Profiturile Google scad după amenda UE, Alibaba investește în AI, Facebook, Google, Twitter și Microsoft încheie un parteneriat în zona big data, Apple și Starbucks oferă acțiuni angajaților

 

Profiturile Alphabet scad

Veniturile totale ale Alphabet pe trimestrul 2 s-au ridicat la 32,7 miliarde USD, ceea ce reprezintă o creștere de 26% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profiturile companiei s-au ridicat la 3,2 miliarde USD, ceea ce reprezintă o scădere de 10%. Scăderea se datorează investițiilor în software și amenzii primite recent de la UE. 86% din venituri vin din publicitatea pe Google. (sursă)

 

Google anunță un parteneriat cu start-up-ul blockchain Digital Asset

Compania newyorkeză oferă tool-uri pentru dezvoltarea de aplicații pe bază de blockchain. CEO-ul Digital Asset declară că acest parteneriat va oferi developerilor un set complet de soluții pentru dezvoltarea de aplicații blockchain inovative. Prin această mișcare, Google mizează pe creșterea business-ului său cloud prin utilizarea tehnologiei de digital ledger. (sursă)

 

Alibaba investește în start-up-ul AI Face++

Face++, companie chineză care dezvoltă sisteme de recunoaștere facială, a obținut 600 de milioane USD în urma unei runde de finanțare la care a participat și Alibaba prin Ant Financial. Alibaba crește investițiile în zona AI pentru a-și dezvolta imperiul retail. Face++ concurează cu SenseTime, un alt start-up AI finanțat de Alibaba. Megvii va folosi fondurile pentru a moderniza magazine fizice. (sursă)

 

Third Point investește în PayPal.

Daniel Loeb, managerul fondului de investiții Third Point, a declarat că a făcut această investiție datorită faptului că PayPal oferă o experiență de plată și checkout online fără stres pentru milioane de clienți și comercianți. Loeb a prezis că PayPal va continua să genereze venituri peste estimările analiștilor și că acțiunile sale vor crește în următoarele 18 luni cu peste 43%, la un preț de 125 USD per unitate. (sursă)

 

Rocket Internet urmărește lansarea unui fond de investiții de peste 1 miliard USD.

Rocket plănuiește să investească cea mai mare parte a fondurilor în companii din SUA. Compania cu sediul în Berlin urmărește să obțină între 1 și 2 miliarde USD din partea investitorilor. Prețul acțiunilor Rocket Internet a crescut constant în ultimul an, impulsionat de investiții profitabile precum cele în companiile de food delivery HelloFresh și Delivery Hero. (sursă)

 

Facebook, Twitter, Microsoft și Google încheie un parteneriat în zona big data.

Proiectul celor 4 giganți se numește Data Transfer Project și va permite utilizatorilor să mute conținut, contacte și alte tipuri de date între multiple aplicații. Google a descris proiectul ca un serviciu de transfer de date direct. Deși mai multe servicii permit transferul de date între aplicații, DTP ușurează semnificativ acest proces. Acest proiect ar putea oferi start-up-urilor un avantaj, deoarece acestea vor putea prelua date deja existente, nefiind nevoite să pornească de la zero. (sursă)

 

Apple și Starbucks oferă acțiuni angajaților.

Starbucks oferă pachete de acțiuni angajaților săi încă din anii ’90. Compania declară că a oferit acțiuni în valoare de peste 1 miliard USD în urma derulării programului Bean Stock. Apple a inițiat în 2015 un program limitat de oferire de granturi și acțiuni angajaților. Apple și Starbucks sunt însă excepții , majoritatea companiilor oferind acțiuni strict în cadrul managementului. (sursă)

 

E-commerce-ul german a atins valoarea de 85 de miliarde EUR în 2017.

Conform datelor Ecommerce Foundation, creșterea comerțului online german a fost de 9,5% față de 2016. Este estimat că e-commerce-ul din Germania va crește la 93 de miliarde USD anul acesta, rata de creștere fiind de 9%. Rata de creștere s-a diminuat față de anii trecuți, când s-au înregistrat ritmuri anuale de creștere între 11% și 12%. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.