Google și Carrefour colaborează pe zona de grocery, Ford și Postmates testează un serviciu de livrare, parlamentul suedez obligă băncile locale să păstreze în continuare operațiunile cu numerar, Apple interzice minarea de criptomonede

 

Google și Carrefour colaborează pe zona de livrări grocery.

Până în 2019, Google va permite comenzile grocery de la Carrefour prin intermediul Google Home și Google Assistant. Este pentru prima oară când se va putea comanda grocery prin interfață Google. CEO-ul Carrefour a declarat că parteneriatul cu Google reprezintă o investiție în e-commerce și un prim pas pentru a se reduce dependența de locațiile mari de shopping. Carrefour va deschide și un laborator de inovare în Paris, în parteneriat cu Google Cloud. (sursă)

 

Ford și Postmates testează un serviciu de livrări cu mașini autonome.

Postmates va livra cu vehicule autonome Ford comenzile plasate la peste 70 de comercianți locali din zona Miami. La bordul mașinii se va afla totuși un șofer uman. Testul va studia modul în care clienții vor interacționa cu vehiculele autonome de ambele părți ale procesului de livrare. Ford va putea identifica și remedia problemele generate de acest tip de livrare. (sursă)

 

Londra, capitala AI a UE.

Conform unui studiu, Londra găzduiește de două ori mai multe companii AI față de Paris și Berlin la un loc. Companiile sunt specializate pe mai mult de 30 de domenii de activitate, performanțe notabile fiind în zonele de asigurări, finanțe și legal. Principalele motive ale supremației:  accesul la studenți talentați (13 universități londoneze oferă specializări AI) și investițiile consistente primite pe acest domeniu. (sursă)

 

Tencent testează un sistem de livrări cu ajutorul roboților.

Tencent a lansat o mini-aplicație intitulată WePost, atașată serviciului de livrare și logistică omonim. WePost a fost dezvoltată de echipa de robotică a Tencent în august 2016, aplicația fiind încă în beta testing. WePost folosește roboți pentru a livra comenzi în cadrul blocurilor de birouri. Aplicația se bazează pe date și algortimi AI, cloud computing și IoT. (sursă)

 

Industria americană de podcasting a obținut 314 milioane USD din publicitate în 2017.

Domeniul de podcasting din SUA a avut parte de un an record, veniturile din advertising crescând cu 86% față de 2016, când s-au încasat 169 de milioane USD, conform datelor IAB. Este estimat că între 2017 și 2020 veniturile din zona de podcast vor crește cu 110%, urmând să atingă 659 de milioane USD. Printre advertiserii de top: servicii financiare, retaileri B2C și companii de entertainment. (sursă)

 

Apple interzice minarea de criptomonede pe device-urile și platformele sale.

Apple și-a actualizat politicile de utilizare și interzice explicit minarea de monedă virtuală. Noua secțiune indică 5 reguli clare privind criptomonedele. Apple va permite existența acestora în cadrul platformelor sale și a adăugat elemente menite să oprească fraudele și să protejeze clienții App Store. Apple interzice utilizarea puterii de procesare a device-urilor sale pentru minarea de criptomonede. (sursă)

 

Ofo vinde o parte din bicicletele sale.

Conform unor zvonuri din industria de bike-sharing, Ofo are probleme financiare. Pentru a-și rezolva din problemele de cash flow, compania vinde din bicicletele sale pentru a-și scala operațiunea din Singapore. Bicicletele noi sunt vândute dintr-un depozit aparținând unui operator logistic singaporez. Ofo oferă o reducere de 30% față de prețul original al bicicletelor. (sursă)

 

Wells Fargo interzice achiziția de criptomonede prin card de credit.

Wells Fargo va monitoriza piața crypto și ar putea reveni asupra interdicției. Mai multe bănci, precum Bank of America, JP Morgan Chase, Citigroup și mai multe bănci britanice,  au interzis achizițiile de criptomonedă prin card bancar. Un studiu de anul trecut arată că 18% din cei care au cumpărat criptomonede au realizat achizițiile pe credit, 22% dintre aceștia fiind insolvabili. (sursă)

 

Un grup parlamentar suedez vrea să oblige băncile locale să păstreze operațiunile cu numerar.

Prin noile propuneri legislative, parlamentarii suedezi doresc să oprească economia țării din calea sa de a deveni cashless. Parlamentul va revizui legea care reglementează activitatea băncilor suedeze, introducând obligativitatea acestora de a păstra operațiunile cash, în special retragerea de numerar. Legea se va aplica băncilor care oferă conturi curente și au peste 8 miliarde USD în depozite de la clienții suedezi. Conform parlamentarilor, orice cetățean suedez trebuie să se afle la maxim 25 de km de cea mai apropiată facilitate de retragere de numerar. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.