SUA ridică interdicția de export pentru ZTE, companiile ecommerce germane Lesara și Freachly obțin finanțare, Capital One ar putea emite cardurile Walmart

 

Klarna testează utilizarea unui card bancar.

Acest test a demarat în urma obținerii de către gigantul suedez a licenței bancare. Klarna, care valorează 2,5 miliarde USD, a început testarea unui card pentru plăți în cerc restrâns, de 1000 de utilizatori. Cardul va oferi multiple funcții, inclusiv cea de vizualizare a detaliilor plăților. Un user va putea vizualiza articolul cumpărat, starea livrării sale și va putea returna sau comunica cu retailerii. (sursă)

 

SoftBank lansează o aplicație pentru identificarea de locuri de parcare în Japonia.

Aplicația lansată de SoftBank Japonia, BLUU Smart Parking, va permite șoferilor să găsească și să rezerve locuri de parcare. Plata pentru parcare se va efectua în avans, prin intermediul smartphone-ului. Fiecare locație va fi dotată cu camere și senzori magnetici pentru monitorizarea traficului în parcare. O versiune test va fi demarată în august, lansarea oficială fiind programată pentru octombrie. (sursă)

 

Start-up-ul indian de social commerce Shop101 obține 5 milioane USD finanțare.

Shop101 permite comercianților să își gestioneze afacerile online prin rețele sociale precum WhatsApp, Instagram sau Facebook. Aplicația mobile se adresează în special micilor comercianți, care vor putea vinde pe platforme sociale și vor putea procura produse direct de la producători și branduri. Finanțare va fi folosită pentru consolidarea echipei, scalarea rețelei de furnizori și îmbunătățirea platformei tech. (sursă)

 

Capital One ar putea emite cardurile Walmart.

Walmart se află în discuții cu Capital One privind preluarea emiterii cardurilor de magazine ale retailerului. Synchrony Financial a fost emitentul exclusiv de carduri de credit Walmart încă din 1999. Este pentru prima oară când Walmart lansează o cerere formală de oferte pentru emitenții de carduri. Business-ul de carduri al Walmart aduce volume de 10 miliarde USD. (sursă)

 

Microsoft solicită reglementări pentru zona de sisteme de recunoaștere facială.

Președintele Microsoft, Brad Smith, a scris pe blogul său personal referitor la acest lucru. “Congresul SUA ar trebui să creeze o comisie bipartizană de experți care să evalueze cele mai bune metode de a reglementa tehnologiile de recunoaștere facială”, a scris Brad Smith. Acesta a declarat că Microsoft apreciază apelurile la reglementări, însă este important ca aceste cereri să meargă direct către oficialii aleși. (sursă)

 

Freachly, marketplace german influencer-based, obține finanțare.

Compania germană va folosi fondurile pentru a stabili noi parteneriat de business în Germania și Europa, precum și pentru a îmbunătăți tehnologia platformei sale. Freachly conectează business-urile locale cu influenceri social media locali. Aplicația oferă posibilitatea pentru peste 600 de comercianți de a formula oferte pentru peste 5000 de influenceri. (sursă)

 

Studiu Boston College: 44% din companiile care lansează un ICO devin inactive la 120 de zile după acesta.

Studiul a analizat activitatea pe paginile de Twitter a peste 2390 de proiecte, pornind de la supoziția că o lipsă de tweet-uri arată o lipsă de activitate sau faptul că acea companie nu a supraviețuit. Acest studiu reprezintă o critică dură adusă ICO-ului ca metodă de finanțare. Mulți experți au prezis că investitorii vor fi afectați negativ de aceste ICO-uri, criticate ca fiind lipsite de transparență și cu potențial mare de fraudă. (sursă)

 

Acțiunile Cisco scad în urma anunțului Amazon conform căruia va vinde switch-uri la prețuri mai mici.

Acțiunile Cisco au scăzut cu 5%, capitalizarea de piață a companiei scăzând cu 11 miliarde USD. Alte companii de rețelistică au scăzut de asemenea, companii precum Juniper Networks sau Arista Networks scăzând cu 4% fiecare. Mulți investitori au manifestat îngrijorarea că Amazon va provoca schimbări mari pe piață, putând oferi reduceri de până la 80% față de alte companii. (sursă)

 

Guvernul american ridică interdicția ZTE de a exporta bunuri în SUA.

Departamentul de Comerț al SUA a ridicat interdicția gigantului chinez de telecomunicații de a exporta în țară, după ce ZTE a întrunit toate condițiile pentru acest lucru. Conform oficialilor, ZTE a plătit o amendă de 1 miliard USD, a plasat un depozit de siguranță de 400 de milioane USD, a făcut schimbări la nivelul leadership-ului și a acceptat monitorizare externă pentru întrunirea condițiilor de export pe piața din SUA. (sursă)

 

Lesara, retailer online de fashion din Germania, obține 30 de milioane USD finanțare.

Astfel, magazinul online ajunge la un total de 90 de milioane USD din finanțări. Lesara va continua astfel extinderea în Europa, investind în propriul sistem logistic și urmând a se lansa pe noi piețe. Obiectivul retailerului este de a vinde pe 25 de piețe în următorul an. Momentan Lesara generează pierderi anuale, însă urmează să se dezvolte pe termen lung după obținerea finanțărilor. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.