Waymo va aduce taxiuri automatizate în Europa, Walmart și Tencent semnează un acord strategic pe retail smart și digital, Amazon va televiza meciuri din Premier League, Alibaba se extinde în agricultură

 

Waymo va aduce un serviciu de taxiuri automatizate în Europa.

Serviciul va fi lansat mai întâi în SUA în decursul acestui an. CEO-ul Waymo a dezvăluit că pe piața europeană va colabora cu un partener, însă nu a oferit un termen pentru introducerea serviciului. Reprezentanții companiei se familiarizează în prezent cu diferențele de reglementare între SUA și Europa. Waymo va folosi vehicule Chrysler și Land Rover în SUA, în Europa nefiind anunțați partenerii auto. (sursă)

 

Rakuten achiziționează start-up-ul m-commerce Curbside.

Curbside a fost fondată în 2013 de foști ingineri Apple. Ideea din spatele companiei a fost că livrările se pot efectua la locații alese în comun de clienți și magazine online. Curbside a lansat prima sa aplicație de mobile shopping cu un număr limitat de parteneri, devenind ulterior partener pentru CVS. Compania a efectuat până în prezent milioane de livrări în 8000 de locații de pickup din SUA, Canada și India. (sursă)

 

Deliveroo oferă integrare POS pentru restaurantele partenere.

Deliveroo va oferi această integrare prin intermediul unui API și un portal de developeri. Astfel, personalul restaurantelor nu va mai fi nevoit să introducă manual detaliile comenzilor Deliveroo în sistem. Compania declară că această automatizare scurtează timpul de procesare al comenzii de la 2,5 minute la 30 de secunde. 500 de restaurante și 25 de companii POS au participat la testarea noii integrări. (sursă)

 

Amazon va transmite live meciuri din Premier League.

20 de meciuri de fotbal din 2 etape din campionatul englez de fotbal vor fi transmise exclusiv  în cadrul serviciului de streaming al Amazon, companie care a achiziționat drepturile exclusive de televizare pentru acel pachet de meciuri. În mod strategic, Amazon a achiziționat drepturile de televizare a meciurilor din a doua zi de Crăciun, etapă foarte populară în Marea Britanie. (sursă)

 

Lyft își va reproiecta aplicația pentru a include informații legate de transportul public.

Prin acest redesign, compania urmărește să ofere utilizatorilor posiblitatea de a evalua și opțiunile de transport public atunci când plănuiesc un traseu. Deși companii de ride-hailing precum Lyft sau Uber țintesc să înlocuiască opțiunile ineficiente de transport public, utilizarea în anumite zone a bicicletelor sau autobuzelor este mai eficiente. Lyft va lansa aplicația reproiectată pentru început în Santa Monica și Marin County. (sursă)

 

Tencent semnează un acord strategic pe zona de smart și digital retail cu Walmart.

Cooperarea va permite celui mai mare retailer clasic să se extindă la nivel digital în China iar Tencent să își extindă serviciile de plăți mobile și mini-aplicații. Cooperarea dintre cele două companii se va concentra pe îmbunătățirea experienței clienților, precision marketing, servicii de plată și eficiența comunicării interne și externe prin WeChat Enterprise.  (sursă)

 

Unchained Capital, companie de crypto finance din Austin, Texas, obține 2,95 de milioane USD finanțare.

Compania va utiliza fondurile pentru a-și mări numărul membrilor echipei și a continua să inoveze în zonele de servicii financiare și wealth management. Unchained Capital împrumută bani deținătorilor pe termen lung de criptomonede care vor să își capitalizeze proprietatea dar nu vor să își vândă activele. Unchained oferă împrumuturi securizate pentru Bitcoin și Ethereum pe 5 ani. (sursă)

 

Alibaba se extinde în agricultură.

Alibaba construiește ferme bazate pe AI pentru a-i ajuta pe fermieri să își reducă din costuri și să își maximizeze recoltele. Cu ajutorul smartphone-urilor, fermierii pot monitoriza starea culturilor lor. Alibaba Cloud introduce inițiativa Agricultural Brain, care utilizează recunoașterea vizuală și monitorizarea de mediu în timp real pentru a ține evidența evoluției recoltelor și creșterii animalelelor. Datele strânse sunt utilizate pentru a-i ajuta pe fermieri să își eficientizeze fermele. (sursă)

 

Revolut dezvoltă o platformă de tranzacționare de acțiuni fără comisioane.

Banca digitală Revolut urmărește să ocolească astfel serviciile financiare tradiționale. Utilizatorii care folosesc aplicația sa își vor putea gestiona finanțele și să investească pe piețe internaționale de acțiuni. CEO-ul Revolut a afirmat că brokerii percep un comision de până la 6,71 USD per tranzacție. Revolut are în prezent 2 milioane de clienți în Europa. (sursă)

 

Municipalitatea Quebec  declară că nu mai oferă aprobări pentru proiecte de minare de monedă virtuală.

Municipalitatea ia în considerare introducerea de restriciții asupra operațiunilor de minare și mărirea tarifelor la electricitate pentru companiile care au acest obiect de activitate. Guvernul provincial a cerut limitarea cantității de electricitate disponibilă minerilor de criptomonede la 500 de megawați. În total, minerii digitali au cerut 17.000 de megawați pentru a opera în Quebec. Municipalitatea s-a văzut nevoită să refuze multiple cereri de autorizare de minare din partea companiilor care vor să profite de prețurile mici la electricitate și de stabilitatea politică din regiunea Quebec. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.