Boxed primește 111 milioane USD finanțare, Lyft a efectuat peste 5000 de curse cu vehicule autonome, Slack este evaluată la 7 miliarde USD, WeTransfer cumpără Fifty Three

 

WeChat Pay se lansează în Malaezia.

Este primul produs al companiei care se lansează în afara Chinei și Hong Kong. Utilizatorii WeChat Pay vor putea trimite bani și vor putea face plăți la comercianți offline în moneda națională malaeziană. Analiștii sugerează că prin această mișcare, WeChat urmărește să dezvolte un serviciu local de plată. Compania nu a încheiat încă vreun parteneriat cu vreo bancă din Malaezia. (sursă)

 

Boxed, magazin online de grocery, obține 111 milioane USD finanțare.

Boxed, care livrează comenzi grocery de cantități mari, a primit o ofertă de achiziție din partea Kroger, ofertă situată între 400 și 500 de milioane USD. Oferta a fost refuzată. În cadrul finanțării s-au implicat American Express, Founders Fund sau Bessemer. Boxed a obținut astfel per total 243 de milioane USD și va concura în spațiul grocery cu Amazon, Costco și Target. (sursă)

 

Grab demarează un serviciu publicitar.

Compania de ride-hailing din Singapore își diversifică sursele de venit, adăugând un business dedicat de publicitate, denumit GrabAds. Serviciul va ajuta brandurile să își disemineze conținutul în Asia de Sud-Est folosind flota de transport Grab, datele obținute de la clienți și rețeaua de micro-antreprenori colaboratori. Printre clienții GrabAds se numără Pepsi, Dove, Shopee și Tokopedia. (sursă)

 

Lyft a efectuat 5000 de curse cu mașini autonome.

Lyft a demarat serviciul de vehicule autonome în ianuarie în Las Vegas, serviciu prin care utilizatorii pot merge cu un vehicul BMW autonom de la și către 20 de locații de pick-up din oraș. Sistemul de ride-sharing cu mașini autonome a fost construit de Aptiv, furnizor high-tech de piese auto. Doi șoferi umani sunt prezenți în mașinile care efectuează curse self-drive. (sursă)

 

EToro va plăti sponsorizările din cadrul Premier League în Bitcoin.

Șapte cluburi engleze de fotbal vor primi sponsorizări în Bitcoin de la platforma online de trading și investiții. Cluburile Brighton, Cardiff City, Crystal Palace, Leicester, Newcastle, Southampton și Tottenham au acceptat plata în moneda virtuală, acceptând și să afișeze elementele vizuale ale eToro pe stadion și pe canalele lor digitale. (sursă)

 

În prezent există 800 de milioane de utilizatori de Internet în China.

Deși 2 din 5 cetățeni chinezi încă sunt offline, populația utilizatoare de internet a țării a crescut suficient cât să ofere oportunități comerciale importante pentru companiile hi-tech și un control mai amplu guvernului chinez. Comunitatea de utilizatori de internet din China este practic cea mai mare comunitate națională online. Penetrarea internetului în China ajunge astfel la 57,7%. 98,3% din utilizatorii chinezi accesează internetul de pe un dispozitiv mobil. (sursă)

 

Slack obține 427 de milioane USD finanțare.

Astfel, compania care operează aplicația de business messaging atinge o valoare de 7,1 miliarde USD. Printre investitori se numără Dragoneer Investment Group și General Atlantic. Conform reprezentanților firmei, Slack nu va fi listată anul acesta la bursă, deși au fost făcute demersuri pentru această operațiune, precum numirea unui director independent și emiterea de acțiuni de diferite clase. (sursă)

 

WeTransfer achiziționează FiftyThree.

FiftyThree este o companie care a dezvoltat aplicația iOS de sketching Paper. Nu au fost date publicității detaliile achiziției. WeTransfer a anunțat că a preluat și portofoliul de patente al FiftyThree. Paper a fost declarată de Apple aplicația anului 2012 pentru iPad. FiftyThree a dezvoltat inclusiv un stylus pentru iPad. WeTransfer a declarat că va menține aplicația Paper. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.