Retailerul german de mobilă MYCS obține 11 mil USD finanțare, Meituan va fi listată pe bursa din Hong Kong, Franța propune o nouă taxă pe e-commerce, Monzo și TransferWise devin parteneri

 

Marketplace-ul online german de mașini second-hand Abracar obține 13 milioane USD finanțare.

Fondurile au fost obținute de la Allianz X, divizia de investiții a companiei de asigurări Allianz. Abracar îmbină toate aspectele vânzării de mașini, de la scrierea de anunțuri la pricing și negociere la finalizarea tranzacțiilor. Abracar oferă o asigurare de mașini second-hand și o metodă securizată de plată. Platforma efectuează peste 1000 de evaluări auto zilnic și se va extinde ăn Franța și Austria. Piața de mașini second-hand din Germania valorează în prezent 99 de miliarde USD și crește. (sursă)

 

Retailerul german de mobilă MYCS obține 11 milioane USD finanțare.

Start-up-ul MYCS deține o platformă e-commerce prin care vinde mobilă personalizabilă. Compania oferă o varietate largă de opțiuni de personalizare pentru articole de mobilier la prețuri avantajoase. Clienții pot alege designul, dimensiunile, materialele și culorile mobilierului folosind un configurator 3D dezvoltat de MYCS. Platforma este prezentă în Germania, Elveția, Austria și Franța și plănuiește extinderea în Marea Britanie, Italia, Olanda și țările din Scandinavia. (sursă)

 

Uber va ataca la tribunal decizia municipalității londoneze de a-i suspenda licența de funcționare.

Autoritatea londoneză de reglementare a transportului, TfL (Transport for London) a refuzat să reînnoiască licența de funcționare a Uber începând cu luna septembrie. TfL a motivat decizia prin lipsa verificărilor șoferilor de către companie. Uber și-a îmbunătățit modelul de business de la pierderea licenței, incluzând un serviciu telefonic de suport permanent și un sistem proactiv de raportare a infracțiunilor la poliție. (sursă)

 

Meituan Dianping depune documentația pentru un IPO pe bursa din Hong Kong.

Platforma chineză de comenzi online de mâncare și rezervări țintește obținerea a 4 miliarde USD în urma listării. IPO-ul urmează să aibă loc în octombrie anul curent. În anul fiscal 2017, compania a înregistrat venituri de 5,2 miliarde USD, în creștere față de anul precedent. Bursa din Hong Kong devine din ce în ce mai populară, în special după IPO-ul de 6,1 miliarde USD al Xiaomi și interesului arătat de multiple alte companii din China continentală. (sursă)

 

Franța urmărește introducerea unui nou impozit pe e-commerce.

Senatul francez dorește să taxeze livrarea de la magazine online la clienții finali. Instituția motivează proiectul prin protecția centrelor urbane și a micilor afaceri din Franța. Ideea inițială a vizat introducerea unei taxe de 50 de eurocenți pentru fiecare kilometru pe care un colet îl parcurge. În recenta ședință de Senat, s-a propus o taxă între 1% și 2% din valoarea comenzii pentru distanțe mai mici de 50 de kilometri, respectiv mai mari de 80 de kilometri, și un minim de 1 euro per colet. (sursă)

 

Takeaway.com achiziționează Foodarena pe piața din Elveția.

Serviciul de comenzi online de mâncare Takeaway.com a achiziționat serviciul similar Foodarena de la competitorul Delivery Hero. Takeaway.com nu a dezvăluit detaliile financiare ale achiziției și a declarat că această mișcare îi va consolida prezența pe piață și îi va facilita accesul la restaurantele elvețiene. COO-ul Takeaway.com a declarat că mișcarea face parte din strategia de extindere la nivel european a companiei. (sursă)

 

Monzo semnează un parteneriat cu TransferWise.

Astfel, TransferWise va facilita transferuri de bani la nivel internațional pentru cei 750.000 de clienți ai băncii britanice. Este al doilea parteneriat cu o bancă pe care start-up-ul fintech îl încheie luna aceasta, după semnarea unui acord cu al doilea cel mai mare grup financiar francez, BPCE Groupe. TransferWise colaborează și cu serviciul german N26 și cel estonian LHV. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.