Home24 crește cu 35% în prima zi de listare pe bursa din Frankfurt, Apple va crea conținut original în parteneriat cu Oprah, GM își va lista public divizia self-drive, Venmo mizează pe plățile mobile

 

Home24 crește cu 35% în prima zi de listare pe bursa din Frankfurt.

În prima zi de IPO, compania a obținut o capitalizare de piață de 907 milioane USD. Home24 va folosi fondurile obținute în urma IPO-ului pentru a obține mai mulți clienți pe piețele pe care activează. Compania vinde în 7 țări europene și în Brazilia. Creșterea înseamnă că acesta a fost cel mai bun debut pe bursă al unui start-up susținut de Rocket Internet. (sursă)

 

Apple semnează un acord de colaborare cu Oprah.

Apple va crea conținut original în parteneriat cu Oprah Winfrey. Compania a semnat acorduri de colaborare cu mai multe staruri hollywoodiene de prim rang pentru a concura cu Netflix și Amazon Prime Video. Ceilalți concurenți au adoptat strategii similare, însă mișcarea Apple pare a fi de mai mare efect deoarece Oprah are milioane de fani loiali, în special din segmentele demografice mai înaintate ca vârstă, care adoptă mai lent serviciile de streaming. (sursă)

 

GM urmărește să listeze public divizia sa de mașini autonome.

Gigantul auto se află în discuții cu mai multe bănci în vederea IPO-ului unității sale self-drive, numită Cruise Automation. GM explorează mai multe opțiuni, printre care o ofertă publică de acțiuni, listarea unui anumit tip de acțiuni sau pur și simplu vânzarea unității. Cruise Automation a evoluat de la achiziția sa din urmă cu doi ani, unitatea atrăgând deja finanțări de ordinul miliardelor de dolari. (sursă)

 

Didi Chuxing intră pe piața din Australia.

Este prima lansare a gigantului ride-hailing chinez pe o piață vorbitoare de limba engleză, lansare care va avea loc în mod oficial pe 25 iunie. Didi va demara operațiunile în Melbourne. Această mișcare vine după luni de speculații privind extinderea companiei la nivel internațional, în special după devansarea Uber pe piața din China. Didi a demarat recrutarea șoferilor în Melbourne. (sursă)

 

Venmo, aplicația de plăți P2P deținută de PayPal, mizează pe mobile.

Venmo a întrerupt suportul web pentru serviciul său, site-ul său urmând a avea un număr redus de funcționalități în următoarele luni. Utilizatorii Venmo vor putea efectua plăți și vor putea primi bani de la alți useri strict prin intermediul aplicației iOS sau Android. Această mișcare reprezintă o schimbare notabilă de direcție pentru serviciul deținut de PayPal. (sursă)

 

Start-up-ul fintech austriac Cashpresso obține 4 milioane USD finanțare.

Cashpresso oferă facilități de creditare online pentru sectorul e-commerce. Magazinele pot plăti o rată lunară personalizată, sumă care poate fi schimbată gratuit. Comercianții beneficiază de o ofertă specială de finanțare, putând achita împrumuturile în 2 rate cu 0% dobândă. Compania are în prezent peste 10.000 de clienți în Germania și Austria și va folosi fondurile pentru a se extinde. (sursă)

 

Baidu și BMW semnează un acord de colaborare în vederea dezvoltării de vehicule conectate la device-uri smart home.

Baidu și BMW China vor dezvolta împreună soluții de conectare a mașinilor la dispozitivele smart home, cu scopul de a crea experiențe mai facile, atât în mașină cât și acasă pentru utilizatorii lor. Clienții își vor putea controla vehiculele prin intermediul vocii, din interiorul casei. Aceștia vor putea planifica trasee, afla starea traficului, verifica nivelul combustibilului sau modifica temperatura în mașină. (sursă)

 

CEO-ul AT&T dezvăluie un plan de investiții de 21 de miliarde USD în cadrul Time Warner.

Achiziția Time Warner de către AT&T pentru 85 de miliarde USD a fost finalizată săptămâna trecută. AT&T va demara integrarea Time Warner în cadrul companiei în cadrul unei mișcări efectuate în vederea concurenței cu Netflix și alte companii de entertainment. Time Warner va fi redenumită în WarnerMedia, iar AT&T a declarat că va păstra identitatea creativă a companiei. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.