Jeff Bezos devine cel mai bogat om din istoria modernă, Booking investește 500 de milioane USD în Didi Chuxing, H&M testează un sistem de livrare same-day, Coinbase primește licența de a vinde criptomonede ca titluri de valoare

 

Jeff Bezos devine cel mai bogat om din istoria modernă.

Conform Bloomberg Billionaires Index, Jeff Bezos a atins o avere de 150 de miliarde USD în dimineața zilei de 16 iulie. Indexul a luat în calcul inclusiv inflația, averea lui Bill Gates din 1999, măsurată atunci la 100 de miliarde USD, valorând 149 de miliarde USD în banii de astăzi. În ultimul an, Bezos și Gates s-au succedat de mai multe ori pe prima poziție a topului celor mai bogați oameni. Bezos are acum o avere cu 60% mai mare față de cea a lui Bill Gates, care deține 90 de miliarde USD. (sursă)

 

H&M testează un sistem de livrare same-day.

Retailerul fashion a demarat testele în Berlin, însă compania va extinde serviciul și în alte orașe dacă se va dovedi de succes. Livrările express sunt disponibile doar pentru comenzile plasate înainte de ora 10 AM, comenzi care vor fi livrate între orele 7 și 10 PM în aceeași zi. H&M percepe o taxă de 5,99 EUR pentru livrarea same-day. (sursă)

 

 

Studiu Carpathia: Cele mai mari magazine online din Elveția.

Conform companiei de consultanță Carpathia, topul celor 50 cele mai mari magazine online elvețiene cuprinde companiii B2C, B2B, travel, ticketing și platforme. Studiul a luat în calcul venitul net generat online și pe mobile în anul fiscal 2017, fără TVA, luând în calcul și retururile și comenzile anulate. Top 3: Digitec (514 mil EUR), Zalando (456 mil EUR), Amazon.de (406 mil EUR). (sursă)

 

Start-up-ul suedez de data protection DPOrganizer primește 3 milioane EUR finanțare.

DPOrganizer este un tool Saas care permite companiilor să mapeze, să vizualizeze și să gestioneze procesarea datelor personale. Runda de finanțare a fost condusă de fondul american Paladin Capital Group. Printre investitori se mai numără și Industrifonden, Creades, Inbox Capital și Soläng Invest. Compania a crescut de 10 ori în ultimul an și acum operează pe 17 piețe. (sursă)

 

Orange achiziționează compania norvegiană de infrastructură cloud Basefarm Holding.

Orange Business Services, subsidiară a companiei telecom, a investit 350 de milioane EUR pentru această achiziție. CEO-ul Orange Business Services Helmut Reisinger a declarat că achiziția Basefarm Holding este un moment important pentru dezvoltarea internațională a companiei sale, în special datorită avantajului obținut pe segmentele big data și managementul aplicațiilor. (sursă)

 

Amazon Prime Day a debutat cu probleme.

În primele minute ale promoției Amazon, landing page-ul Prime Day nu a funcționat, utilizatorii fiind direcționați pe o pagină de eroare în urma click-ului pe majoritatea link-urilor. De asemenea, mulți utilizatori au raportat probleme la finalizarea comenzilor. Link-urile directe au funcționat. Conform specialiștilor, acest început de promoție se reflectă negativ asupra retailerului, care a demarat promovarea Prime Day în urmă cu mai multe săptămâni. (sursă)

 

Booking investește 500 de milioane USD în Didi Chuxing.

Booking Holdings, fosta Priceline, va colabora astfel cu Didi pentru a oferi servicii de transport on-demand prin aplicația Booking.com. Clienții Didi Chuxing vor avea opțiunea de a rezerva camere de hotel prin aplicația Booking și site-ul Agoda. Reprezentanții Didi Chuxing au declarat că această colaborare nu este despre bani, obținând recent 4 miliarde USD finanțare. (sursă)

 

Coinbase obține de la SEC licența de a comercializa token-uri crypto ca titluri de valoare.

Compania de crypto exchange a primit acordul de la SEC și FINRA licența de a comercializa criptomonede. Coinbase a achiziționat luna trecută Keystone Capital, companie licențiată de brokeraj din California. Cele două instituții de reglementare au aprobat și achiziția de către Coinbase a Venovate Marketplace și Digital Wealth. (sursă)

 

Apple App Store depășește Google Play în ce privește veniturile.

În prima jumătate a acestui an, App Store a generat venituri duble față de Google Play la un număr de două ori mai mic de descărcări. Conform unui raport Sensor Tower, App Store a încasat 22,6 miliarde USD brut la nivel internațional, față de 11,8 miliarde USD ale Google Play. Practic, pe App Store s-au cheltuit de 1,9 ori mai mulți bani decât pe Google Play. (sursă)

 

Acțiunile Netflix au scăzut cu 14% după ce numărul de abonați nu a atins estimările specialiștilor. Compania de streaming a obținut 5,2 milioane de noi abonați  din aprilie până în iunie, cu 1 milion mai puțin față de proiecțiile specialiștilor. Veniturile totale au crescut cu 40,2%, la 3,91 miliarde USD. Pentru actualul trimestru, Netflix a estimat că va adăuga 5 milioane de clienți, în special de pe piața din India. Reprezentanții companiei au declarat că se așteaptă la concurență crescută din partea noilor jucători internaționali ProSiebenSat 1 Media din Germania și Salto din Franța. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.