Acțiunile Facebook scad, Waymo va oferi transport către magazinele Walmart, Coinbase oferă carduri cadou crypto, Manchester United lansează un serviciu de streaming

 

Facebook înregistrează o scădere de 20% a prețului acțiunilor sale.

Facebook a publicat raportul de încasări pe trimestrul 2, valoarea sa de piață având potențialul de a scădea cu 123 de miliarde USD. Veniturile trimestriale de 13,2 miliarde USD au fost sub așteptări, la fel și numărul de utilizatori activi zilnic, anume 1,47 de miliarde. Venitul per utilizator a crescut în Europa, de la 23,59 USD în T1, la 25,91 USD pe T2. Scăderea Facebook se datorează investițiilor masive, precum și efectului scandalului Cambridge Analytica și GDPR. (sursă)

 

PayPal înregistrează profituri peste așteptările analiștilor pe trimestrul 2.

Venitul net al companiei a crescut la 526 de milioane USD, de la 411 milioane USD din T2 2017. Încasările au crescut la 3,86 miliarde USD, de la 3,13 miliarde USD. PayPal a procesat un volum de plăți de 139 miliarde USD pe T2, în creștere cu 29%. Venmo, aplicația P2P operată de PayPal, a procesat 14 miliarde USD în plăți, în creștere cu 78%. (sursă)

 

Grubhub achiziționează compania de plăți LevelUp pentru 390 de milioane USD.

LevelUp operează o platformă de gestiune a comenzilor, plăților și programelor de fidelizare digitale. Printre clienții LevelUp se numără KFC, Taco Bell, Potbelly și Bareburger. Prin achiziționarea LevelUp, Grubhub va extinde integrarea sa cu sistemele POS ale restaurantelor, ceea ce va permite inclusiv creșterea numărului de livrări. Grubhub a înregistrat venturi în creștere cu 51% pe T2. (sursă)

 

Waymo demarează un serviciu prin care va transporta clienții Walmart către magazinele retailerului.

Clienții Walmart din Phoenix, Arizona pot comanda online și pot fi transportați la magazin cu un vehicul autonom Waymo. Compania de vehicule autonome a demarat un serviciu similar în Arizona în colaborare cu DDR Corp. Mișcarea din Phoenix face parte din planurile de extindere a parteneriatelor sale din zonă, după consolidarea colaborărilor cu AutoNation și Visa. (sursă)

 

Coinbase oferă clienților săi carduri cadou crypto.

Coinbase a încheiat un parteneriat cu WeGift pentru a oferi serviciul de retrageri directe prin intermediul cardurilor cadou în cadrul marilor retaileri. Serviciul oferă un cont în criptomonede pentru cumpărături la peste 120 de retaileri, precum Amazon, John Lewis, Nike, Tesco, Uber sau Google Play. Serviciul este disponibil în Marea Britanie, Spania, Franța, Italia și Olanda. (sursă)

 

JD cumpără o participație în cadrul unității chineze a Allianz.

JD a condus cea mai recentă rundă de finanțare pentru unitatea din China a gigantului de asigurări. A fost aprobată de către Comisia Chineză de Reglementare a Băncilor și Asigurărilor o investiție de 64,5 milioane USD pentru 30% din Allianz China. În urma investiției, JD va deveni al doilea cel mai mare acționar în cadrul companiei de asigurări. (sursă)

 

 

Manchester United lansează propriul canal de streaming.

MUTV a fost lansat pe Amazon Fire TV, Apple TV, Roku și Xbox. Prin această mișcare, clubul din Premier League urmărește să își crească baza de fani din SUA, Europa, Asia, Australia și Africa. Abonații la MUTV vor putea urmări toate meciurile din pre-sezon ale echipei, precum și interviurile și analizele de după partide. (sursă)

 

EBay a achiziționat platforma japoneză e-commerce Qoo10.

Retailerul a plătit 573 de milioane USD pentru achiziționarea platformei japoneze de vânzări online. Prin această mișcare, EBay urmărește să își crească amprenta e-commerce în Asia prin investiții targetate. Deși este la o distanță considerabilă de Amazon pe piața din SUA, EBay caută să reducă din diferență prin obținerea unei cote mai mari din piețele internaționale. (sursă)

 

Google adaugă noi servicii și funcționalități în cadrul G Suite.

CEO-ul Google Cloud a dezvăluit în cadrul conferinței Google Next introducerea noilor funcții. Printre aceste noi funcții se numără: sugestii de răspunsuri pentru Gmail, posibilitatea de a contacta centrul de produse, tool-uri pentru a facilita developerilor crearea de modele AI personalizate. Compania a lansat și Cloud Services Platform, care permite proprietarilor de afaceri să gestioneze aplicații și infrastructură locală prin intermediul cloud. (sursă)

 

UK Mail va deveni DHL Parcel UK.

După ce Deutsche Post DHL Group a achiziționat compania poștală britanică în decembrie 2016, operațiunile UK Mail vor fi integrate în rețeaua europeană de companii de livrare de colete a grupului. DHL urmărește să își consolideze poziția pe piața europeană de servicii poștale și să pună presiune pe competitorul Royal Mail. DHL Parcel UK va demara o campanie amplă de awareness. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.