Apple publică raportul de încasări, Tencent și Samsung colaborează în zona AI, Zelle a procesat 100 de milioane de plăți mobile în T2, Viniexport primește 2 milioane EUR pentru a se extinde

 

Lyft oferă 550 USD credit pentru curse cu firma de ride-hailing pentru cei care renunță la mașina personală timp de o lună.

Începând de luna aceasta, compania oferă această facilitate pentru 100 de rezidenți din Chicago. Prin această mișcare, Lyft urmărește să sublinieze costurile asociate cu deținerea unei mașini și să promoveze alternative de transport mai ieftine. Creditul oferit celor care predau cheile mașinii către Lyft se împarte în 300 USD pentru folosire în cadrul serviciului de ride-hailing, 45 USD pentru serviciul de bike-share Divvy, 100 USD în credit Zipcar și 105 USD pentru utilizarea transportului public. (sursă)

 

Apple publică raportul trimestrial de încasări.

Veniturile Apple au crescut cu 20% în trimestrul 2, atingând 29,9 miliarde USD. Vânzările totale ale companiei s-au ridicat la 53,3 miliarde USD, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul de iPhone-uri vândute a crescut cu 1%, la 41,3 milioane de unități. Businessul de servicii a adus 9,5 miliarde USD companiei, ceea ce reprezintă o creștere de 28%. (sursă)

 

Softbank investește 240 de milioane USD în Brandless, site care vinde produse cu 3 USD bucata.

Prin această mișcare, marketplace-ul continuă să concureze cu Amazon. Mulți reselleri vând articole achiziționate de pe Brandless pe Amazon la prețuri mai mari. Investiția în Brandless reprezintă un nou episod în războiul împotriva Amazon, strategia adoptată fiind aceea de a investi în start-up-uri care concurează retailerul. (sursă)

 

Tencent și Samsung încheie un parteneriat în zona AI.

Samsung și Tencent vor dezvolta împreună smart speakere și jocuri AI. Cele două companii vor concura pe piața dispozitivelor smart cu Apple și Google. Conform raportului care anunță parteneriatul, Samsung și Tencent plănuiesc să investească în companii care produs speakere smart și dezvoltă jocuri, existând și posibilitatea creării unui joint venture. (sursă)

 

Zelle a procesat 100 de milioane de plăți mobile în trimestrul 2.

Compania de plăți mobile a publicat raportul trimestrial de încasări. Reprezentanții Zelle declară că au procesat 100 de milioane de tranzacții în valoare totală de 28 de miliarde USD în trimestrul 2. Zelle există de un an pe piață, timp în care a procesat peste 320 de milioane de tranzacții în valoare totală de 94 de miliarde USD și se anunță un concurent serios pentru Venmo. (sursă)

 

Amazon anulează comenzile de device-uri Echo Spot gratuite.

Din cauza unei erori de ofertare, varianta pe alb a device-ului Echo Spot a fost listată în weekend la prețul de zero USD, ceea ce a dus la un val masiv de comenzi pentru acest dispozitiv. Varianta pe negru costa 129,99 USD, prețul obișnuit. Amazon a trimis comunicări tuturor celor care au comandat Echo Spot alb prin care a transmis că prețul a fost greșit și că nu va onora comenzile. (sursă)

 

Waymo încheie un parteneriat cu autoritatea de transport public din Phoenix, Arizona.

Prin colaborarea cu autoritatea regională Valley Metro, Waymo explorează moduri de a transporta pasagerii către mijloacele de transport în comun. Începând din augist, angajații Valley Metro vor putea folosi serviciul de ride-hailing cu vehicule autonome al Waymo pentru transportul last-mile de la, către și între mijloacele de transport public. (sursă)

 

Microsoft investește 12 milioane USD în compania de împrumuturi online BlueVine.

BlueVine a încheiat astfel o rundă de finanțare de 60 de milioane USD. Microsoft a finanțat compania de împrumuturi de business online prin divizia sa de investiții. BlueVine oferă antreprenorilor și IMM-urilor acces la platforma sa cloud-based de capitalizare. Compania a crescut rapid, atingând recent volumul de 1 miliard USD în împrumuturi acordate. (sursă)

 

Viniexport, marketplace online de vinuri, obține 2 milioane USD finanțare.

Compania italiană care permite altor companii să cumpere și să vândă vin online la nivel internațional, se va extinde în mai multe țări europene. Conform Tech.eu, următoarele piețe pe care Viniexport va activa vor fi cele din Spania, Franța și Germania. Finanțarea a fost obținută de la compania de investiții Inveready din Barcelona. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.