Apple devine prima companie în valoare de 1 trilion USD, Alibaba semnează un acord IoT, JD deschide un nou magazin complet automatizat în Indonezia, guvernul italian amendează Amazon

 

Blue Apron raportează venituri în scădere.

Acțiunile companiei de semi-preparate au scăzut după ce aceasta nu și-a atins obiectivele de vânzări anul acesta. Blue Apron a raportat că numărul său de clienți a scăzut cu 24% în trimestrul 2, la 717.000. Comanda medie a scăzut de asemenea la 57,34 USD. Veniturile totale au scăzut cu 25%. Blue Apron a raportat vânzări de 179,6 milioane USD și a acumulat pierderi de 32,8 milioane USD. (sursă)

 

JD deschide un magazin complet automatizat în Indonezia.

JD se extinde în Indonezia cu lanțul său de magazine fără personal uman. Magazinul ID X-Mart operat de JD este primul astfel de spațiu din țara din Asia de Sud-Est. ID X-Mart vinde articole din mai multe game, de la fashion la produse beauty și FMCG. Cumpărătorii din această locație pot achiziționa produse fără să stea la coadă. (sursă)

 

Apple devine prima companie în valoare de un trilion de dolari.

Apple a devansat Amazon ca valoare de piață după ce acțiunile gigantului tech au atins prețul de 207,05 USD per unitate. Astfel, Apple devine prima companie listată public în valoare de un trilion USD. De când Tim Cook a preluat poziția de CEO, acțiunile Apple au crescut cu 2000%. Capitalizarea de un trilion USD vine la 42 de ani de la fondarea Apple și la 117 ani de când US Steel a devenit prima companie evaluată la 1 miliard USD.  (sursă)

Cisco achiziționează compania de cloud software Duo Security pentru 2,35 miliarde USD.

Duo Security vinde software cloud pentru controlul autentificărilor și acces în aplicațiile și serverele corporațiilor. Cisco a urmărit în ultimele luni să facă o achiziție în zona de securitate, oferind 2 miliarde USD pentru compania de cloud security Zscaler. Prin recenta achiziție, Cisco urmărește să obțină mai multe venituri din zona de software pe bază de abonament. (sursă)

 

Alibaba semnează un acord pe zona IoT cu Infineon Technologies.

Alibaba Cloud și Infineon au semnat un acord pentru promovarea în comun a aplicațiilor IoT în domenii precum smart life și smart industry. Prin această mișcare, Alibaba urmărește să ajute companiile și orașele chineze să se digitalizeze. Infineon va utiliza propria tehnologie IoT și va utiliza sistemul de operare al Alibaba, AliOS Things. (sursă)

 

Coreea de Sud urmărește să impoziteze adițional Google și Apple.

Guvernul sud-coreean urmărește introducerea rapidă de noi impozite pentru giganți tech globali precum Google, Apple sau Amazon. Legislatorii din Coreea de Sud au acordat atenție criticilor conform cărora giganții tech obțin profituri imense dar nu plătesc impozite corespunzătoare. Jucători locali precum Naver și Kakao s-au plâns în repetate rânduri privitor la tratamentul preferențial acordat corporațiilor tech străine. (sursă)

 

Autoritățile italiene amendează Amazon.

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Italia, AGCOM, a declarat că a aplicat o amendă de 300.000 USD retailerului pentru oferirea de servicii poștale neautorizate. AGCOM a deschis și o anchetă privind serviciile de livrare oferite în Italia de către cel mai mare retailer online al lumii. (sursă)

 

 

Compania canadiană DMG Blockchain își construiește propria infrastructură de electricitate.

DMG Blockchain a demarat construcția unei substații de generare de electricitate pe bază de hidroenergie. Investiția se ridică la ordinul milioanelor de dolari. Prin această mișcare, DMG speră să obțină electricitate ieftină, cheia unei operațiuni de minare de criptomonedă. Construcția de rețele electrice locale adiționale reprezintă un nou trend pe segmentul crypto mining. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.