Amazon ar putea intra pe piețele de travel și benzinării, DoorDash lansează un serviciu de livrare pe bază de abonament, Samsung va investi 22 mld USD în AI, auto tech și 5G, Naspers lansează o divizie VOD

 

Compania de consultanță DA Davidson: “Amazon ar trebui să se extindă în travel și pe piața benzinăriilor

Firma de consultanță a identificat două piețe în valoare combinată de 2 trilioane USD pentru Amazon. Conform estimărilor, Amazon explorează 8 din 10 piețe globale care valorează fiecare peste 1 trilion USD. Analistul Tom Forte a declarat că Amazon are un istoric bogat de rezolvare a problemelor logistice complexe, ceea ce îi va oferi posibilitatea de a genera un cash flow consistent în contnuare. (sursă)

 

Temasek cumpără o participație în cadrul Ola.

Temasek Holdings a achiziționat o participație dub 10% din compania de ride-sharing pentru 225 de milioane USD. Un grup de investitori timpurii a decis să vândă, astfel că Temasek a profitat pentru a face o investiție. Compania negociază deja cu Ola în vederea generării de noi acțiuni. Noua investiție va permite Ola să își diversifice baza de acționari. (sursă)

 

DoorDash lansează un serviciu de livrare pe bază de abonament.

Platforma de livrare on-demand DoorDash lansează două noi servicii: unul pe bază de abonament și unul de pickup. DoorDash lansează oficial serviciul de livrare DashPass și va percepe un abonament de 9,99 USD pe lună și care va oferi livrare gratuită pentru comenzi de peste 15 USD. Conform companiei, taxa de membership va fi recuperată de clienți la 3 comenzi plasate pe lună. (sursă)

 

Baza de utilizatori a asistentului vocal DuerOS al Baidu se dublează.

Baidu a anunțat că asistentul săun conversațional a ajuns să fie instalat în 100 de milioane de device-uri. Numărul de useri al DuerOS practic s-a dublat în ultimele 6 luni. Asistentul AI al Baidu este cel mai bine poziționat pe această piață din China, motorul de căutare având cea mai bună indexare a paginilor web din China precum și o tehnologie care permite o înțelegere multi-modală a semanticii. (sursă)

 

Samsung va investi 22 de miliarde USD în următorii 3 ani în AI, auto tech și 5G.

Prin această mișcare, Samsung caută să se extindă și în afara zonelor de smartphone și chipuri de memorie. Majoritatea investiției va merge către Samsung Electronics, bijuteria coroanei din imperiul Samsung, divizie care este producătorul nr. 1 în lume de smartphones, semiconductoare și televizoare pe anul precedent. Această divizie a alocat cel mai mare capital de investiții dintre toate companiile tranzacționate public. (sursă)

 

CVS și 7-Eleven adaugă Apple Pay ca metodă de plată.

CVS a lansat în 2016 propria sa metodă de plată, bazată pe scanarea de coduri de bare, CVS Pay. Tehnologia din spatele acestei metode de plată nu a funcționat la parametrii scontați de companie, astfel că Apple Pay a fost adoptată ca metodă de plată. Mai mulți parteneri ai CVS, precum Best Buy și Rite Aid, au adoptat Apple Pay, la fel ca și retailerul 7-Eleven. (sursă)

 

Naspers creează o unitate video-on-demand.

Divizia de entertainment a Naspers a creat o nouă divizie, cea de VOD, care va fi condusă de Niclas Ekdahl. Prin această mișcare, Naspers caută să concureze cu jucători globali din acest segment, precum Netflix. Printre companiile locale concurente din Africa de Sud se numără Cell C Black, Kwese și VodaCom VideoPlay. Recent, divizia video a Naspers a fuzionat recent cu serviciile ShowMax Africa și DStv Digital Media și a crescut la 13 milioane de abonați în Africa pe trimestrul 1. (sursă)

 

Autoritățile de reglementare indiene aprobă achiziția Flipkart de către Walmart.

Walmart a investit 16 miliarde USD pentru a cumpăra marketplace-ul online indian Flipkart în vederea concurenței cu Amazon de pe această piață. Achiziția a fost efectuată în mai. Comisia de Competiție din India a aprobat cumpărarea retailerului indian. Morgan Stanley estimează că în 10 ani comerțul online din India va crește la 200 de miliarde USD, iar entitatea Walmart-Flipkart va avea o amprentă extrem de solidă pe piață. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.