Google publică raportul trimestrial de încasări, Bitcoin revine la nivelul de 8000 USD, Scout24 cumpără Finanzcheck.de, Amazon reprezintă o amenințare pentru jumătate din retailerii scandinavi

 

Google își extinde rețeaua de parteneriate

În cadrul conferinței cloud a Google, Google Next, reprezentanții companiei au anunțat că programul său de parteneriate a crescut semnificativ față de începutul anului precedent, numărul de parteneri crescând de 10 ori și echipa dedicată proiectului dublându-se. Google are parteneri precum Cisco, SAP, Accenture sau Deloitte. Prin rețeaua de parteneriate, colaboratorii Google își ajută clienții să învețe să folosească Google Cloud. (sursă)

 

Raport eTail Nordic 2018: Amazon este văzut ca o amenințare de jumătate din retailerii nordici.

Conform raportului compilat în urma unui sondaj la care au participat 100 de directori e-commerce din țările nordice, 46% din retaileri au declarat că Amazon va perturba industria și va seta standarde nerealiste. 28% din respondenți au declarat că Amazon nu va avea un efect negativ, însă 26% consideră că intrarea Amazon pe piețele nordice constituie o oportunitate. (sursă)

 

Google publică raportul trimestrial de încasări.

Alphabet a depășit așteptările analiștilor pentru trimestrul 2, înregistrând încasări de 32,66 miliarde USD, ceea ce reprezintă o creștere de 26% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, rata de creștere a companiei a devenit mai rapidă. Google continuă să crească datorită încasărilor din publicitate, deși costul per clic continuă să scadă. Acțiunile Alphabet au crescut cu 5%. (sursă)

 

Scout24 achiziționează portalul Finanzcheck.de pentru 285 milioane EUR.

Marketplace-ul digital german preia platforma de împrumuturi online Finanzcheck.de, platformă care oferă utilizatorilor comparații de produse financiare. De asemenea, Finanzcheck își poate pune clienții în legătură cu multipli consilieri financiari. CEO-ul Finanzcheck.de, Moritz Thiele, afirmă că parteneriatul cu Scout24 va duce compania pe o traiectorie de creștere în zona fintech. (sursă)

 

Bitcoin depășește nivelul de 8000 USD per unitate pentru prima oară din luna mai.

Creșterea Bitcoin a provocat de asemenea creșterea mai multor monede virtuale. Bitcoin a crescut cu 5%, la prețul de 8083 USD per unitate, conform indicelui compozit Bloomberg. Criptomonede precum Ethereum, Litecoin și Ripple au crescut cu până la 7,6%. Deși Bitcoin a crescut la 8000 USD, este la un nivel cu 17% sub maximul din luna mai. (sursă)

 

Alexa primește noi funcționalități.

Printre altele, utilizatorii pot ajusta prin comandă vocală volumul unui speaker Echo, Echo Dot, Echo Plus, Echo Show și Echo Spot. Funcționalitatea este oferită atât developerilor cât și altor producători de speakere, precum Polk sau Sonos. Această mișcare face parte din strategia Amazon de a introduce Alexa în cât mai multe dispozitive non-Echo. (sursă)

 

Xiaomi introduce două noi smartphone-uri low-cost pe piața din Europa.

Cele două terminale sunt device-uri Android One. Modelul Mi A2, cel mai dorit dintre cele două, este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 660, memorie RAM de 4GB și o memorie internă de 32GB sau 64GB, precum și un sistem dual de cameră foto, de 12 și respectiv 20 megapixeli. Displayul este de 5,99 inci. Telefonul este alimentat de o baterie de 3000 mAh, care se poate încărca prin USB-C. Prețul Mi A2 va fi de aprox. 349 EUR (408 USD). (sursă)

 

Microsoft dezvoltă un sistem Xbox low cost.

Sistemul Scarlett Cloud va fi pe de o parte o consolă gaming, pe care jocurile vor fi procesate local. Cealaltă parte este un sistem de streaming de jocuri, care va funcționa cel mai probabil prin Microsoft Azure. Sistemul hibrid de gaming al Microsoft reprezintă cea mai nouă mutare a sa de pe piața de jocuri și un nou pas în strategia Xbox. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.