PayPal cumpără Hyperwallet pentru de 400 milioane USD, UE afirmă că Google a îmbunătățit serviciul Shopping, Microsoft cumpără o companie AI, e-commerce-ul italian va atinge 23 miliarde EUR în 2018

 

PayPal achiziționează Hyperwallet pentru 400 de milioane USD.

Hyperwallet este o companie de 18 ani care facilitează primirea plăților pentru persoane fizice și companii mici pentru produse și servicii comercializate. Hyperwallet leagă serviciile de plăți mobile cu persoanele care utilizează cash și cu utilizatorii de carduri. PayPal va îmbunătăți capabilitatea companiei de a oferi soluții de plăți pentru platforme e-commerce și marketplace-uri. (sursă)

 

Facebook va permite administratorilor de grupuri să perceapă taxe lunare pentru membership exclusiv.

Facebook va permite perceperea de taxe între 4,99 și 29,99 USD pentru membership exclusiv în cadrul anumitor tipuri de grupuri, precum cele de parenting și cooking, grupuri care vor beneficia primele de noua funcție a Facebook ca parte dintr-un program test. Grupurile vor rămâne gratuite, însă vor permite alcătuirea de sub-grupuri premium, cu membership plătit. (sursă)

 

Supermercato24, serviciu italian de livrări grocery same-day, obține 15 milioane USD finanțare.

Supermercato24 permite clienților să comande de la supermarketuri locale. Start-up-ul apelează la serviciile unor personal shopperi care aleg produsele comandate de pe rafturi și le livrează în aceeași zi, sau într-o oră, contra unei taxe adiționale. Compania are parteneriate cu peste 15 comercianți și peste 50 de advertiseri pe platforma sa, care este disponibilă în 23 de orașe italiene. (sursă)

 

Atul Gawande, scriitor, medic și profesor la Harvard, este noul CEO al companiei health susținută de Amazon.

Amazon, JP Morgan și Berkshire Hathaway au lansat o nouă inițiativă în zona de healthcare, cu scopul de a revoluționa acest domeniu în SUA. Scopul noului joint venture este de a ajuta cele trei companii fondatoare să își scadă costurile cu asigurările de sănătate și să îmbunătățească calitatea îngrijirii medicale oferită angajaților lor. Atul Gawande este activ de mai mult timp în zona de soluții health, fiind și fondator al Ariadne Labs, organizație non-profit dedicată nașterilor și operațiilor majore. (sursă)

 

UE votează un pachet de legi de copyright mai severe.

Parlamentul European a înăsprit legile dreptului de autor la nivelul Uniunii. Astfel, companii precum Microsoft, Google, Facebook și alți giganți tech și-ar putea vedea cotele de piață micșorându-se în următorii ani. Noile legi au fost propuse pentru a responsabiliza platformele online în special cu privire la împărțirea veniturilor din publicitate și încălcarea drepturilor de autor. (sursă)

 

Microsoft achiziționează Bonsai, companie AI care dezvoltă sisteme de machine learning.

Bonsai dezvoltă soluții de machine learning pentru domeniul industrial. Software-ul dezvoltat de companie permite companiilor să utilizeze AI în industrie fără a fi nevoite să apeleze la ingineri de date. Bonsai a fost fondată în 2014 și activează în zone precum robotică, HVAC, motoare și turbine de vânt, în special cu scopul de a face ca business-urile din aceste domenii să devină viabile comercial. (sursă)

 

Sistemul de infotainment al GM permite cumpărăturile online.

Conform specialiștilor, sistemul de infotainment al GM începe să semene cu un smartphone. Utilizatorii pot muta elementele pe ecran, pot actualiza aplicațiile incluse și pot crea conturi personale cu opțiunile favorite de setări ale sistemelor mașinii. Este inclus și GM Marketplace, care permite efectuarea de comenzi de mâncare, de rezervări și permite plata pentru combustibil. (sursă)

 

Paytm face o achiziție în zona AI.

One97 Communications, deținută de Paytm, a anunțat achiziția start-up-ului AI Cube26. Paytm a declarat că noua achiziție va ajuta compania să îmbunătățească experiența utilizatorilor pe platforma sa mobile. Cube26 dezvoltă un sistem de operare Android personalizat pentru producătorii de echipamente, jocuri și aplicații. Printre investitorii Cube26 se află Flipkart și Tiger Global. (sursă)

 

UE declară că Google a îmbunătățit serviciul Shopping.

Oficialii UE au afirmat că numărul pozițiilor pentru produse concurente prezente în cadrul reclamelor Google Shopping a crescut. Margrethe Vestager, Comisarul European pentru Competiție, a declarat că, deși numărul de locuri alocat advertiserilor concurenți și rata de clic pe produsele concurente au crescut, aceasta nu înseamnă că gigantul search este ferit de amenzi adiționale. (sursă)

 

E-commerce-ul italian va atinge 23,1 miliarde EUR în 2018.

Cifra de afaceri din e-commerce-ul B2C din Italia va crește la 23,1 miliarde EUR la finalul lui 2018, în creștere cu 9% față de anul precedent, conform Digital Innovation Observatories. În 2017, e-commerce-ul a atins 21,2 miliarde EUR, o creștere de 17,33% față de 2016. Rata de creștere de 9% pe anul acesta este mai scăzută decât cea din ultimii ani. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.