își lase mașinile acasă și să evite stresul legat de parcare. (sursă)

 

Senatul statului California adoptă proriile legi privind neutralitatea internetului.

California se apropie astfel de funcționarea după propriile legi de net neutrality, după decizia FCC de a bloca măsurile la nivel federal. Legea aprobată de senatul californian va institui regulile implementate de FCC în 2015 și va interzice activitatea serviciilor care încalcă regulile competiției economice. Providerii de internet din statele care au adoptat legislație similară vor trebui să respecte regulile de neutralitate a internetului pentru a putea primi contracte guvernamentale. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.