Samsung prezintă noul Galaxy Note 9, Amazon va deschide un nou centru de distribuție în Raleigh, Carolina de Nord, e-commerce-ul din Suedia valorează 14,5 mld EUR pe 2017, Apple readuce un fost inginer Tesla pentru proiectul Titan

 

AirBnb împlinește 10 ani. În 2008, site-ul AirBnb.com a fost achiziționat de fondatorii companiei c u 20.000 USD. De atunci, compania a devenit un gigant al pieței de închirieri private, creând practic o nouă piață a ospitalității și fiind evaluată la 31 de miliarde USD. AirBnb a obținut finanțări private de 4,4 miliarde USD și se apropie de venituri de 4 miliarde USD anul acesta. Compania pregătește un IPO pentru 2019. (sursă)

 

Samsung prezintă noul model Galaxy Note 9.

Prețul noului device Samsung este de aprox. 1000 USD. Bateria noului model este de 4000 mAh, cu 700 mAh față de dispozitivul precedent. De asemenea, Samsung oferă la un preț special sistemul de încărcare Wireless Charging Duo. Samsung Note 9 vine în două variante: 6GB RAM cu 128GB de stocare și 8GB RAM și 512 GB. Device-ul include S-Pen cu Bluetooth Low Energy. (sursă)

 

E-commerce-ul din Suedia valorează 14,5 miliarde EUR pe 2017.

Un studiu Ecommerce Foundation arată că în Suedia comerțul online B2C a crescut cu 4,1% față de anul precedent. Estimările diferă de la sursă la sursă, providerul de plăți online Dibs avansând o cifră de 11,5 miliarde EUR, iar PostNord Sverige o cifră de 6,7 miliarde EUR. Diferențele vin din modalitățile diferite de măsurare a veniturilor din e-commerce, anumite segmente, precum travel și cel al jocurilor de noroc fiind de multe ori ignorate. (sursă)

 

Apple îl reangajează pe fostul inginer Tesla Doug Field pentru proiectul auto Titan.

După 5 ani la Tesla, Doug Field, fostul vice-președinte al diviziei hardware engineering Mac, se întoarce la Apple pentru a conduce proiectul de dezvoltare de vehicule autonome Project Titan. Conform unor surse apropiate Apple, Field va lucra alături de Bob Mansfield, vice-președintele hardware engineering al companiei, care este implicat în multiple proiecte ale companiei. (sursă)

 

Raleigh, Carolina de Nord este orașul ales de Amazon pentru noul său centru de distribuție.

Conform oficialilor companiei, Amazon va investi sute de milioane USD în Raleigh, ceea ce va duce la crearea a peste 1000 de locuri de muncă noi. Garner, o suburbie a orașului Raleigh, va găzdui noul centru de distribuție al retailerului. Locația va avea 4 etaje și în jur de 800.000 de metri pătrați și se va construi pe amprenta fostei fabrici ConAgra. Situl a fost donat municipalității în 2012. (sursă)

 

Dropbox publică raportul trimestrial de încasări.

Acțiunile Dropbox au scăzut cu 8% după anunțul conform căruia COO-ul Dennis Woodside va părăsi din septembrie compania. Demisia lui Woodside vine în contrast cifrele peste estimări ale Dropbox din semestrul 2. Compania a înregistrat venituri cu 27% mai mari față de T1, anume 339,2 milioane USD, estimările fiind de 331 de milioane USD. Profitul a fost de 11 cenți per acțiune, depășind proiecțiile de 7 cenți per acțiune. (sursă)

 

Amazon înlătură listările de articole cu însemne naziste sau neo-naziste.

Pe platformă au fost adăugate bunuri decorate cu svastici și alte însemne neo-naziste, precum și cărți pentru copii care promovează rasismul. Amazon a transmis congresmanului de Minnesota Keith Ellison că a înlăturat acele produse de pe platforma sa și că, de asemenea, a blocat sellerii care le-au plasat acolo. (sursă)

 

Walmart testează un sistem automat de procesare a comenzilor grocery.

Serviciul robotizat Alphabot permite utilizatorilor care plasează online comenzi grocery să își ridice rapid comenzile, inclusiv prin sistem rive-thru. Alphabot va strânge articole comandate și le va transporta către angajații care împachetează comenzile. Acest sistem va fi testat în supercentrul Walmart din Salem, New Hampshire. Compania estimează că Alphabot va fi testat cu succes și va funcționa în mai multe locații până la finalul anului. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.