ING investește în TransferMate, acțiunile companiilor chineze listate în SUA continuă să scadă, Chase Pay și Samsung Pay încheie un parteneriat, DHL închide marketplace-ul online Allyouneed.com

 

Starbucks și Alibaba vor colabora pentru a livra cafea către consumatorii chinezi.

În urma acordului dintre cele două companii, consumatorii vor putea primi în maxim 30 de minute cafeaua acasă sau la birou prin intermediul Ele.me. Prin această mișcare, Starbucks urmărește să oprească trendul descendent al vânzărilor de pe piața din China. Printre competitorii lanțului american se află și start-up-ul local Luckin Coffee din Beijing. (sursă)

 

Takeaway.com intră pe segmentul B2B prin achiziția companiei israeliene 10bis.

10bis este un marketplace de food delivery care oferă corporațiilor programe de beneficii de masă angajaților prin colaborarea cu restaurante locale. Compania oferă servicii către mii de corporații. În 2017, 10bis a procesat 15,2 milioane de comenzi. Prin această preluare, 10bis va oferi servicii către 11,5 milioane de angajați din Europa și Asia de Sud Est. (sursă)

 

Acțiunile companiilor chineze listate pe bursele americane continuă să scadă.

Acțiunile Alibaba au scăzut cu 2,4%, cele ale Baidu cu 1,4%, iar cele ale JD cu 2,9%. În medie, acțiunile celor 170 de companii chineze listate în SUA au scăzut cu 1,9%. Printre companiile care au scăzut pe această piață se numără și iQiyi, Sohu și Changyou. Scăderea se datorează în special acțiunilor de reglementare implementate de guvernul chinez, care au scăzut previziunile globale de profit ale acestor companii. (sursă)

 

 

ING investește 27 de milioane USD în TransferMate.

TransferMate este o companie de plăți B2B cross-border care oferă companiilor posibilitatea de a efectua plăți în peste 117 monede naționale în 145 de țări. ING, care a cumpărat un pachet minoritar de acțiuni, va introduce TransferMate ca metodă de procesare de plăți pentru toți clienții corporate și IMM începând cu 2019. ING a primit recent finanțare de 39 de milioane USD de la Allied Irish Banks. (sursă)

 

Chase Pay încheie un parteneriat cu Samsung Pay.

De acum, clienții Chase vor putea folosi tehnologie Magnetic Secure Transmission a Samsung Pay pentru a plăti prin aplicația Chase Pay. Aceștia vor primi și puncte bonus în cadrul programului Samsung Rewards în cazul plăților prin card Chase, prcum și punctebonus în cadrul Chase Ultimate Rewards.  (sursă)

 

Uber renunță la diviza sa de camioane autonome.

Unitatea self-drive a Uber va întrerupe dezvoltarea camioanelor autonome și se va concentra pe construcția de automobile autonome. Uber consideră că cea mai bună strategie de creștere pe acest segment este concentrarea întregii resurse umane a diviziei pe zona de autovehicule. Divizia Uber Freight de transport de marfă nu va fi afectată de această decizie. (sursă)

 

DHL întrerupe operațiunile marketplace-ului online Allyouneed.

Marketplace-ul Allyouneed a fost fondat inițial de DHL Deutsche Post în urmă cu 8 ani sub numele de MeinPaket.de. Operațiunile vor fi întrerupte în a doua jumătate a acestui an, conform unei comunicări a DHL către partenerii săi. Conducerea companiei de curierat a considerat că operarea Allyouneed.com nu este necesară pentru atingerea obiectivelor sale. (sursă)

 

Samsung raportează o scădere a profitului trimestrial.

Scăderea se datorează în general scăderii vânzărilor de smartphone-uri la nivel global, și scăderii cererii de device-uri Galaxy în special. Venitul net al companiei pe trimestrul 2 a atins 9,8 miliarde USD, în scădere cu aproximativ 6%, conform estimărilor Bloomberg. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.