Google investește în JD, Amazon lansează serviciul Prime în Australia, Square obține licență de comercializare de monedă virtuală, Starbucks și JPMorgan Chase lansează un card cobranded

 

Google investește 550 de milioane USD în JD.

Prin această mișcare, Google va primi o participație de 1% în cadrul JD, își va extinde legăturile cu China și va concura mai îndeaproape cu Amazon. JD va vinde produse prin Google Shopping, urmând a ajunge la clienți americani și europeni. Google continuă astfel extinderea colaborărilor care să permită clienților să cumpere mai ușor, după ce anul trecut a semnat un acord cu WalMart. (sursă)

 

Amazon lansează serviciul Prime în Australia.

Astfel, abonații Prime australieni vor primi livrare în maxim două zile, acces la serviciul Prime Video și alte beneficii adiționale. Abonamentul va costa 44 USD pe an, preț promoțional în care este inclus acces la o gamă mai redusă de produse și la prețuri mai mari față de ceea ce este disponibil pentru clienții americani. Site-ul australian al Amazon conține în jur de 60 de milioane de produse, spre deosebire de cel american, cu 500 de milioane de produse. (sursă)

 

Google va deschide un centru de cercetare AI în Africa.

Primul hub de cercetare al Google va fi lansat în Accra, Ghana, spre finalul acestui an. Capitala Ghanei se alătură orașelor care găzduiesc un centru de cercetare Google, anume Paris, New York și Tokyo. Google a ales Ghana inclusiv datorită calității sistemului educațional și calității guvernării din această țară. Reprezentanții Google au declarat că vor colabora cu universități și instituții locale în privința utilizării AI în Ghana și în Africa. (sursă)

 

Starbucks și JPMorgan Chase lansează un card cobranded.

Prin utilizarea Starbucks Rewards Visa Prepaid Card, clienții lanțului de cafenele pot primi puncte de fidelitate făcând cumpărături inclusiv în afara magazinelor Starbucks. Deținătorii cardurilor le vor putea folosi oriunde sunt acceptate carduri Visa, câștigând Stars, puncte de fidelitate Starbucks. Compania a lansat un card cobranded similar împreună cu JP Morgan Chase în februarie. (sursă)

 

Roku plănuiește propriul marketplace de abonamente video în stilul Amazon Channels.

Orice utilizator al device-urilor companiei se va putea înscrie la un serviciu video și va putea urmări programele de pe acel serviciu fără a fi nevoit să descarce noi aplicații. Noul marketplace video ar putea fi lansat în următoarele luni. Marketplace-ul va oferi servicii pe bază de abonament în cadrul unui singur canal dedicat. (sursă)

 

Apple îl cooptează pe fostul inginer senior al Waymo.

Apple îl angajează pe Jaime Waydo pentru a conduce divizia sa dedicată vehiculelor autonome, Titan. Prin această mișcare, Apple semnalează progresul său în ce ține de dezvoltarea unui prototip de vehicul autonom. Conform mai multor voci din industria self-drive, divizia Titan a Apple și-a schimbat de multe ori viziunea, fiind, de aceea, în urma concurenților de pe acest segment. (sursă)

 

Square obține licența de comercializare de monedă virtuală.

Square a obținut licența de a vinde și cumpăra Bitcoin și Bitcoin Cash de la Departamentul de Servicii Financiare al statului New York încă din ianuarie, dar nu a oferit astfel de servicii în acest stat. Acest lucru se va schimba în urma obținerii BitLicense și verificării politicilor companiei privind operațiunile sale împotriva spălării de bani și fraudei și politicilor de capitalizare, securitate cibernetică și protecția consumatorului. (sursă)

 

Virgin Money a fost preluată de CYBG pentru 2,3 miliarde USD.

Deținătoarea Clydesdale Bank și Yorkshire Bank, CYBG, a format, prin achiziția Virgin Money, a șasea cea mai mare bancă din Marea Britanie, cu aprox. 6 milioane de clienți. CYBG a achiziționat și drepturile de folosire a brandului Virgin Money de la Richard Branson pentru 14 milioane USD pe an. Virgin Money a fost fondată în 1995, fiind achiziționată de Northern Rock în 2011 pentru 877 de milioane USD. (sursă)

 

JD va crea cabine virtuale de probă.

JD va colabora cu Esun Display în vederea dezvoltării de capabilități de prezentare 3D în cadrul platformei sale de shopping. Cele două companii vor dezvolta tehnologii 3D, inclusiv cabine virtuale de probă, pe care le vor pune inclusiv la dispoziția comercianților și partenerilor. JD și Esun vor construi un laborator în cadrul joint venture-ului, găzduit  în orașul Xingtai din nordul Chinei. (sursă)

 

Amazon este criticată pentru comercializarea sistemului său de recunoaștere facială către mai multe departamente de poliție.

American Civil Liberties Union a trimis către Amazon o petiție și o scrisoare semnată de 17 investitori prin care retailerului i se cere să renunțe la sistemul Rekognition și să iasă din business-ul de surveillance. Ambele grupuri și-au exprimat îngrijorarea privind punerea la dispoziția guvernului de sisteme de supraveghere, sisteme care ar putea fi folosite pentru a încălca dreptul la intimitate și alte drepturi civile ale cetățenilor, în special ale imigranților și minorităților. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.