Facebook va investiga conturile prin care se vând produse de slabă calitate prin rețeaua sa, Amazon Prime extinde amprenta Whole Foods, Deliveroo își extinde operațiunile din UK, Alipay se va lansa în 20 de țări europene în 2018

 

Grab obține 1 miliard USD finanțare de la Toyota.

În urma obținerii capitalului, Grab va fi evaluată la peste 10 miliarde USD. Toyota va obține un loc în consiliul de administrație și va putea plasa un executiv în cadrul Grab. Compania de ride-hailing declară că urmărește să utilizeze fondurile primite pentru a crea o rețea de transport mai eficientă în Asia de Sud-Est și pentru a-și ajuta șoferii să își crească veniturile. Aplicația Grab are în prezent peste 100 de milioane de descărcări de la utilizatori din 8 țări din Asia. (sursă)

 

Deliveroo va permite restaurantelor să folosească propriii curieri pentru comenzi plasate prin aplicața sa de comenzi de mâncare.

Prin această mișcare, Deliveroo dorește să crească cu 50% numărul de parteneri în contextul concurenței cu Just Eat. În Marea Britanie, toate comenzile plasate pe platformă sunt livrate de unul din cei 15.000 de curieri ai companiei. Just Eat lucrează cu restaurante, care au propriii lor curieri. Deliveroo țintește astfel creștera numărului de curieri parteneri până la finalul anului. (sursă)

 

Facebook urmărește să scape de comercianții care vând articole de slabă calitate pe platforma sa.

Facebook a declarat că va investiga conturile suspecte că vând produse de slabă calitate, în special de pe marketplace-uri chinezești. Compania va adăuga recenzii pentru reclamele de shopping, urmând a limita sau întrerupe reclamele care primesc prea multe recenzii negative. Această mișcare reprezintă un nou exemplu de acțiune a Facebook întreprinsă la cererea unora dintre utilizatorii săi. (sursă)

 

Băncile sud-coreene vor lansa un sistem de verificare pe bază de blockchain a login-urilor mobile și online.

Federația Coreeană a Băncilor a declarat că sistemul Bank Sign va fi lansat în luna iulie și că acesta va reprezenta o alternativă la actualul sistem de verificare a autentificărilor, sistem considerat a fi greoi și neprietenos cu utilizatorii. Bank Sign a fost construit pe sistemul privat de blockchain Nexledger, creat de Samsung. Utilizarea Bank Sign este posibilă în urma unei decizii guvernamentale. (sursă)

 

iGooods, serviciu de livrare din Sankt Petersburg, obține 1,9 milioane USD finanțare.

Compania a vândut 24,6% din acțiunile sale în schimbul fondurilor. Start-up-ul va folosi banii pentru a-și consolida operațiunile din Sankt Petersburg și a se extinde în Moscova. De asemenea, iGooods urmărește să își îmbunătățească prezența online și să investească suplimentar în promovare. iGooods permite clienților să comande online și să primească acasă orice articol din magazine fizice. Compania cooperează cu lanțuri retail majore precum Metro, Prisma sau Spar. (sursă)

 

EBay derulează o promoție dedicată Adidas pe platforma sa.

EBay practică o reducere de 60% la articolele Adidas. Analiștii afirmă că această promoție va avantaja nu numai compania de articole sportive, ci toți comercianții prezenți pe platforma eBay. Este pentru prima oară când eBay derulează o promoție dedicată unui singur brand, procedura obișnuită fiind de a promova articolele mai multor comercianți din cadrul programului EBay Deals. (sursă)

 

Amazon Prime extinde amprenta Whole Foods.

Membrii Amazon Prime au început să primească discount-uri și prețuri speciale în anumite locații Whole Foods în luna mai. Retailerul online oferă discount-uri în locații din 10 state adiționale, inclusiv Arizona, Georgia, Hawaii, Oregon, North Carolina și Washington. Aceste discount-uri speciale vor fi disponibile în total în 23 de state americane. (sursă)

 

Baidu lansează un smart speaker low-cost.

Speaker-ul smart Xiaodu costă 39 USD, însă Baidu oferă în prezent un discount consistent, prețul ajungând astfel la 14 USD. Comercializarea Xiaodu reprezintă un nou pas în cadrul strategiei Baidu, după ce compania a renunțat la speaker-ul său high-end Raven-H, vândut la prețul de 270 USD. Baidu urmărește să acapareze o cotă din piața de smart-speakere mass-market, dominată de produsele Xiaomi și Alibaba. (sursă)

 

Consiliul municipal Seattle respinge un proiect de lege care prevede taxarea celor mai mari angajatori din oraș.

Adoptarea taxei intitulată Amazon Tax a fost respinsă cu 7 voturi la 2 în cadrul unei ședințe a consiliului municipal. Amazon este cel mai mare angajator din Seattle, planurile sale de extindere fiind serios afectate de perspectiva noii legi, care prevedea că retailerul va fi impozitat cu 275 USD în plus pentru fiecare angajat. Deși proiectul de lege a fost propus cu unanimitate de voturi, consiliul municipal și-a inversat decizia, provocând reacții puternice din partea societății civile locale. (sursă)

 

Alipay se va lansa în 20 de țări europene în 2018.

Alipay, cel mai mare serviciu de plăți chinez, va fi disponibil în peste 20 de țări din Europa. Compania a declarat că a semnat acorduri cu peste 100 de bănci și 40 de servicii de digital wallet europene. Reprezentanții Alipay au declarat că au adoptat o strategie ambițioasă de extindere, piața de plăți din Europa fiind în continuă schimbare și clienții de pe continent fiind receptivi la noi servicii în acest domeniu. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.