Uber și Careem ar putea fuziona pe piața din Orientul Mijlociu, PayPal primește 6,8 mld USD pentru portofoliul său de credite, Amazon Prime Day va avea loc pe 16 iulie, magazinul online de produse bio pentru bebeluși Yamo primește finanțare

 

Uber și Careem iau în calcul fuzionarea serviciilor pe piața din Orientul Mijlociu.

Uber și Careem se află în discuții preliminare privind combinarea afacerilor celor două și păstrarea mai multor branduri locale de ride-hailing. O altă propunere din cadrul discuțiilor a fost de preluare directă a Careem de către Uber. Reprezentanții Uber au declarat că doresc să dețină peste 50% din compania rezultată în urma fuziunii, dacă nu chiar toată compania. (sursă)

 

PayPal obține 6,8 miliarde USD pentru creditele de consum încă nerecuperate ale PayPal.

Synchrony Financial a achiziționat creditele pe care PayPal le are de recuperat de la clienții săi, ca parte a relației dintre cele două companii. Synchrony a achiziționat creanțe în valoare de 7,6 miliarde USD, inclusiv portofoliul PayPal. PayPal a primit aproximativ 7 miliarde USD. Synchrony va deveni emițătorul exclusiv de credite de consum pentru PayPal în SUA, până în 2028. (sursă)

 

Grab Filipine lansează un asistent virtual.

GrabAssistant s-a aflat până de curând în faza de teste beta pe piața din Filipine. Acesta a fost introdus în cadrul aplicației de ride-hailing. Prin noua funcționalitate, șoferii parteneri ai Grab pot deveni personal shopperi pentru utilizatori. Șoferii GrabExpress pot sta la coadă la cumpărături și pot face cumpărături și livrări de 18,7 USD per client. (sursă)

 

Companiile de plăți chineze vor fi supravegheate mai strict de autoritățile de reglementare.

Toate plățile online gestionate de instituții non-bancare au fost investigate de autoritatea de reglementare dedicată acestei piețe din China. Această mișcare reprezintă o inițiativă a statului chinez de a reglementa mai strict piața de plăți online din această țară. Reglementarea se va face pe platforma construită în acest scop de stat. Astfel, Banca Populară Chineză poate monitoriza fluxurile de plată și poate preveni spălarea de bani, mita, evaziunea fiscală și alte nereguli. (sursă)

 

SoftBank investește în start-up-ul de device-uri mobile pentru travel Handy Japan.

Compania cu sediul în Hong Kong oferă un serviciu de închiriere de smartphone-uri. Device-ul vine odată cu multiple aplicații de travel instalate și este oferit și acces gratuit la internet, împreună cu un abonament cu apeluri locale și internaționale nelimitate. Printre clienții companiei se numără lanțuri hoteliere precum Ritz-Carlton sau Hyatt. Hotelurile sunt taxate pentru serviciile telecom, dar principala sursă de venit a Handy Japan este publicitatea. (sursă)

 

Amazon a declarat 16 iulie Prime Day.

Va fi cea mai mare astfel de zi promoțională de până acum, urmând să dureze 36 de ore. Amazon va oferi peste 1 milion de promoții, mai ales la propriile sale produse. Retailerul va oferi 50% reducere la achiziția de filme și jocuri, precum și reduceri la abonamentele sale media. Prime Day va avea loc pentru prima oară anul acesta pe piețele din Australia, Singapore, Olanda și Luxemburg. (sursă)

 

Start-up-ul elvețian de mâncare pentru bebeluși Yamo primește finanțare.

Compania elvețiană utilizează tehnologie pentru a produce mâncare de bebeluși organică, proaspătă și naturală. Yamo va folosi fondurile primite pentru a-și consolida prezența pe piețele din Germania și Austria și pentru a introduce noi produse. Yamo controlează toți pașii lanțului de distribuție, de la crearea rețetei la vânzarea online. (sursă)

 

WeChat extinde comisioanele pentru plățile mobile prin card.

WeChat va percepe taxe pentru plățile prin card în cadrul serviciului card repay din WeChat Wallet. WeChat va începe cu un comision de 0,1% perceput pentru plățile prin carduri de credit începând cu 1 august. Serviciul va rămâne gratuit pentru clienții care plătesc prin carduri gold sau platinum și pentru cei care economisesc lunar peste 75 USD prin planul de finațare oferit de Tencent. (sursă)

 

Marketplace-ul german DaWanda își întrerupe operațiunile.

DaWanda va întrerupe operațiunile în Germania și alte piețe europene după 12 ani de funcționare începând cu 30 august. Marketplace-ul online a semnat un acord cu Etsy, acord prin care deținătorii de magazine vor putea continua să își vândă produsele handmade online. Reprezentanții DaWanda au declarat că sunt mândri că produsele handmade au devenit o parte integrală din e-commerce. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.