Acțiunile Adyen cresc cu 90% după IPO, Coinbase își deschide fondul crypto pentru investitori, Instragram adaugă shoppable tags, Mubadala și SoftBank lansează un fond de investiții în Europa

 

Adyen înregistrează o creștere de 90% a prețului acțiunilor sale în prima zi de listare.

În prima zi a listării pe bursa Euronext din Amsterdam, prețul acțiunilor Adyen a crescut semnificativ. Astfel, compania a fost evaluată după IPO la 15,8 miliarde USD. IPO-ul Adyen vine în continuarea unui trend de listare de succes a companiilor tech europene, după IPO-urile Spotify din aprilie și cel al Avast în mai. Adyen a obținut și licența de banking, urmând a concura cu băncile europene mari pe anumite zone de servicii financiare. (sursă)

 

Instagram adaugă shoppable tags în cadrul Stories.

Compania a demarat testarea acestei funcții în 2016 cu o serie limitată de 20 de parteneri. Funcția a devenit una de succes, fiind extinsă și în cadrul postărilor din feed ale brand-urilor. Utilizatorii pot atinge un element grafic în formă de coș de cumpărături și pot obține detalii despre articolul pe care doresc să îl cumpere. Există un potential de dezvoltare foarte mare, Instagram Stories având 300 de milioane de utilizatori pe zi. (sursă)

 

Start-up-ul francez Back Market obține 48 de milioane USD finanțare pentru crearea unui marketplace de produse refurbished.

Back Market va reuni toate companiile care oferă produse refurbished și resigilate în cadrul unei singure platforme. Groupe Arnault a participat la runda de finanțare. Back Market colaborează cu peste 270 de fabrici, fiind disponibil în Franța, Germania, Spania, Belgia, Italia și SUA. Deși platforma se axează în special pe laptop-uri și smartphone-uri, aceasta acceptă și console de jocuri, televizoare, căști sau espressoare și inclusiv produse Apple recondiționate de companie. (sursă)

 

Fondul de investiții Mubadala din Abu Dhabi intră în colaborare cu SoftBank.

Cele două companii vor crea un fond de investiții în companii tech europene. Vor fi disponibili 400 de milioane USD pentru investiții. Mubadala gestionează active de peste 200 de miliarde USD. CEO-ul acestui fond a declarat că Marea Britanie este o piață foarte bună pe zona de inovații tech și că va crea o divizie care să urmărească evoluația celor 15 miliarde USD oferiți SoftBank pentru investiții. (sursă)

 

WeChat Pay adaugă un serviciu prin care comercianții se pot promova în cadrul platformei.

WeChat Pay are în prezent peste 30.000 de furnizori de servicii. Prin noile funcții de marketing și publicitate adăugate, acești furnizori vor putea plasa reclame pe feed-ul WeChat Moments pentru comercianții care vând pe platformă. Comercianții au multiple avantaje datorită traficului mare al WeChat și targetării precise pe baza activității sociale și de plăți ale utilizatorilor finali. (sursă)

 

Poshmark înregistrează creșteri semnificative în cadrul concurenței cu eBay.

Poshmark este un magazin online fashion de nișă. Start-up-ul permite utilizatorilor să cumpere și să vândă articole fashion noi și la mâna a doua. Poshmark a creat un marketplace pe care utilizatorii pot urca fotografii ale hainelor deținute și o rețea socială pentru comercializarea acestor articole. Poshmark și-a creat o imagine premium, spre deosebire de eBay care încă se luptă să scape de imaginea de site de licitații de bunuri la mâna a doua. (sursă)

 

Coinbase deschide pentru investitori fondul său pentru monede virtuale.

Investitorii americani au arătat un interes deosebit pentru acest fond, conform companiei. Sunt urmărite investiții între 250.000 și 20 de milioane USD. Coinbase a declarat că participarea la fondul său este momentan limitată pentru investitorii americani acreditați. Coinbase Index Fund oferă investitorilor expunere la toate activele listate pe exchange și la capitalizarea de piață a acestora. (sursă)

 

Un studiu recent arată că prețul criptomonedelor din 2017 a fost manipulat în urma unei campanii concertate.

Conform studiului realizat în cadrul University of Texas de către profesorul de finanțe John Griffin și absolventul Amin Shams, cel puțin jumătate din creșterea prețului Bitcoin și al altor criptomonede din anul 2017 ar fi artificială. Studiul arată că prețul a fost crescut în special în urma unor acțiuni concertate ale mai multor jucători mari și nu datorită interesului din partea investitorilor. (sursă)

 

LG lansează un chatbot pe bază de tehnologie AI.

LG Electronics a lansat un serviciu chatbot permanent pentru clienții din Coreea de Sud. Chatbot-ul LG folosesțte platforma AI DeepThinQ a companiei pentru a analiza plăângerile a peste 10 milioane de clienți. Aceștia pot contacta serviciul de customer support prin smartphone sau PC iar plângerile le sunt înregistate cu ajutorul chatbot-ului. LG plănuiește să extindă chatbot-ul și pe piețele din SUA, Europa și America Latină până în 2020. (sursă)

 

Ring a demarat comercializarea sistemelor sale de alarmă smart.

Pachetul de bază Ring Alarm include o stație de bază, un senzor de mișcare, senzori pentru uși și geamuri, un dispozitiv pentru extinderea razei de acțiune și un keypad pentru controlul sistemului. Pachetul de bază costă 199 USD. La acest pachet se pot adăuga senzori adiționali. De asemenea, se poate opta și pentru monitorizare profesională a sistemului pentru 10 USD lunar. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.