DHL concurează cu Swiss Post în Elveția, Grab ar putea obține încă 1 miliard USD finanțare, HSBC plănuiește dezvoltarea unei bănci digitale, Mercedes va lansa un model SUV electric

 

DHL va concura cu Swiss Post în Elveția.

DHL, subsidiară a Deutsche Post, va crea o rețea de 1000 de puncte de pick-up în Elveția. Obiectivul companiei este de a deveni al doilea cel mai mare serviciu de livrare de colete din țară, după Swiss Post. Până în prezent, DHL s-a concentrat pe livrări transfrontaliere către clienți elvețieni, însă de acum operatorul german va livra și la nivel intern în țara central-europeană. (sursă)

 

Didi Chuxing ia în considerare o investiție în compania de rezervări hoteliere Oyo Rooms.

De asemenea, și operatorul de spații de co-working WeWork ar putea participa la runda de finanțare. Oyo Rooms urmărește să obțină 600 de milioane USD pentru business-ul din China și 500 de milioane USD pentru business-ul din India. Astfel, operațiunile din China și India ale Oyo ar putea fi evaluate la 1,2 miliarde USD și respectiv 4,5 miliarde USD. (sursă)

 

Grab ar putea obține încă 1 miliard USD finanțare.

Grab continuă extinderea în Asia de Sud-Est, urmărind o finanțare adițională de 1 miliard USD, după runda de 3 miliarde USD din luna aprilie. Președintele companiei de ride-hailing a declarat că abilitatea Grab de a obține finanțări se datorează capacității de a procesa datele consumatorilor și creșterii rapide a economiei din regiune. (sursă)

 

PayPal anunță lansarea unui magazin online de carduri cadou digitale.

Digital Gift Store permite clienților australieni să cumpere carduri cadou digitale pentru a evita achiziția celor din plastic, în vederea protecției mediului. Magazinul online oferă carduri cadou de la retaileri mari precum EBay, Netflix, Woolworths sau Jetstar. PayPal a abordat de asemenea zona eco prin programul său de reducere a deșeurilor de plastic. (sursă)

 

Magazinul german de fashion Edited se extinde în Belgia.

Edited a lansat un magazin online în Belgia, după ce retailerul german a efectuat o lansare similară în Olanda în urmă cu o lună. Edited este deja activ în Germania, Austria și Eleveția, extinzându-se în prezent în regiunea Benelux. Retailerul deține mai multe magazine fizice în Hamburg, Berlin, Munchen, Frankfurt și Viena. (sursă)

 

Sodexo relansează operațiunile digitale Apptivate Africa.

Sodexo urmărește să atragă mai multe companii africane în cadrul programului care oferă produsul M-Kula, un program e-lunch prin care angajații firmelor pot beneficia de mai multe opțiuni de mâncare de prânz. Sodexo va oferi inclusiv vouchere de cumpărături  pentru firmele care doresc să îmbunătățească moralul și productivitatea angajaților lor. (sursă)

 

HSBC plănuiește lansarea unei bănci digitale.

HSBC urmărește dezvoltarea unei bănci digitale de sine stătătoare cu servicii adresate clienților IMM. Banca a recrutat peste 100 de persoane pentru a ghida proiectul către lansare. HSBC a numit proiectul băncii digitale ca Project Iceberg, care ar putea fi lansat în teste beta chiar anul acesta. Royal Bank of Scotland plănuiește la rândul său o ofertă de tipul banking-as-a-service. (sursă)

 

Mercedes-Benz se pregătește să lanseze un SUV electric.

Prin această mișcare, producătorul auto german va concura direct cu Tesla pe piața europeană a mașinilor electrice premium, piață aflată în plină expansiune. Mercedes, BMW și diviziile Audi și Porsche ale Volkswagen urmăresc de asemenea intrarea pe această piață. Tesla estimează vânzări de 50.000 de vehicule Model 3 anul acesta și 100.000 în 2019. (sursă)

 

Studiu Dataprovider: Olanda are cea mai mare densitate de magazine online per capita.

În Olanda există aproximativ 80.000 de magazine online la o populație de 17 milioane de locuitori. Aceste cifre dau o medie de 214 persoane per magazin online, densitate care nu se mai găsește pe nici o piață din lume. Concurența este, deci, acerbă pe piața e-commerce olandeză. În Italia, densitatea este de 2000 de oameni per magazin online, media în Marea Britanie este de 859. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.