Mastercard integrează sistemul său de plată cu asistenții vocali, procesatorii de plată Nets și Concardis fuzionează, Mercedes lansează un serviciu pe bază de abonament, Facebook are parteneriate de data sharing cu 4 companii chineze

 

Mastercard urmărește să integreze sistemul său de plată cu asistenții vocali ai Google și Amazon.

În urma acestei integrări, utilizatorii vor putea iniția plățile prin intermediul vocii. Mastercard are un produs numit Masterpass, care permite userilor să încarce datele de card și acționează ca o modalitate facilă de plată online. Recent, compania a introdus posibilitatea de a plăti prin Masterpass pe Facebook Messenger, în cadrul unui proces numit de companie “e-commerce conversațional”. (sursă)

 

Adyen este evaluată la 8 miliarde USD.

Compania olandeză de procesare de plăți a vândut toate acțiunile oferite. Acționarii Adyen urmează să vândă 14,2% din acțiuni, operațiune în urma căreia compania va primi o evaluare între 7,3 și 8,3 miliarde USD înainte de IPO-ul său din 13 iunie. Adyen este profitabilă și estimează o creștere netă a venitului mediu de 25-30% pe an. Printre clienții săi se numără Facebook, Netflix, EBay și Uber. (sursă)

 

Mercedes va oferi un serviciu pe bază de abonament în SUA.

Luna aceasta, producătorul auto va lansa serviciul Mercedes-Benz Collection în Nashville și Philadelphia. Vor exista 3 tipuri de abonamente în cuantum între 1095 și 2995 USD. Utilizatorii pot activa abonamentul plătind o taxă de 495 USD și încărcând o poză a carnetului lor de conducere. Vor putea fi conduse SUV-uri, coupe-uri, vehicule cabrio și AMG fără restricții de distanță. În prețul abonamentului sunt incluse asigurarea, mentenanța vehiculului și asistență 24h. (sursă)

 

Procesatorii europeni de plăți Nets și Concardis fuzionează.

Tranzacția va fi structurată ca un schimb de acțiuni. Acționarii serviciului german Concardis vor contribui cu acțiuni, în schimbul cărora urmând să primească acțiuni în cadrul procesatorului nordic de plăți Nets. Atât Nets cât și Concardis au fost recent preluate de fonduri private de investiții. Concardis a fost evaluată la 780 de milioane USD în ianuarie. (sursă)

 

Motorway, comparator online de prețuri pentru domeniul auto, obține finanțare în vederea extinderii.

În urma finanțării primite, Motorway va continua dezvoltarea platformei sale, își va extinde rețeaua de cumpărători de mașini și își va promova serviciul în Marea Britanie. Site-ul de comparații de prețuri permite deținătorilor de mașini să compare instant multiple oferte pentru mașinile lor și să obțină cea mai bună ofertă. Consumatorii pot compara oferte, citi recenzii și evalua metode de plată, criterii de alegere și taxe. Motorway are peste 25.000 de solicitări lunar. (sursă)

 

O majoritate a investitorilor Facebook vor modifica structura voturilor în cadrul companiei.

În urma acestei modificări, nu vor mai exista drepturi privilegiate de vot, precum cele ale lui Mark Zuckerberg și ale unor acționari. Facebook a declarat că au fost exprimate 1,29 de miliarde de voturi în favoarea propunerii de modificare a structurii votului pe modelul o acțiune = un vot și 4,74 de miliarde de voturi împotriva acestei propuneri. Conform cifrelor, gradul de susținere a CEO-ului Mark Zuckerberg  de către investitori este de doar 65%, față de cifra obișnuită de 90%. (sursă)

 

Goldman Sachs investește în platforma portugheză de dezvoltare de software OutSystems.

OutSystems este o platformă care permite developerilor să dezvolte aplicații web și mobile fără a coda excesiv. Compania, care are clienți în peste 50 de țări și venituri de peste 100 de milioane USD, a primit 360 de milioane USD de la Goldman Sachs și KKR, ceea ce i-a adus o evaluare de peste 1 miliard USD. Finanțarea va permite OutSystems să se extindă pe alte piețe internaționale precum SUA, Marea Britanie, Germania sau Japonia. (sursă)

 

Facebook încheie parteneriate de data-sharing cu cel puțin 4 companii chinezești.

Facebook a declarat că printre cele 60 de companii globale care au primit acces la anumite date ale utilizatorilor rețelei sociale se numără Huawei, Lenovo și producătorii de smartphone OPPO și TCL. Facebook a declarat că a limitat majoritatea parteneriatelor și că va rezilia contractele cu toate cele 4 companii chineze, în special după ce Huawei a fost investigată de serviciile de intelligence americane pe fondul unor îngrijorări legate de securitate. (sursă)

 

 

Swiss Post testează un nou device care permite simplificarea shopping-ului online.

În jur de 1000 de familii din Elveția pot comanda produse și servicii folosind Post Home Button. În cadrul proiectului-test participă Migros Aare, Qualipet și Domino’s Pizza, care folosesc device-ul pentru a evalua gradul de simplificare al procesului de comandă. Swiss Post testează device-ul cu propriile produse și servicii în 3 regiuni din țară până la finalul lui august. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.