Starbucks și Microsoft creează o nouă platformă de plăți crypto, Amazon Prime Video devine disponibil pe Comcast, Google ar putea demara un proiect cloud în China, Cdiscount Marketplace se extinde pe 4 noi piețe europene

 

Coinbase a lansat un plugin WooCommerce prin care site-urile pot accepta plata prin criptomonede.

Noul plugin WooCommerce permite magazinelor online să accepte plata prin monedele virtuale majore prin intermediul unui wallet Coinbase controlat de user. Noul plugin face parte din ceea ce Coinbase numește un sistem financiar deschis, practic o rețea de plăți P2P pentru criptomonede. Magazinele WordPress pot accepta plăți crypto prin adăugarea unui buton pe site. (sursă)

 

Starbucks și Microsoft încheie un parteneriat pe zona de plăți prin Bitcoin.

Cele două companii colaborează în vederea creării unei noi platforme digitale care va permite consumatorilor să folosească Bitcoin și alte criptomonede pentru a plăti la Starbucks. Printre colaboratorii din cadrul proiectului se numără Intercontinental Exchange și BCG. Pentru operarea platformei va fi creată o nouă companie numită Bakkt, care va permite consumatorilor și instituțiilor să plătească prin criptomonede la nivel global și să schimbe Bitcoin în alte monede. (sursă)

 

Netflix ar putea lansa mai multe producții în cadrul cinematografelor.

Prin această mișcare, compania țintește nu numai veniturile din box-office. Obiectivul Netflix este de a i se accepta filmele în cadrul festivalelor de film, precum Premiile Oscar, lucru pentru care este necesară difuzarea filmelor în cinematografe. Netflix va trebui să curteze regizori celebri și să investească în această zonă pentru a putea fi competitivă în zona premiilor de film. (sursă)

 

Didi și Ant Financial țintesc achiziția Ofo.

Compania care operează aplicația de taxi booking Didi Chuxing și divizia financiară a Alibaba, Ant Financial, se află aproape de a cumpăra Ofo pentru 1,4 miliarde USD. Cele două părți și-ar fi asumat de asemenea responsabilitatea pentru datoriile de 200 de milioane USD contractate de Ofo. Conform anumitor surse, Didi și Ant Financial ar fi semnat deja un acord cadrul cu Ofo. (sursă)

 

Amazon Prime Video încheie un acord de distribuție cu Comcast.

Prin acest acord, Amazon va lansa Prime Video pe Xfinity X1 al Comcast. Astfel, clienții Xfinity TV vor putea accesa mii de show-uri premium și filme. Este prima oară când conținutul Amazon Prime Video va fi integrat în cadrul unei platforme pay TV în SUA. Aplicația Amazon Prime Video va fi lansată pe X1 spre finalul anului 2018. (sursă)

 

Huawei își propune să depășească Samsung la vânzările de smartphone.

În urma știrii conform căreia Huawei a ajuns pe locul doi în topul celor mai mari vânzări de smartphone, producătorul chinez și-a propus drept obiectiv să depășească liderul Samsung. Huawei a livrat 95 de milioane de telefoane în prima jumătate a anului, în creștere cu 30% față de anul precedent. Per total, transporturile de smartphone au scăzut cu 3% în trimestrul 2. Creșterea Huawei se datorează cererii mari de smartphone-uri de pe piețele din Europa și Africa. (sursă)

 

Google ia în calcul posibilitatea de a oferi servicii cloud în China.

Google se află în acest moment în discuții cu Tencent, Inspur Group și alte companii chineze în vederea demarării unui serviciu cloud pe piața din China. Discuțiile au demarat anul acesta iar momentan nu este clar dacă planurile acestora se vor concretiza, în contextul tensiunilor economice dintre SUA și China. Multe din produsele Google sunt încă interzise pe piața chineză. (sursă)

 

Cdiscount Marketplace se extinde în afara Franței, pe 4 noi piețe europene.

Marketplace-ul online livrează de acum și în Belgia, Germania, Italia și Spania. Astfel, 10.000 de comercianți vor primi acces la 200 de milioane de noi clienți. Cdiscount a dezvăluit informații despre extindere după publicarea raportului său trimestrial de încasări. Articolele care vor fi livrate în Belgia și Spania vor ajunge în 48 de ore iar comenzile din Italia și Germania vor fi livrate în 72 de ore. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.