Microsoft cumpără GitHub, Neighborhood Goods obține 6 milioane USD finanțare pentru a-și dezvolta noul concept retail, țările nordice se opun taxei pe profiturile din mediul digital din UE

 

Lyft va achiziționa compania americană de bike-sharing Motivate.

Suma vehiculată pentru tranzacție se învârte în jurul a 250 de milioane USD. În urma încheierii achiziției, Lyft își va devansa competitorul Uber, care a cumpărat recent serviciul similar April pentru 200 de milioane USD. Motivate este serviciul dominant în New York, San Francisco și alte orașe mari din SUA. Lyft va permite flexibilizarea și extinderea serviciilor Motivate. (sursă)

 

Apple Pay testează un nou serviciu pentru cei care merg la concerte.

Prin Apple Pay, spectatorii concertelor vor putea comanda în avans mâncare și băutură de la stand-urile din interiorul sălilor și locațiilor de concert. Astfel, vor putea fi evitate cozile. Cu ajutorul serviciului de pre-comandă Apple Pay, utilizatorii vor putea plasa comanda pe aplicația concertului la care participă, vor selecta un stand și vor putea ridica comenzile de la un stand separat, fără a mai sta la cozi. Autentificarea comenzii se face prin recunoaștere facială sau utilizarea amprentei. (sursă)

 

Xbox One va putea fi controlat prin intermediul Google Assistant și Amazon Alexa.

Microsoft va fabrica dispozitivele Xbox One cu un nou meniu integrat, anume de cel pentru asistenți digitali. Prin acest meniu vor putea fi utilizați asistenții virtuali Alexa, Google Assistant și Cortana pentru a controla vocal consola. Va trebui instalată aplicația Xbox Skills pentru ca platformele să se poată conecta. (sursă)

 

Sony încheie un parteneriat cu mai multe companii de taxi din Tokyo.

Prin această mișcare, Sony face primul pas în dezvoltarea unui serviciu de taxi-hailing în colaborare cu firmele de taxi, intitulat “Everybody’s Taxi”. Acest serviciu va fi demarat în anul fiscal curent. În cadrul proiectului va fi inclusă și subsidiara Sony Payment Services, ceea ce indică faptul că Sony va introduce și propria metodă de plată. Joint venture-ul va utiliza tehnologie AI pentru a-și targeta oferta. (sursă)

 

Swiggy și BigBasket vor dezvolta start-up-uri de livrare de lapte.

Swiggy se află în discuții pentru achiziția serviciului pe bază de abonament de livrare de lapte Supr Daily. BigBasket, sprijinit de Alibaba, a avut discuții în vederea achiziției mai multor companii de livrare de lapte din mai multe orașe din India. Colaborarea dintre Swiggy și BigBasket ar putea crește frecvența comenzilor de lapte de la 4-5 pe lună, la 15 – 20 pe lună. (sursă)

 

Microsoft va achiziționa GitHub.

Prin această mișcare, Microsoft va continua să se extindă în zona de dezvoltare de cod. CEO-ul Satya Nadella a început discuțiile cu companiile de developeri încă din 2014. Prin achiziția GitHub, gigantul tech va obține acces la 27 de milioane de developeri de software. În prezent, GitHub încă mai caută un înlocuitor pentru CEO-ul Chris Wanstrath, care și-a anunțat retragerea. (sursă)

 

Neighborhood Goods obține 5,75 milioane USD pentru a dezvolta un nou concept de retail.

Compania americană urmărește să conecteze brandurile populare cu clienții potriviți atât în mediul digital cât și în cel offline. Neighborhood Goods va deschide propriul bar, restaurant și propriile spații de socializare, evenimente și serii de discursuri. Prima sa locație fizică, aplicație iOS și platformă e-commerce în această toamnă. Primul magazin va fi deschis în Plano, Texas. (sursă)

 

Mail Ru și Turkcell vor oferi servicii social media.

Mail Ru și operatorul telecom Turkcell se află în discuții privind colaborarea online. Cele două companii urmăresc să ofere servicii e-mail și social media în Turcia. Mail.ru va oferi servcii de e-mailing, mapping și anunțuri. Compania rusă deține de asemenea rețelele sociale Vkontakte, Odnoklassniki și MyWorld. (sursă)

 

Google va lansa o nouă linie de smartphone-uri Pixel.

Google lucrează la noile modele de smartphone Pixel 3 și Pixel 3 XL. Modelul XL va avea un ecran edge-to-edge și va include un speaker și o cameră în plus. Google plănuiește lansarea celor două noi smartphone-uri în octombrie. Verizon Wireless va fi pentru al treilea an consecutiv carrier-ul partener pentru piața din SUA. (sursă)

 

Țările Nordice se opun taxei pe profiturile digitale din spațiul UE.

Miniștrii de Finanțe din cele trei țări nordice din cadrul UE au propus partenerilor să renunțe la planul lor de a taxa marile corporații pe profiturile digitale pe motiv că acest nou impozit va dăuna economiei UE. Guvernul german a declarat că sprijină introducerea noului impozit, proiectul de lege atrăgându-și critici din partea națiunilor mai mici din cadrul UE. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.