Amazon ar putea cumpăra al doilea cel mai mare lanț de farmacii din India, Walmart și Microsoft semnează un acord pe zona cloud, Peter Thiel investește în compania crypto Block.One, UPS testează livrarea cu un sistem smart lock

 

Ele.Me urmărește să obțină 2 miliarde USD finanțare.

Platforma de livrări de mâncare deținută de Alibaba țintește obținerea unei finanțări în vederea concurenței cu Meituan. Ele.Me a fost evaluată recent la 9,5 miliarde USD. Investitorii ar urma să primească o parte din această companie, care urmează să se listeze public în următoarea perioadă. Ele.Me a înregistrat pierderi considerabile din cauza investițiilor masive. (sursă)

 

Walmart ia în considerare lansarea unui serviciu streaming pe bază de abonament.

Retailerul ar putea lansa o platformă care ar urma să concureze cu Netflix și Amazon Prime Video. Acest proiect ar urma să implice costuri foarte mari pentru Walmart, însă arată determinarea acestuia de a concura pe multiple fronturi cu Amazon. Reprezentanții companiei plănuiesc să ofere un preț în jurul a 8 USD pe lună sau să ofere serviciul gratis, veniturile urmând a fi încasate din publicitate. (sursă)

 

Serviciul de ride-hailing și ride-sharing ReachNow lansează propria aplicație.

Serviciul operat de BMW va concura cu Uber și Lyft și restul jucătorilor de pe piața de transport privat. ReachNow s-a lansat ca un serviciu de car-sharing în urmă cu doi ani în Seattle. Serviciul de ride-hailing al companiei a fost lansat în teste vara trecută. ReachNow a adăugat în cadrul aplicației sale informații on-board pentru șoferi referitoare la operarea de vehicule BMW, BMW i și MINI. (sursă)

 

Amazon ar putea cumpăra MedPlus, al doilea cel mai mare lanț de farmacii din India.

Astfel, Amazon se extinde pe o piață majoră de medicamente. Retailerul va concura cu cel mai mare lanț indian de farmaceutice, Apollo Pharmacy. Industria pharma online este un segment relativ nou în India, însă prezența offline va fi un factor decisiv pentru succesul pe această piață. Medplus s-a lansat în 2006 și operează peste 1400 de magazine în 12 state din India. (sursă)

 

Walmart semnează un parteneriat strategic cu Microsoft pe zona cloud.

Prin această mișcare, al doilea cel mai mare jucător de infrastructură cloud se va extinde, aducând o serie de inovații. Cele două companii au încheiat un parteneriat pe 5 ani, parteneriat care acoperă atât Microsoft Azure cât și Microsoft 365. Există planuri de a restructura aplicațiile Walmart în manieră cloud-native. Astfel, ar urma să existe concurență pentru supremația Amazon pe segmentul cloud. (sursă)

 

Peter Thiel investește în compania crypto Block One.

Compania a obținut recent 4 miliarde USD finanțare pentru platforma sa blockchain EOSIO prin intermediul unui ICO, în cadrul celei mai mari oferte de acest tip de anul acesta. În martie, Thiel s-a declarat susținător pe termen lung al Bitcoin și a subliniat posibilitatea ca investițiile în această monedă virtuală să fie similare cu cele în aur. Investitorul a declarat că Bitcoin ar putea deveni curând cea mai folosită monedă pentru tranzacțiile de zi cu zi. (sursă)

 

UPS testează un sistem de livrare pe bază de smart lock.

Astfel, UPS va putea livra comenzile direct la domiciliul clientului, chiar și când acesta nu este acasă. Serviciul utilizează un smart lock creat de start-up-ul din New York Latch. Prin această mișcare, UPS concurează cu serviciul similar al Amazon, Key, care a demarat ca test anul trecut. Amazon testează inclusiv livrarea in-car prin sistemul smart lock Kwikset și susținut de propriul Cloud Cam. (sursă)

 

JP Morgan Chase face o investiție strategică în start-up-ul AI Volley.

Start-up-ul din San Francisco permite companiilor mari să genereze automat conținut de training pentru angajați. Investiția JP Morgan face parte din programul companiei de a folosi mai bine cantitatea foarte mare de date pe care o deține de-a lungul segmentelor de business în care este implicată, de la trading la compliance. (sursă)

 

Yandex lansează propriul smartphone.

Subsidiara elvețiană Yandex Services a gigantului search din Rusia a primit permisiunea din partea Comisiei Economice Eurasiatice de a vinde smart-phone-uri. Terminalul va fi disponibil sub brandul Yandex Telephone. Permisul obținut este valabil până în iunie 2023. (sursă)

 

 

Acțiunile ZTE cresc pe fondul ridicării interdicției de export pe piața din SUA.

Acțiunile gigantului chinez au crescut cu 17% pe bursa din Hong Kong după ce guvernul american a ridicat sancțiunile de export care au vizat ZTE. Departamentul de Comerț a SUA a interzis comercializarea de componente și software american către ZTE. Compania chineză s-a declarat vinovată de încălcarea interdicției de a exporta în Iran. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.