Amazon cumpără farmacia PillPack, Nokia și Tencent lansează împreună un proiect 5G, Walmart oferă tururi 3D virtuale de cumpărături, Kroger testează un serviciu de livrare cu mașini autonome

 

Amazon achiziționează farmacia online PillPack pentru 1 miliard USD.

PillPack a fost fondată în 2013 și livrează la domiciliul clienților doze de medicamente pre-împachetate. Achiziția Amazon vine la o săptămână după ce retailerul, JP Morgan Chase și Berkshire Hathaway au numit CEO-ul companiei lor de healthcare tech. PillPack a devenit o achiziție naturală, farmacia având experiență pe piață, focus pe tehnologie și licență de funcționare în toate cele 50 de state ale SUA. (sursă)

 

Taobao deschide al doilea său magazin fizic.

Taobao a deschis al doilea magazin în Shanghai, locația având 230 de metri pătrați. Spațiul a fost adus la stadiul de funcționare în doar de 30 de zile. Taobao Selected reprezintă atât un canal afiliat de shopping cât și propria linie de produse Taobao a Alibaba. Magazinul vinde articole de lifestyle și de necesitate zilnică. Primul magazin fizic Taobao a fost deschis în Hangzhou în urmă cu 2 luni. (sursă)

 

Kroger testează un serviciu de livrare cu mașini autonome.

Kroger a semnat un acord cu producătorul de mașini autonome Nuro în vederea livrării de comenzi grocery direct la domiciliul clienților. Nuro se află momentan în procesul de a obține aprobările de funcționare din partea autorităților de reglementare, astfel că detaliile privind testele nu sunt încă stabilite. Vehiculele proiectate de Nuro sunt proiectate strict pentru livrări și ocupă foarte puțin loc pe drumurile publice. (sursă)

 

Walmart oferă tururi virtuale 3D de cumpărături pe site-ul său.

Noua funcționalitate permite clienților să facă un tur al unui apartament virtual în care sunt incluse peste 70 de articole de la branduri locale americane și branduri private ale retailerului. Din iulie clienții vor putea adăuga articole în coș și vor putea vizualiza amplasarea articolelor în propria locuință. Turul 3D a fost dezvoltat de Spatialand, start-up-ul VR cumpărat de Walmart în februarie. (sursă)

 

Line lansează propria platformă de crypto exchange.

Serviciul japonez de messaging Line caută prin această mișcare să țină pasul cu serviciile similare WeChat și WhatsApp, care de asemenea s-au extins în zona de servicii financiare. Platforma de exchange de criptomonede se numește Bitbox și va fi lansată oficial luna viitoare. Bitbox va fi găzduit în Singapore, datorită măsurilor relaxate de reglementare, și va putea opera schimburi în și din peste 30 de monede virtuale. (sursă)

 

AirBnb urmărește IPO-ul în 2020.

CEO-ul AirBnb a indicat că serviciul condus de el s-ar putea lista public în anul 2020, înainte ca pachetele de acțiuni oferite angajaților să expire. AirBnb a anunțat recent un nou plan de compensare, bazat pe prime în numerar pentru angajați. Angajații s-au declarat nemulțumiți că nu pot profita de pachetele de acțiuni deținute, deoarece AirBnb încă nu s-a listat public. (sursă)

 

Nokia și Tencent construiesc un laborator de cercetare 5G.

Nokia și Tencent au format un parteneriat strategic prin care vor opera un laborator 5G și vor explora oportunități în noi domenii de business. Laboratorul va crea un mediu experimental 5G point-to-point pentru domenii precum cloud gaming, sisteme pentru mașini conectate și tehnică de calcul de mare viteză. Parteneriatul va fi extins și în zonele AI, network intelligence și management automatizat. (sursă)

 

Ford și Baidu își extind parteneriatul.

Ford China și Baidu vor colabora pentru crearea de sisteme digitale și infotainment pentru vehicule, construcția unui laborator pentru zona de conectivitate și dezvoltarea de servicii de marketing digital în China. Toate sistemele se vor baza pe platforma conversațională AI DuerOS a Baidu, care oferă funcționalități precum recunoaștere vocală, limbaj natural și recunoaștere de imagini. (sursă)

 

Amazon China ar putea lansa în curând programul de împrumuturi pentru IMM-uri.

Informația că lansarea acestui serviciu ar putea avea loc în curând a venit în urma publicării de către Amazon China a unui post de manager al diviziei sale de împrumuturi. Prin acest serviciu, Amazon va stimula comercianții să utilizeze platforma sa. Retailerul a anunțat că va extinde prorgramul de împrumuturi pentru comercianți în China și alte 7 țări încă din 2015, oferind până acum împrumuturi doar pentru comercianții  din SUA, Japonia și Marea Britanie. (sursă)

 

Visa, Mastercard și mai multe bănci americane vor plăti comercianților în jur de 6,5 miliarde USD pentru a stinge un conflict legal legat de tarifele de plăți cu cardul percepute de aceste entități.

Bank of America, Citi și JP Morgan Chase se alătură Visa și Mastercard în acest settlement. Acesta a fost propus în cazul unui proces antitrust intentat de comercianți. Încă nu este clar cum cele 5 entități vor împărți costurile settlement-ului. Visa a declarat că va contribui cu 600 de milioane USD, Mastercard a afirmat că și-a crescut rezervele de numerar cu 210 milioane USD. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.