Amazon lansează funcția Part Finder, Google Ventures folosește algoritmi pentru a decide investițiile, Microsoft publică raportul de încasări, ipoteci digitale – noi produse Moneysupermarket

 

Amazon lansează noua fucționalitate Part Finder.

Retailerul a lansat o funcție prin care un utilizator poate îndrepta camera telefonului spre un obiect, îl poate scana, măsura și poate fi ulterior direcționat către catalogul său de produse, de unde poate achiziționa un obiect similar. Astfel, consumatorii pot achiziționa obiecte pe care în mod normal nu ar ști în mod normal de unde să le cumpere. (sursă)

 

Uber și Cargo formează un parteneriat.

În urma colaborării dintre cele două companii, șoferii Uber vor putea primi recipient gratuite cu articole pe care le pot vinde pasagerilor prin intermediul unei aplicații mobile. Șoferii din Los Angeles și San Francisco care au un rating de minim 4,7 stele pot ridica recipientele  de la centrele de suport . Ei vor putea vinde snack-uri și articole practice, precum încărcătoare de telefon. Cargo estimează că un șofer poate câștiga între 1500 și 3000 USD pe an în plus în urma colaborării. (sursă)

 

Google Ventures folosește algoritmi pentru a decide următoarele investiții.

Algoritmul Google Venture practice decide dacă o investiție va fi efectuată sau nu. Inginerii companiei introduc detaliile companiilor în cadrul algoritmului, care este programat să analizeze datele de piață și să returneze un rating al investiției. Funcția a fost dezvoltată ca un asistent pe zona de due diligence a unei investiții, însă a evoluat într-un mecanism de facto pentru investitorii interni. (sursă)

 

Un expert în AI a fost ales drept CEO al companiei sud-coreene de e-commerce 11Street.

11Street va fi găzduit de SK Planet, o subsidiară al operatorului telecom numărul 1 din Coreea de Sud și va fi upgradat către o platformă e-commerce până în septembrie. Lee Sang-ho, actualul șef al serviciilor AI din cadrul SK Telecom, este cel care va concude operațiunile 11Street. Platforma are vânzări de 7,9 miliarde USD și a lansat recent un serviciu de shopping pe bază de recunoaștere vocală. (sursă)

 

Microsoft publică raportul de încasări pe trimestrul fiscal 4.

Microsoft a depășit estimările experților de pe Wall Street, crescând vânzările cu 89%. Creșterea se datorează business-urilor de cloud și de hardware (produsele Surface). Deși vânzările Azure au crescut, CEO-ul Microsoft declară că Azure Stack este folosit de clienți din ce în ce mai mari. Azure Stack este produsul cu ajutorul căruia Microsoft țintește să detroneze Amazon din poziția de lider al pieței de public cloud. (sursă)

 

Disney câștigă bătălia licitațiilor pentru 21st Century Fox.

Comcast a renunțat la a contracara oferta celor de la Disney. Bătălia licitațiilor durează de câteva luni. Principala țintă a achiziției activelor 21st Century Fox este operatorul tv european Sky, care este considerat principalul motor de creștere la nivel internațional. Disney ar putea face și alte achiziții în zona media la nivel global, piețele internaționale fiind garantul creșterii zonei media. (sursă)

 

CEO-ul SoftBank critică interdicțiile introduse de guvernul japonez pe piața de ride-sharing.

CEO-ul gigantului japonez a criticat decizia guvernului nipon de a interzice serviciile de ride-hailing. Japonia nu permite șoferilor privați nelicențiați de a opera în cadrul serviciilor de taximetrie. Serviciul de taxi-booking al Didi se va lansa în Japonia în curând, urmând a colabora cu SoftBank pentru a intra în parteneriate cu firme de taxi licențiate. (sursă)

 

Moneysupermarket va oferi ipoteci digitalizate clienților săi.

Compania a încheiat un parteneriat cu HD Decisions prin care clienții de servicii financiare vor putea căuta și aplica pentru credite ipotecare online. Joint venture-ul dintre cele două companii se va numi Podium. Podium va capitaliza traficul generat de cei 16 milioane de clienți ai Moneysupermarket, care reprezintă 25% din traficul de căutare de ipoteci. Podium va acționa ca un broker intern, digitalizând procesul de aplicare și înlăturând birocrația. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.